Resident Evil: Potępienie

Biohazard: Damnation
2012
6,7 7,0 tys. ocen
6,7 10 1 7035
5,0 2 krytyków
Resident Evil: Potępienie
powrót do forum filmu Resident Evil: Potępienie

Jestem świerzo po seansie i czegoś tu nie udało mi się pojąć:

- pasożyty zamiast wirusa?
- likery, którymi można sterować poprzez wstrzyknięcie sobie CZEGOŚ?
- likery, kktórych najpierw nie da sięubić, a potem przy pomocy TEJ SAMEMJ BRONI zabijane są masowo?
- zmutowane Space Jockeje rodem z Aliena?

Zero klimatu, film bardzo słaby...

ocenił(a) film na 10
deezer

-Pasożyty pojawiły się w grze Resident Evil 4 (2005 r.) oraz znalazły się w Resident Evil 5 (2009 r.)
- jakie space jockeye ? Tyrant/ Mr. X z gier Resident Evil 0,1, Remake, 2

amarant66

nie wiem, nie grałem w żadną cześć :P
po prostu jestem zwolennikiem wirusowej teorii powstania zombie

a ten "Tyrant" skojarzył mi się po prostu z 1 alienem :)

ocenił(a) film na 10
deezer

jak masz narzekac to obejrzyj najnowszy RE 5 czy 6 nie orientuje sie w juz w tym filmie..to dopiero kicha..;/

Pittey

niestety myślę że i tak fabularnie będzie lepszy niż ta animacja...

deezer

Obydwa filmy animowane są obsadzone w uniwersum gier, więc nic dziwnego że fabularnie Ci nie podeszły, skoro nie grałeś w żadną część. Jeśli kiedykolwiek będziesz zainteresowany historią Leona i Ady, wystarczą Ci do zagrania Resident Evil 2 i 4. To tak przy okazji.

mroczny_pomidor

dzięki za info i za brak hejtu ze strony współfilmwebowców :)

ocenił(a) film na 9
deezer

Właśnie obejrzałem.Jest o wiele lepiej niz w Degeneracji. No i czekam na kolejną część (Tak, będzie, a przynajmniej powinna)

ocenił(a) film na 9
deezer

Bo gry i te dwa filmy animowane mają zazębiającą się fabułę.
Filmy z Alice to tylko sam motyw wirusa , która rozpierdziela cały świat. No i postacie.

PIOTREKPK19

No wiesz, ale RE nie jest jedynym uniwersum traktującym o apokalipsie zombie.
Częściej tłumaczy się to właśnie wirusem, bo najłatwiej przedstawić zagładę ludzkości szybko rozprzestrzeniającą się epidemią na którą nie ma szczepionki.

ocenił(a) film na 9
deezer

Growe Residenty dzieją na przestrzeni kilku lat. W tym czasie, przypadki użycia B.O.W. poza Racoon były też w Hiszpanii (RE4) i Afryce (RE5). W RE6 mamy Europę wschodnią i Tokio (i pewnie też inne miejsca).
W animacjach mamy USA, (7 lat po Racoon) i Europę Wschodnią.

Z jednej strony, Damnation, to wstęp do growego RE6, z drugiej, co z animowaną kontynuacją Damnation?

W filmach z Alice wszystko dzieje się szybciej. I osobiście uważam, że wsadzenie tam bohaterów z gry jest trochę na siłę, gdyż to się nijak nie scala z grami i filmem.

[Spoiler] Na przykład Chris- w Afterlife utknął w tym więzieniu zaraz po wybuchy zarazy, a później (chyba) zginął na tym statku.[koniec spoilera]

ocenił(a) film na 7
deezer

Fabularnie to kiszka, niestety.

ocenił(a) film na 8
deezer

Nie grałeś=nie masz prawa się wypowiadać,takie jest moje zdanie,bez urazy.

dochulla

I tu się mylisz, może nie zauważyłeś, ale nie wypowiadam się na temat gry. Portal filmweb służy do komentowania i oceniania filmów a nie gier

ocenił(a) film na 8
deezer

Jest w tym co piszesz duży procent racji,z tym że zapoznanie się z grami ułatwia znacznie odbiór filmu i poznanie jego uniwersum,wtedy już mniej dziwi.

ocenił(a) film na 9
dochulla

W grze Resident Evil 6, jest to kontunuowane. Można się dowiedzieć kilku rzeczy, m.in. o Adzie.

dochulla

rozumiem dochulla i muszęprzyznać Ci rację, po prostu nastawiłem się na bardziej "standardową" wizję zombie, dlatego nie za bardzo spodobała mi się wersja z pasożytem

dochulla

Grałem w Re 0,1, 2, 3, 4, 5, Outbreak, oraz Code Veronica. Czy mam prawo się wypowiedzieć łaskawco?

ocenił(a) film na 8
normalunusual

Nie,bo nie grałeś w Outbreak 2 hehe,nie spinajcie się towarzysze:)

ocenił(a) film na 8
dochulla

popieram cie i zgadzam sie z toba

ocenił(a) film na 8
deezer

jesli nie grales to jak mozesz negowac zastanow sie chlopaku

gok_U

ctrl+c, ctrl+v

"I tu się mylisz, może nie zauważyłeś, ale nie wypowiadam się na temat gry. Portal filmweb służy do komentowania i oceniania filmów a nie gier"

ocenił(a) film na 8
deezer

- pasożyty zamiast wirusa?
A no. I to było i tamto było. Tak się maluje świat uniwersum Residenta.
- likery, którymi można sterować poprzez wstrzyknięcie sobie CZEGOŚ?
I co w tym takiego zadziwiającego?
- likery, kktórych najpierw nie da sięubić, a potem przy pomocy TEJ SAMEMJ BRONI zabijane są masowo?
Nie nie da się ubić. Na duże dystanse stwory owe radzą sobie znacznie lepiej. Zauważ, że jak je już rozstrzeliwano, to z bliskich odległości.
- zmutowane Space Jockeje rodem z Aliena?
Stary poczciwy Tyrant... Stwór już pojawiający się w uniwersum.

Ogólnie film świetny. Jak dotąd najlepszy z serii RE. Dużo smaczków dla tych co są obeznani z Residentem.

ocenił(a) film na 10
Dzwienkoswit

Nom Damnation zdecydowanie najlepszy animowany Re lepszy od degeneracji i tych re z Millą :).

Dzwienkoswit

Heh, nie jestem obeznany z całym universum Residenta, dlatego że wolę obejrzeć film niż grać w RE :)
Jeszcze raz dzięki za objaśnienia Edwinie Odesseironie :)
pozdrawiam