PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=679120}

Resident Evil: Ostatni rozdział

Resident Evil: The Final Chapter
2016
5,4 32 tys. ocen
5,4 10 1 31631
2,5 13 krytyków
Resident Evil: Ostatni rozdział
powrót do forum filmu Resident Evil: Ostatni rozdział

Zastanawia mnie jak to będzie w tej części to Alice będzie walczyć z Czerwoną królową ? Przecież to dziecko a bardziej hologram w kształcie małej dziewczynki ;) To jak to ma ona walczyć z komputerem dowodzącym korporacją Parasolka ;? Bo z tego co rozumiem ma ruszyć do Racun City tam gdzie zaczął się rozpszestrzeniać wirus T ? Ale jak to będzie nawalać czerwona królową czy jak ? PRzecież to komputer i ten hologram na czym to ma polegać ? Wiadomo że Wesker będzie jej sprzymierzeńcem ale jak się dostaną do tej królowej umbrelli ? Bo już tamta co z nią ostatnio walczyła przeszła na ich strone i ten pajączek został zniszczony którą nią zawładnął czyli już nie ma nikogo kto będzie dowodził Umbrellą oporócz czerwonej królowej ? Bo chyba nie ma nikogo nowego kto pomoże pokonać Alice i jej sprzymierzeńców ? Ciekaw jestem czy ta mała czerwona królowa jest potężna ? Jak to było w grze będzie silna czy poprostu ją wyłączą albo jakoś wykasują ją z systemu xd ? Bo nie wiem jak można nawalać się z dzieckiem ? Przecież nie będzie chyba Alice biła małej dziewczynki ? No bo co by to nie było jakiś tam hologram korporacji Umbrella ale ona jest w kształcie dziecka ;/ Więc to by było niedorzeczne jakby Alice na końcu serii miała bić się z hologramem przypominającym dziecko ? Ale ciekaw jestem czy ktoś ją zdradzi i znowu oszuka ? Czy Wesker już do końca będzie po jej stronie czy tylko ją chce wykorzystać do swoich niecnych celów ? Czy Alice będzie miała nadal swoje klony ? Bo ostatnio były nadal w filmie ? ;/ Ciekawe czy ta mała co uznała ją za swoją matkę pojawi się ponownie w tej części ? A skąd wiecie że podtytuł będzie Armagedon ? To będzie jakaś bitwa zombie z ludzmi czy jak ?

użytkownik usunięty

W internecie pojawiło się sporo plotek o tym, że:
-Będzie miał tytuł Resident Evil:Armageddon
-Akcja będzie się rozgrywała tuż po wydarzeniach z filmu Resident Evil: Retribution
-Bohaterowie wrócą do Raccoon City, do Ula ,by tam zniszczyć Red Queen
-Możliwe,że pojawią się smoki z gry RE5, były pod koniec filmu Resident Evil:Retribution
-Jest spore prawdopodobieństwo, że Michelle Rodriguez powróci jako Rain Ocampo- Zły klon- byłoby świetnie::))
-Jest szansa,że pojawi się w tym filmie: Steve Burnside, White Queen, Ashley Graham i Matt Addison
-Alice będzie walczyła przeciwko Red Queen- nie wiem jak oni to zrobią.
-Claire Redfield będzie miała kostium z gry RE2
-Film będzie trwał około 140 min
-Możliwe, że będzie to bitwa przeciw zombie,ogromnemu lickerowi i smokom z końcówki filmu RE:Retribution
-Być może pojawi się zainteresowanie miłosne bohaterów: Claire & Steve, Leon vs Ada, Chris & Jill , Alice & Matt.
-Będzie pokazana mroczna rezydencja Ozwell'a E. Spencera, było to opisane w RE5
-Film będzie na podstawie gry Resident Evil 6
-Będzie to ostatnia część Resident Evil.
-Co do reszty bohaterów: Sheva Alomar, Jack Krauser, Carlos Olivera, One, L.J.,Angela Ashford, trudno powiedzieć.
-Premiera 12 września 2014 roku
-Co do tych wszystkich informacji, mam 90% pewności, że tak właśnie będzie.

ocenił(a) film na 1

Wszystko spoko po za tym że Michelle może być zła

Jak możliwe że Matt Addison będzie w obsadzie jak zamienił się w nemezisa a jak juz udało mu się uciec czy cos to i tak jest zmutowanym mutantem chyba że będzie klonem ale wtedy nie ma wspomnień chyba że zrekonstruowali mu świadomość i pamięć w innym ciele.
ps.Jak znalazłeś te info są pewne chociaż na 70%.

użytkownik usunięty
LooviBoy

W internecie znalazłem info, że Eric Mabius powróci jako Matt Addison w Resident Evil: Armageddon, ale jako...KLON!!

-------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------
Mam pewne zastrzeżenia:
chodzi mi o Angele Ashford i Raccon City
1.Na wiki jest że Alice zabiła dziewczynkę, a oto fragment:
"Pierwotnie Jill Valentine miała pojawić się w Resident Evil: Extinction jako liderkę konwoju. Historia Jill miała ukazać jej urazę wobec Alice która pod kontrolą Umbrelli zabiła Angele Ashford". Chyba że klon będzie...
2. W RE 2 Raccon City zostało zniszczone przez bombę atomową (więc jak się tam dostaną????), chyba że samo The Hive i Manison przetrwało i by pociągiem tam by się dostali....
-------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------------
Według mnie powinni być:
1.Ludzie:
-Alice (główna postać, będzie dalej "mamą" Becky)
-Albert Wesker (nie zdradzi)
-Chris i Claire Redfield (rozwalą Red Queen, za pomocą klucza, tego co w RE 1 i przy pomocy White Queen)
-Ada Wong (będzie razem z Leon'em)
-Becky
-Rain Ocampo (2 klony: dobra i zła, jak w RE5)
-Matt Addison (klon, po zniszczeniu Red Queen, będzie wychowywać z Alice Becky i będą razem)
-Jill Valentine (zabije Weskera)
-Leon S. Kennedy (będzie razem z Adą)
- K-Mart (odnajdzie ją Leon)
2.Zombie:
-Licker
-Zmutowany Licker
-Axeman
-Zombie
-Las Plagas
-Smoki (te z zakończenia RE5)
-Nemesisy (takie jak z gry RE3, pamiętam jak się zabiło jednego kolejny wyskakiwał za chwilę xD)
-Psy zombie (wrogie i takie na usługach Weskera xD)
3. Sztuczna inteligencja:
-Red Queen
-White Queen
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- --
Fajnie by było gdyby to nie była ostatnia część i by nie zabili wszystkich zombie, lecz ciągle by uciekali, fortece, helikoptery, konwoje... Z resztą i tak ich dużo nie zostanie :D, ale dopiero jak nie który piszą że "Paul W.S. Anderson w jednym ze swoich wywiadów wypowiedział się że, jego marzeniem jest dobić do 12 filmów" w 12 części by ich zniszczyli. Wymyśliłam taki epilog że Ziemia jednak powróci do normalności oraz ocalali zaczęli zaludniać planetę :) i na samym końcu takie tajemnicze (mroczne, dla nich) zakończenie, nowo powstała siedziba firmy, a'la Umbrella (bo ta już nie istnieje) korporacja X (wymyślili by nazwę xD) która wykupiła próbki wirusa G,T i Victorii...
-------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- ----
Proszę o komentarze moich pomysłów i jeżeli ktoś ma "hejtować" jak Kot Hejter to niech się zamknie....

LoveKalasnikov

A jeszcze do ludzi, powinni być inni ocalali, więcej niż te postacie co są wymienione :D

LoveKalasnikov

w Rain Ocampo chodzi mi o to że była dobra (ta z auta) i zła (oddział Jill Valentine)

użytkownik usunięty
LoveKalasnikov

Naprawdę bardzo dobry pomysł. Chciałbym, żeby było więcej niż jedna Rain: 6 klonów: 3 dobre i 3 złe. Śmierć Weskera. Powrót Angeli Ashford jako dobry klon.Więcej potworów: tak jak pisałaś + Garrador, El Gigante, Aligator, Whopper, Regenerador. Bardzo liczę na powrót Matt'a Addisona, fajne byłoby, tak jak, opisałaś w swoim pomyśle. RE6 będzie ostatnią z udziałem Jovovich i w reżyserii Andersona. To już jest POTWIERDZONE!! Jest spore prawdopodobieństwo, że powstaną kolejne częsci, ale już bez Alice. Filmy te miały by być w postaci prequela i przedstawiać wydarzenia przed pojawieniem się Alice. Zdjęcia do Resident Evil 6 ruszą jescze w tym roku.

Szkoda że uśmiercą Alice.... Dziękuje za pochwały :)

Zastanawiam się ciągle jak dostaną się do Ula :D Bo przecież Raccon City rozwalili

użytkownik usunięty
LoveKalasnikov

Przeczytałem w necie, że Alice i jej towarzysze wrócą do Raccoon City, z tym, że zostanie ukazana mroczna rezydencja wybudowana przez założyciela Umbrelii, Ozwell'a E. Spencera. I będzie bardziej mroczniej i mniej światła. Mniej więcej.

No a ja na Twitterze dowiedziałem się, iż Wesker ma zdradzić ocalałych, a Alice ma być kontrolowana przez "Scarab" (będzie kontrolowana przez czerwoną królową) i prawdopodobnie będzie walczyć z Chris Redfield.

ocenił(a) film na 7
LoveKalasnikov

Z RE6 (gry) chetnie zobaczył bym walkę Leona vs Chris i może Ustanaka (nowy Nemezis)

ocenił(a) film na 6
LoveKalasnikov

Czyli Alice zabiła Angelę Ashford?

Raze

Tak. Pomiędzy 2 a 3 częścią.

ocenił(a) film na 6
LoveKalasnikov

A to tylko w grze czy i w filmie?

za nic nie moge sobie przypomniec smokow a 5 przeszedlem na xbox 360 jako jeden z pierwszych w PL ... ?

ocenił(a) film na 6
iSilu

chodzi o te nietoperze pewnie, te takie co wylatywały z murzynków po zabiciu czasem

użytkownik usunięty
iSilu

pojawiły się w końcówce filmu resident evil: retribution

użytkownik usunięty

Oprócz tego mogą pojawić się także: Richard Aiken i Rebecca Chambers ale na 100% nie jest jeszcze to pewne.

ocenił(a) film na 6

Twój dziwny post rozbawił mnie;]
Tak , w grze Red Queen zniszczył Wesker, poprzez wykasowanie jej z systemu;p

ocenił(a) film na 6

Co do twojego pierwszego pytania w samym tytule to Paul W.S. Anderson w jednym ze swoich wywiadów wypowiedział się że, jego marzeniem jest dobić do 12 filmów. Tak więc po 2014 czeka nas (miejmy nadzieję) 6 kolejnych części. Ale w tym uniwersum potencjał jest nieograniczony. Inżynieria genetyczna. Wirusy, bakterie. Manipulacja genami, Zombie, zmutowani ludzie, mutanty, klony, Frankensteini. A do tego dochodzi seria Resident Evil Anime.

użytkownik usunięty
Raze

Muszę cię rozczarować. Paul W.S. Anderson dużo się wygadał na temat Resident Evil:Armageddon i powiedział, że RE:Armageddon będzie ostatnią częścią historii z Alice. Oznacza to, że nie tylko Alice zginie, ale także inne ważne postacie takie jak: Jill Valentine, Claire Redfield, Albert Wesker. NIE BĘDZIE żadnych kolejnych 6 części. 6 część RE będzie ostatnią w reżyserii Paula i z aktorstwem Milli. Krążą także plotki, że powstanie także 7 i być może dalsze części już bez Alice. Filmy te miały by być w postaci prequela i przedstawiać wydarzenia przed pojawieniem się Alice. Ktoś powiedział, że myśli o stworzeniu trylogii w postaci prequela bez Milli i Paula. Te informacje są POTWIERDZONE.

ocenił(a) film na 6

Szósta część będzie ostatnia częścią z Alice (Mila Jovovich). Ale i tak powstaną części 7- 12. Pałeczkę przejmą: Claire Redfield, Leon S. Kennedy i Ada Wong. Alice zastąpi Claire Redfield.

Wie ktoś coś może o kolejnym Resident Evil (Anime)?

użytkownik usunięty
Raze

Będzie Jill Valentine i Chris Redfield?

ocenił(a) film na 6

Nie wiem kto ma być w głównej obsadzie, ale pałeczkę po Alice przejmie młodsza Claire Redfield, a nawet Angie Ashford.

użytkownik usunięty
Raze

Świetnie!!

ocenił(a) film na 6

Ojciec Angie Ashford stworzył dla swojej córki tego wirusa . Pierwotnie miał on sprawić żeby Angela mogła chodzić i stworzył Antidotum. Korporacja "Parasol" ukradła Ojcu Angie Ashford projekt wirusa (Resident Evil 2). Wirus jednak zmutował i zjednoczył się z Angelą Ashford tak jak zjednoczył się z Alice. Angela była małą dziewczynką ale, ma przejąć pałeczkę po Alice. Mają pojawić się w szóstej części obok siebie postacie Alice, Claire Redfield, Leon S. Kennedy i Ada Wong. To będzie zamknięcie pierwszej sexlogii.

PS. Chris Redfield to brat Claire Redfield i przyjaciel Leon S. Kennedy'ego.

użytkownik usunięty
Raze

Dobrze wiedzieć. Czy jest szansa na to, że Sophie Vavasseur powróci jako Angela Ashford w Resident Evil 6?

ocenił(a) film na 6

Resident Evil 7-12 prawdopodobnie tak, bo jest młoda, piękna i utalentowana. Może nawet zobaczymy ja w Resident Evil 6. To jej ojciec w Resident Evil 2: Apokalipsa stworzył tego wirusa a korporacja "Umbrela" mu go ukradła i doszło do tej całej tragedii. Angela Ashford jako jego spadkobierczyni będzie chciała odkręcić całą tragedię.

użytkownik usunięty
Raze

Świetnie!! Nie mogę się doczekać!!

ocenił(a) film na 6

Wesprzyj mnie w walce z emo-psychofankami "Sagi Zmierzch"
http://www.filmweb.pl/film/Saga+%22Zmierzch%22%3A+Przed+%C5%9Bwitem.+Cz%C4%99%C5 %9B%C4%87+2-2012-580710/discussion/Kobiety+w+%22Sadze+Zmierzch%22,2240190

Angela Ashford nie żyje... Chyba że będzie klon....

użytkownik usunięty
LoveKalasnikov

Byłoby fajnie. Nie wiadomo, czy dobry, czy zły.

Raze

To twoje P.S. to trochę oczywiste dla graczy w gry z serii RE... :D

LoveKalasnikov

znaczy nie chcę ciebie obrażać, ale nawet dobrze że ktoś napisał bo są osoby żyjące jedynie serią filmów na podstawie gry :D

ocenił(a) film na 6
LoveKalasnikov

Ja nie gram w Resident Evil

Raze

To polecam, szczególnie RE3: Nemesis, tylko że on nie jest taki przyjazny jak w filmowej RE2, kierujesz Jill Valentine, spotykasz Chrisa i Adę. Z potworów to kruki, zombie, nemesis'y, zmutowany nemesis, itd.

LoveKalasnikov

Ciekawe, w którym momencie Jill w grze RE3 spotyka Chrisa albo Adę, bo ja chyba grałam w innego Residenta 3 XD Co do Twoich "nemesisów", to muszę Cię uświadomić, że jest jeden Nemesis, który uśmiercony zostaje dopiero w zamknietej fabryce pod koniec gry. Nie wiem czemu ktoś myśli, że jest ich kilka i za każdym razem wyskakuje nowy. Ogłuszenie wroga =/= śmierć.

ocenił(a) film na 6
CeeTallis

No pomyliły się chyba chłopakowi części albo pomieszały totalnie, Chris w jedynce jest a Ada w dwójce.
A co do nemesisów może grał na jakimś dodatkowym trybie, pamiętam kiedyś jak grałem to dwa na raz za mną biegły ale to chyba tryb specjalny był.

Raze

Tu info o RE3: NEMESIS
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------
http://www.filmweb.pl/videogame/Resident+Evil+3%3A+Nemesis-1999-606959
-------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------

ocenił(a) film na 6
LoveKalasnikov

Ja tam czekam na filmy od części 7 do 12 gdzie główna bohaterką zostanie Angela Ashford córka naukowca z Resident Evil 2: Apokalipsa, który wynalazł dla niej lek po to żeby umiała chodzić. Doskonale "wskoczy w buty" Alice i jeszcze lepiej ją zastąpi. No i będzie odkręcała ten cały bajzel przez kolejne 6 filmów.

Raze

to jeszcze nie potwierdzone... a sama angela nie żyje....

No to skoro Resident Evil 6, ma być ostatnią częścią z Milla, to tak szczerze do du*y. :f

Moim zdaniem w Resident Evil wogóle nie powinno byc Alice,no ale jesli ja wcisneli ok jakos to zniesiemy. Tak samo z jej smiercią,chca ja zabic? ok. Ale nie rozumien po jaką cholere chcą uśmiercic także Jill i Clair ? Osobiscie grałam tylko do 4 częsci gry i nie wiem czy w pózniejszych czesciach Jill umiera czy nie, ale moim zdaniem nie powinni jej usmiercac bo to w sumie głupie.

Wszyscy będą żyli długo i szczęśliwie.

Na końcu filmu widziałam latające ,,potworki'' z grze RE 5 nazywały się (chyba) bui-kichwa (jakoś tak), podejrzewam że wszelkie stworzonka będą z gry RE 5.
Gra będzie miała 7 i ostatnią cześć to dobrze by było jakby tak też zakończyli film na 7 części, aczkolwiek po zakończeniu 5 części filmu można się spodziewać że w tym roku nastanie koniec filmowej serii, co mnie smuci trochę :( ale przekonamy się :) tak czy siak, ostatnia czy nie, mam nadzieję że będzie naprawdę godna tej całej serii :)

ocenił(a) film na 6
Bezprawna

W jednym z wywiadów napisała że bedzie walczyć nie tylko z królową ula ale na jej drodze stanie przeciwnik równy jej samej, nie oficjalnie mówi się , że w końcu udało sie podrobić materiał genetyczny i stworzyć doskonałą Alice - będzie to druga mroczna kopia Alice należąca do korporacji ParasoL , mówi się też o zakończeniu ale wątpię żeby to była prawda bo to kto zdradził by zakończenie filmu na kilka lat przed premierą

ocenił(a) film na 5

Ta seria powinna dostać reebota, bo to co Anderson z nią zrobił i Capcom się zgodziło to masakra. Koleś podobno grał w gry z Mila, ale to chyba tylko ona. Raccon zostało zniszczone, więc jak maja tam wrócić i do ula, chyba, że przez rezydencie. Nigdzie też nie było na 100% powiedziane, że Matt to Nemesis, a on tylko leżał na stole w szpitalu Parasola w Raccon. Zabicie Carlosa, to tez padaka jak i Barrego, którzy w grze przeżyli. Jeszcze ten tani cosplay Ady, kto kurde tak wchodzi do tajnej bazy, aby kogoś odbić. Miller jak Chris, to też porażka. Dobrze, ze Claire i Jill dobrze dobrali, bo jakby to spierniczyli jeszcze to masakra. Czemu tez Claire nie ratowała Alice? K-mart też pewnie zaginęła jak Angie. Gdzie Birkin? Gdzie Hunk? Gdzie Sherry? Tak pan Anderson grał w gry.

Dlatego Resident Evil powinno po tej części się skończyć wykopać Andersona zostawić Mile w roli Alexi Ashfordj z RE: Code Veronica i Sienne w roli Jill, a resztę nowy reżyser, który ogarnia gry i zrobić z tego serial na wzór The Walking Dead. Pierwszy sezon, Rezydencja z RE1, Drugi - RE2, trzeci - RE3, czwart- Code Veronika, a w wakacje spin offy z Outbreaka, Guna itp i będziemy mieli wreszcie adaptację na poziomie.

A żeby nie było, że jestem jakimś antyfanem, posiadam filmy na DVD, czekam na ostatni film, ale Anderson, po drugiej częsci spierniczył cała fabułę.

s86enix

Witam Dawno na tej platformie Filmweb Nie Bylo a Koniec P...nia O szpenie
Mss Paul W S Andersonu.pa Nigdy Nie Powinien Twozyc Filmow Bo Oglodalem CostPlay w czasie Jak Byla Np czesc Epizod Moment jak Alice Uciekala od Karabinu Helikoptera w Re2:Apokalipsa to nie powinna Alce Uciekac Tylko Claire
Po 2 Nie Powinno Byc Isaaca w Re3 Wcale Nie powinno Byc Go tak samo jak Rain Ten Film To haos Totalny
Alice Powinny Wymazac Gumka z tego Filmu Alice To kto A Memesis To Zwykly Mutant eri Umbrella Coporations
Nic w tym fimie mni nie pasowalo kupilem i mam 4 czeci residenta evila 5 tej nigdy nie kupowalem po tym jak bylem w kinie na Retrybution totlany shit szkoda gadac jak 6 taka sam wyjdze jak 5 to nie kupujie kolejnej serii Paul nic nie zarobi na mnie
ja Jestem Fanem Gry Resident Evil 6 Filmu Nie Bo Alice Nigdy nie Gralem w Residencie Evilu w jakielkolwiek Czesci nie Gralem Alice bardziej ja wyczekujie Gry Niz Filmu Resident Evil 6:Afterbirth Bo Jetsem na bank pewny ze to bedzie Kolejny syf
Residenta Evila 7 Chetnie zagram tak samo jak w Residenta Evila 6
Nie Powinni Byc
Alice
Rain
L.j
i tej np tych z Grypyz pierwszej czesci Zespolu Saintions
Na mnie Powinni Byc Od Poczatku Seriii Filmu
Caire Redfield,Chris RedField,Leon s Kennedy,Richard Aiken,Steve,Aexia,Ustanak,Memesis Pozodny Tylko Z RPG nie Miniguna,Javos,Zombies,Umarle zdelche Psy,Las Plagas,El Gigante,Albert Wesker,Ivan,Sergiej.Carlos Olivera
Ada Wong,Carla Radames,Hunks,Sherry Birkin,Jake Muller,Piers Nivans,Ubistvo,Derrek Simmons.ITD ITP z Bochaterow.
TEN FILM NIBY REIDENT EVIL NIE POWINNIN SIE NAZYWAC RESIDENT EVIL BO NIE JESTI NIEBEDIZE RESIDENTEM EVILEM NIGDY TYLKO TO PRZEZ CHRABIE P......LONEGO.PAULA WS ANDERSONA POWINNI WYMAZAC JAK KOLEGA U GURY NAPISAL ZA CYTOWAL NIE POWINNO BYC TEJ TEGO FILMU POWINNEN BYC RESTART SERJI NA NOWO BO TO NIE TO SAMO CO W GRZE TYLE Z MEJ STRONY DOWIDZNIA DIZEKUJIE ZE KTOS TO PRZECZYTA I POPRZE MNIE
A ZAPRASZAM WAS NA MOJ KANLA YT Drachen Studio