po przeczytaniu komentarzy spodziewalem sie wiecej po tym filmie...jak dla mnie byl sredni..do takich filmow jak blob niestety mu sporo brakuje...najbardziej mi brakowalo klimatu strachu w tym filmie..tam bylo dla nich nic ze kolesiowi odstrzelono leb albo zezarto kogos zywcem... a jak boss rozpolowil kolesia na pol to mysle ze kazdy normalny czlowiek zamarlby ze strachu a jezeli juz jest policjantem to takiego delikwenta gonilby z duza doza ostroznosci a oni sie rzucili za nim jakby gonili jakiegos dzika czy inna zwierzyne lowna (chyba za duzo polowali na te jelenie:D) no i wogole 'potwor z kosmosu' w tym wypadku byl raczej malo przerazajacy, nie to co w np 'the thing'...straszliwa jatka pelno krwi i flakow ale mnie to bynajmniej nie przerazalo a to wlasnie lubie w horrorkach:) w takich filmach powinno sie widziec po aktorach ze umieraja ze strachu (jak np w teksanskiej masakrze tej nowej wersji) to wtedy moze sie cos nam z klimatu udzieli...natomiast w tym filmie strach ...no wlasnie.. jaki strach?:) wszyscy traktuja sobie w sumie na luzie ten najazd kosmitow, a juz najbardziej burmistrz ale jemu akurat to pasuje:)