PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9136}

Requiem dla snu

Requiem for a Dream
2000
7,8 685 tys. ocen
7,8 10 1 684541
7,6 78 krytyków
Requiem dla snu
powrót do forum filmu Requiem dla snu

Moim zdaniem ten film powinien być obowiązkowy dla dorastających nastolatków, żeby wiedzieli, na co uważać w przyszłości i czym są i jak dewastujące są używki i wielorakie uzależnienia. Bez dwóch zdań doskonałe kino, dające do myślenia.

Wilbir

To prawda. Ale muzyka w filmie też jest jego mocnym punktem

ocenił(a) film na 10
uuuttre

Faktycznie, ale trzeba przyznać, że muzyka w ogóle w filmie to bardzo ważny czynnik, bo są filmy, gdzie nie za bardzo pasuje, tu udało się idealnie

ocenił(a) film na 6
Wilbir

Niestety nie mogę się zgodzić ani prawdziwy ani realistyczny ani odkrywczy tym bardziej w żadnym stopniu nie pokazuje faktycznych zagrożeń wynikających z zażywania narkotyków i faktycznej drogi do uzależnienia. Część poświęcona matce jest najciekawszą i faktycznie można odnaleźć w niej jakikolwiek przekaz, reszta bohaterów wgle mnie nie interesowała bo tak nie jest . . Film pseudo artystyczny faktycznie dla nastolatków. Jedna zgoda muzyka ta jest wybitna natomiast w pewnym momencie zaczyna męczyć, powtarzany w kółko ten sam motyw zamiast podnosić wartość sceny zaczyna ją rozmywać, od kolejny zlepek tych samych klisz. 

ocenił(a) film na 10
spokolokoluzispontan

Ja myślę, że to już sprawa gustu, ale też pewnie nastroju w jakim oglądamy dany film