PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=482808}
6,1 71 tys. ocen
6,1 10 1 70754
6,1 27 krytyków
RoboCop
powrót do forum filmu RoboCop

wyglada to niestety tragicznie...
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=94813

ocenił(a) film na 5
untochxble

W ogóle nie wygląda jak robot tylko jak człowiek w futurystycznym kombinezonie ;/ Rzeczywiście tragedia.

ocenił(a) film na 5
mgR_Lobo

Niby czemu ma wyglądać jak robot? Wbrew powszechnemu i mylnemu mniemaniu Robocop to nie robot a cyborg
( jeśli nie znasz różnicy odsyłam do jakiejś encyklopedii). Kostium może i wygląda dziwnie, ale:
1. Jest to tylko zdjęcie z planu = brak jakichkolwiek efektów specjalnych, więc ciężko ocenić jak to będzie wyglądać w filmie
2. Logicznym faktem jest to, że koncepcja kostiumu jest nieco inna, filmy dzieli ponad 25 lat w ciągu których zmieniła
się technologia i nasze wyobrażenie przyszłości - tak więc i design Robocopa musiał ewoluować

Poczekam z ewentualną oceną do 1 trailera lub przynajmniej do zaprezentowania oficjalnego plakatu

ocenił(a) film na 7
zombie001

Ale on miał tylko ludzki mózg. Reszta była mechaniczna.

ocenił(a) film na 7
shamar

mozg twarz, prosty uklad trawienny, prosty uklad naczyniowy, troche tego bylo

ocenił(a) film na 7
m0t0

Zapodaj linka.
Wydaje mi się, że gdzieś widziałem taki schemat rozrysowany ale nie moge znaleźć

A może to
http://gadzetomania.pl/images/2010/11/robocop-anatomy-body.jpg

Tam nic nie ma.

ocenił(a) film na 7
shamar

pisze to co widzialem/slyszalem w 1 robocopie, wkoncu dawali mu ta 'papke' do jedzenia aby zaopatrzyc mozg w substancje ktore potrzebuje

ocenił(a) film na 3
mgR_Lobo

Wygląda trochę, jak Raiden z MGS. Dla mnie lipa.

untochxble

Wy chcecie remake czyli nowe podejście do tematu, czy kalkę starego robocopa, jest czerwony pasek na masce więc jest ok.
A zbroja zapewne będzie mieć w filmie wrażenie metalowej, przecież w dzisiejszych czasach nie będzie nosił metalowej na serio na planie.
Poza tym ewidentnie widać iż ma mieć metalowe elementy, ale są pomalowane, jak dla mnie idealnie, jednocześnie świeże podejście, a jest pasek tak jak w starym robocopie.

ocenił(a) film na 5
Spidey_

kto chce - ręka do góry ;)

ocenił(a) film na 9
untochxble

Może tutaj nie wygląda to najlepiej, ale strój Spider-Mana z nowego filmu też wyglądał kiepsko na zdjęciach z planu, a w filmie wyglądał dość ładnie. Poczekajmy na jakiś nowy trailer lub klipy z filmu.

ocenił(a) film na 10
untochxble

Wcale nie, ten kombinezon jeszcze nie jest dokończony! finalny będzie srebrny: http://1.bp.blogspot.com/-NRsuhVNawy4/T_nfbaZiVjI/AAAAAAAABrE/WyMoc-OBf-M/s1600/ robocop3.jpg i tu http://comics-x-aminer.com/wp-content/uploads/2012/07/Hpvqs.jpg

użytkownik usunięty
2008einstein2009

To drugie zdjęcie, to jakaś robo żaba he he.

ocenił(a) film na 5
2008einstein2009

Kombinezon może i nie jest dokończony, ale nie jest nigdzie potwierdzone że finalnie będzie srebrny. Zdjęcia które zaprezentowałeś to tylko fanowskie concept arty

ocenił(a) film na 7
zombie001

mi tam kombinezon pasuje, bardziej intryguje mnie podejscie rezysera do tego co robocop mysli, jakie ma potrzeby, emocje i te sprawy

ocenił(a) film na 7
untochxble

E tam! Nie jest tak źle :P

ocenił(a) film na 5
untochxble

nowe zdjęcia nowego Batmana też były takie "z planu" a na filmie wszystko się zmienia, pewnie to tylko kostium a resztę dorobią graficy ;)

luki29

Co niby w kostiumie batmana dorobili graficy? To jest śmieszne, nie jestem wiekim fanem Robocopa, ale wiem jak wyglądał w komiksach, wiem jak wyglądał w grach, w serialu i w poprzednich filmach też wyglądał identycznie. Po co u diabła to zmieniać? Lipa i tyle.

ocenił(a) film na 5
Xerxo

nowe zdjęcia z planu nowego Batmana (TDKR) też wyglądały nieapetycznie, to tylko plan filmowy, resztę zmienia kamera, tutaj (w RoboCopie) pewnie dorobią co nieco graficy

luki29

Nie wiem co było w nich nieapetycznego, poza tym wszystko, a już przede wszystkim kostium Batmana, wyglądało dokładnie jak w filmie, więc nie wypisuj bzdur. Robocop byl srebrny i miał piękny klasyczny kask. Tutaj to zmienili czym wszystko popsuli.

ocenił(a) film na 5
Xerxo

kamera wszystko zmienia więc nie wiem po co narzekać na zdjęcia z planu
nad 1 RoboCopem też pracowali graficy czyż nie?

ocenił(a) film na 5
Xerxo

apropo Batmana, na zdjęciach z planu Christian Bale wyglądał w nim jak uczestnik balu przebierańców

ocenił(a) film na 5
Xerxo

zdjęcie z planu Batmana
http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00d8341c630a53ef0162fd007c34970d-600wi

luki29

Masz rację, że kamera wszystko zmienia, ale my rozmawiamy tylko to stroju, nie o tle, nie o tym co jest dodane , a o stroju. Batman miał strój jaki miał i ten w filmie nie różni się od tego ze zdjęć. Jasne że strój Robocopa można zretuszować i coś jeszcze dodać, ale ogólnie wygląda to fatalnie i wiele nie zmienią, przede wszystkim nie podoba mi się jego kask, czy hełm, czy jak to zwał. Co do koloru, to jakoś nie chce mi się wierzyć, że tą fatalną grafitową czerń zmienią na właściwe, tak jak powinno być srebro, no ale być może się mylę. Pozdro.

Xerxo

p.s.
Jeśli ma być czarno-srebrny tak, jak w tych projektach to również mi się nie podoba.

untochxble

Nowe:
http://www.shockya.com/news/2012/09/24/more-stills-from-the-robocop-set-hit-the- net/

ocenił(a) film na 7
Mowiacy_do_reki

Wow! Nareszcie poznęcają się nad jakimś fajnym, mało znanym supercarem! Ciekawe czy Factory Five udostępniło im go w ramach autopromocji i czy w ramach tejże pozwolą ekipie go doszczętnie zniszczyć. :)

untochxble

Nie ma żadnej tragedii, poczekajmy aż będzie gotowy film. Jeżeli będzie to bajeczka dla dzieci, wtedy będziemy wieszać na nim psy. Pamiętacie ja było z "Dreddem"? Cytuję opinie pod zdjeciami: "Co to ma być?", "Zapowiada się gniot", "Jak on ma wielki hełm!!! " itd. Wczoraj oglądałem i jestem baardzo pozytywnie zaskoczony. "Robocopa" robi facet od "Elitarnych" i jeżeli producenci nie będą mu się zbytnio wtykać na pewno nie pozwoli na zmarnowanie tematu.

untochxble

Oryginalny Robocop wyglądał jak facet w metalowej zbroi. Nie ma mowy, żeby po ubraniu się w coś takiego mógł być skuteczny i ogólnie się żwawiej poruszać :) Jeszcze kwestia jak się będzie aktor poruszał, bo te zdjęcia to chyba z jakichś przerw...