PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199774}

Robale

Slither
2006
5,3 7,5 tys. ocen
5,3 10 1 7478
6,4 11 krytyków
Robale
powrót do forum filmu Robale

dla mnie jako fana horroru, 'alien invasion' and 'monster movie', była to istna gratka! cała masa nawiązań do kultowych pozycji filmowych: od "Invasion of the Body Snatchers" i "Night of the living dead", przez "Coś", "The Faculty", "Gatunek", "Basket Case" i "Slugs", po filmy wytwórni Troma i dzieła Davida Cronenberga! Zwykły widz odrzuci ten film klasyfikując go jako kolejny gniot i wytwór klasy B... i tak też po części jest, ale to film że tak powiem najwyższej klasy B, takie B+ ...mieszanka sci-fi i grozy z wyczuwalną nutką czarnego humoru i taniego dowcipu, z dodatkowo bardzo dobrymi efektami i charakteryzacją! No niech mi ktoś powie kiedy ostatnio widział w którymkolwiek filmie po 2005 roku dobrą ręczną robotę a nie masę efektów wygenerowanych komputerowo? "Slither" zatem godny polecenie dla maniaków gautnku.

Nu_RaKu

Jaki rzeczowy wpis! Nawet nie wiedziałem, że horrory dzielą się na takie podgatunki jak "alien invasion" itp... ech, ludzka ignorancja nie zna granic. Zabieram się zaraz za Basket Case, Troma wygląda obiecująco, wielkie dzięki za ten nowy filmowy koszyk! A same Robale bardzo przyjemne.

Nu_RaKu

Zgadzam się , że film bardzo udany w swoim gatunku (8/10). Szkoda, że takie filmy nie są nominowane do Oscarów. Bo jak się widzi te nominowane gnioty (np. kiczowaty "Czas wojny" Spielberga) to "Robale" są obiektywnie o wiele lepsze pod każdym względem.