PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=593957}

Resident Evil: Retrybucja

Resident Evil: Retribution
2012
5,5 52 tys. ocen
5,5 10 1 51571
3,1 19 krytyków
Resident Evil: Retrybucja
powrót do forum filmu Resident Evil: Retrybucja

Podobno ma wyjść nowa część re w 2014 ale obsada
Dla tych, którzy mają wątpliwości albo niedosyt to obsada wyglądałaby tak. Po wprowadzeniu małych zmian:
Milla Jovovich - Alice
Sienna Guillory - Jill Valentine
Li Bingbing - Ada Wong
Shawn Roberts - Albert Wesker
Johann Urb - Leon S. Kennedy
Wentworth Miller-Chris Redfield
Ali Larter - Claire Redfield
Mike Epps - L.J.
Sophie Vavasseur - Angela Ashford
Aryana Enginner - Becky
Dolph Lundgren - Jack Krauser
Dakota Fanning - Ashley Graham
Oded Fehr Carlos Olivera wróciłby jako dobry klon
Michelle Rodriguez-Zła Rain
Megan Charpentier-Red Queen

użytkownik usunięty
Frost1998PL

Całkowicie popieram twój pomysł. Zrobiłbym dokładnie tak jak ty to opisałeś tyle,że:
Akcja filmu będzie się rozgrywała w Waszyngtonie, w Beijing, i gdzieś w Afryce. Ponieważ to ma być ostatni Resident Evil, mógłby trwać maximum 3 godziny.
Milla Jovovich - Alice(bardziej na drugi plan)
Sienna Guillory - Jill Valentine(mogłaby zagrać główną rolę)
Li BingBing - Ada Wong - jako Ada bardzo mi się podobała,mogłaby jednak pokazać trochę umiejętności akrobatycznych w ostatnim Resident Evil.
Shawn Roberts - Albert Wesker - zginie w tej części.
Jensen Ackles - Leon S. Kennedy - jest idealny do tej roli. Ma świetny głos. Mógłby pojawić się "wątek romantyczny" między nim a Adą.
Nie ma nikogo lepszego do tej roli!!!
Ali Larter - Claire Redfield
David Boreanaz - Chris Redfield - tutaj nie mam żadnych wątpliwości. On musi "być" w tym filmie,gdy "wizualnie" bardziej przypomina Chrisa.
Spencer Locke - K-Mart
Mike Epps - L.J.- wróciłby jako "brat bliźniak", znający się na broni, sprzymierzeniec Alice.
Sophie Vavasseur - Angela Ashford- dziewczyna zasługuje na to,aby pojawić się w ostatnim Resident Evil.
Naomie Harris - Sheva Alomar, mogłaby pojawić się w połowie filmu, będzie wspierać Alice w walce przeciwko Las Plagas.
Aryana Engineer - Becky
Dolph Lundgren - Jack Krauser( doszłoby do walki między Leonem a Krauserem, w której Krauser ulega "przemianie" tak jak w grze RE4, a Leon wbije mu nóż w serce.
Megan Charpentier- Red Queen
Michelle Rodriguez- Dobra Rain- "2 dobre klony"
Oded Fehr-Carlos Olivera-Zły klon
Colin Salmon- One- wróciłby jako dobry i zły klon(dobry przeżyje, zły zginie).

ocenił(a) film na 10

Co ty Carlos Mógłby być dobym i zlym klonem

użytkownik usunięty
Frost1998PL

W sumie masz rację. Carlos Olivera mógłby wrócić jako dobry i zły klon.
"One" mógłby wrócić jako dobry i zły klon.
Rain Ocampo mogłaby wrócić jako klony(2 dobre i 4 złe). Ale mam pytanie. Czy są już jakieś potwierdzenia na temat obsady?
Na stronie www.imdb.com i wpisałem Resident Evil 6. Są spore zmiany w obsadzie. Czy to prawda?

ocenił(a) film na 10

trudno powiedziec

ocenił(a) film na 10

To nie może się dziać w USA albo w Afryce. Ostatnio na facebooku dodano różne tematy i plakaty o Resident Evil Armageddon i okazało się, że akcja nie będzie rozgrywać się w USA czy Afryce lecz w Raccoon City! Alice i jej przyjaciele powrócą do Ula i zniszczą tam Czerwoną Królową. Premiera tego filmu przewidywana jest 12 września 2014 roku.

użytkownik usunięty
daktyl3

To świetnie. Tam się zaczęło i tam powinno się skończyć. Prawdopodobne jest to ,że Resident Evil Armageddon będzie trwał około 140 min. Ale mam jedno pytanie: Kto oprócz Alice i jej przyjaciół na pewno pojawi się w tym filmie?

ocenił(a) film na 5

Ale spojlerem walnąłeś z tym Weskerem.... myślałem że pewnie tak się stanie ale wiesz -,- Poza tym nieźle to wygląda ale w pierwszym planie powinni postawić Leona i Chrisa hardcorów z gry. Alice robi się nudna ale bez niej nie ma filmu. Ada Wong mogła by pokazać swoje umiejętności bo w Retrybucji za dużo nie pokazała gdybym nie grał w grę to powiedział bym że to jakaś lalunia która nauczyła się strzelać pistolecikiem a wszyscy wiemy że tak nie jest. Ada i Leon to jest coś i być może coś tam może być ale wątpię by to były jakieś romanse. Do reszty się zgadzam tylko ten klon One ? Te całe labolatorium wybuchło więc skąd nagle jego klon ?? Poza tym zgadzam się z wami ziomki.;)

Frost1998PL

Ja bym dał do następnej części Resident Evil Meryl Streep :)

ocenił(a) film na 2
Frost1998PL

Daliby już spokój z kolejnymi odcinkami tej żenady.

ocenił(a) film na 8
skalp_el

to nie jest żadna żenada tylko pełen film akcji

ocenił(a) film na 2
kamciaa123

Chyba film pełen akcji. Okej, akcji nie mogę odmówić. Tylko dlaczego robić film dla samej akcji?

skalp_el

Jak nie jesteś fanem to po co włazisz na te fora i nie potrzebnie się wp.....asz !!!

ocenił(a) film na 2
naka1234

Bo się zesrasz. Byłem fanem, ale co kolejna część, to coraz większa lipa.

skalp_el

Ta właśnie że nie mi najbardziej podoba się Aftelife

ocenił(a) film na 2
naka1234

Okej, przekonałaś (eś) mnie tym "ta właśnie, że nie". Ostatnie części "Resident Evil", zwłaszcza "Afterlife" to dzieła sztuki.

ocenił(a) film na 1
skalp_el

IMHO cała seria Resident Evil to obraza dla tej marki. Zauważ, że nawet ostatnie gry ze stajni RE są coraz bardziej ch**owe... Jeśli chodzi o kino, to jedyną adaptacją, która jest dobra, i którą warto obejrzeć jest "Resident Evil Degeneracja" i sequel "Potępienie". Tam przynajmniej jest prawdziwy Residentowy klimat, oraz aktorzy podkładający głos pod postacie, Ci sami aktorzy co w grach. Seria z M. Jovovich to katastrofa. W ogóle jak zobaczyłem Leona w Retrybucji to myślałem, że sie posram ze śmiechu xD

ocenił(a) film na 3
skalp_el

Ta właśnie że nie - też mnie nawróciło :D
Nie potrzebnie wypowiadasz się na forum nawiedzonych na punkcie tego filmu :-)

ocenił(a) film na 8
skalp_el

mała litrówka to zależy od tego jakie kto lubi filmy mi to może się podobać a tobie nie

ocenił(a) film na 2
kamciaa123

No nie gadaj. To po co w ogóle recenzować i oceniać filmy, skoro wystarczy napisać, że "mi to może się podobać, a tobie nie"? Rozumiem, że niektórzy w filmach najbardziej cenią akcję (cokolwiek ta akcja ma oznaczać), ale do cholery, przecież te kolejne części "Resident Evil" to jest żerowanie na fanach serii, robienie ich w konia, zwyczajne olewanie, zarabianie na nich tanim kosztem.

ocenił(a) film na 8
skalp_el

wyraziłam swoje zdanie poprostu ja lubie kiedy w filmach sie coś dzieje a nie jakieś smęty pisze co uważam za słuszne jak dla mnie inie obchodzi mnie zdanie innych

ocenił(a) film na 2
kamciaa123

Musisz być świetną partnerką do dyskusji.....
"Akcja" to nie tylko głupawe rozwalanie potworków.

ocenił(a) film na 7
skalp_el

Według mnie wszystkie części resident evil są równe w akcji. We wszystkich coś się dzieje i to mi się podoba. Nie lubie za bardzo filmów akcji ale jak dodali coś do tego z horroru (czyli zombie) to mi się spodobało. Czekam na 6 częśc filmu. Wszystkie oceniam na 8/10. 8 tylko dlatego że nie przepadam za filmami akcji ale gdyyby to był tylko horror dałbym 10/10. A ci co nie lubią takich filmów to niech się zamkną.

ocenił(a) film na 2
kamil98760

Ostatnie zdanie twojej wypowiedzi jasno obrazuje jakim jesteś imbecylem.

ocenił(a) film na 7
skalp_el

A twoje kłótnie mówią jakim ty jesteś nie kulturalnym człowiekiem wobec innych. Nie dasz się wypowiedzieć tylko wcinasz się w każdy komentarz, który mówi że ten film jest dobry.

ocenił(a) film na 2
kamil98760

"Niekulturalnym".
Małolat, po to jest ten serwis, by oceniać filmy. Co to kółeczko wzajemnej adoracji, gdzie każdy ma wychwalać film, bo inaczej jest be? Wyraziłem swoje zdanie, uważam ten film za badziewie, prawie cała seria jest badziewiem i mam prawo tak napisać, a tobie kij do tego. Serwis, w którym ocenia się filmy, a kretyn pisze: "A ci co nie lubią takich filmów to niech się zamkną".......

ocenił(a) film na 7
skalp_el

A ja nie lubię jak ktoś komuś przerywa, lub jak ktoś kogoś oczernia lub wtrąca się w zdanie. Nie nawidzę tych co wszczynają kłótnię o byle co. Nie chce się kłócić więc to jest moja ostatnia odpowiedź...

ocenił(a) film na 2
kamil98760

Jak mogę komuś przerwać w serwisie internetowym?!
Nie lubisz gdy ludzie mają inne zdanie niż ty, to zapraszam do Korei Północnej.

ocenił(a) film na 2
kamil98760

Miło by było jakbyś przy pisaniu komentarzy korzystał ze słownika ortograficznego.

ocenił(a) film na 3
kamil98760

A skąd pomysł że jak ktoś ocenił film na 2/10 to nie lubi kina akcji ?

ocenił(a) film na 7
armarange

Ja tego nie napisałem że on nie lubi kina akcji.

ocenił(a) film na 3
kamil98760

" A ci co nie lubią takich filmów to niech się zamkną."

Resident Evil to kino akcji ale może się mylę.

ocenił(a) film na 7
armarange

RE to niby horror a niby akcja. I chodziło mi oto że ci co tego nie lubią na serio to niech nie piszą takich rzeczy.

ocenił(a) film na 3
kamil98760

Ok. Ale każdy może pisac co chce, opinie o filmie wyraża każdy co go widział, ja widziałem częsci poprzednie i były lepsze niż ta i również krytykuję ten film - to jest prawo każdego z nas .

ocenił(a) film na 3
skalp_el

Jak sami fani siebie nie szanują to czemu ma ich szanowac ktoś kto na nich zarabia ?

ocenił(a) film na 6
skalp_el

Tu sie zgadzam niestety do 3 cześci trzymało to jakoś poziom a teraz coraz wiecej efektow i coraz mniej logiki :(

ocenił(a) film na 5
Frost1998PL

Najgorszy film 3 czesci , nie polecam !!!