Kogo widzielibyście w poszczególnych rolach tej ekranizacji?
UWAGA SPOJLERY
Cormac Wallace - ?
Jack Wallace - ?
Leonardo - ?
Tyberiusz - ?
Carl Lewandowski - ?
Cherrah - ?
Laura Perez - ?
Mathilda Perez - ?
Nolan Perez - ?
Lonnie Wayne Blanton - ?
Paul Blanton - ?
Jabar - ?
Sokół Żelazna Chmura - ?
Takeo Nomura - ?
Pająk - ?
Arrtrad - ?
Marcus Johnson - ?
Dawn Johnson - ?
Archos (postać dziecka) - ?
Ciekawych postaci nie brakuje. Nie będę opisywał kto jest dokładnie kim bo Ci co czytali i tak wiedzą, a Ci, którzy nie czytali się dowiedzą ;) kogo byście widzieli w poszczegolnych rolach? Pytanie kieruje do tych, którzy już czytali ksiażkę.
Może podam swoje propozycje i pytania:
UWAGA SPOJLERY
Cormac Wallace - Główna postać książki. Pewnie jakaś gwiazda z Hollywood zagra tę rolę. Ja bym tutaj widział np. Edwarda Nortona.
Jack Wallace - Brat Cormaca... kogo byście widzieli w tej roli?
Leonardo - jakiś włoski aktor lub inny południowiec. W końcu Leo był Włochem.
Tyberiusz - kawał bydlaka, pochodził o ile pamiętam z Afryki.
Carl Lewandowski - wojskowy technik najwidoczniej polskiego pochodzenia :) sam nie wiem kto mógłby go zagrać.
Cherrah - indianka z plemienia Osage. Macie jakieś pomysły?
Laura Perez - Penelope Cruz? Sam nie wiem kto mógłby ją zagrać. Pewnie jakaś aktorka latynoskiej urody.
Mathilda Perez - bardzo ważna postać w książce. Dziewczyna miała bodaj 13-14 lat więc trzeba młodej aktorki.
Nolan Perez - młodszy brat Mathildy i syn Laury.
Lonnie Wayne Blanton - Indianiec z plemienia Osage. Jeden z przywódców Gray Horse.
Paul Blanton - syn Lonni'ego. Wojskowy technik przebywający w Afganistanie gdzie służył w armii. Jakieś pomysły?
Jabar - Afgański przyjaciel Paula. Okoliczności sprawiły, że stali się sojusznikami. Może Oded Fehr? Wiem, że to żyd, a nie Afgańczyk, ale w sumie mógłby pasować do tej roli. Książkowy odpowiednik był młodszy, ale nikt inny nie przychodzi mi do głowy.
Sokół Żelazna Chmura - ?
Takeo Nomura - Hmm, Ken Watanabe? :) jakby go ucharakteryzować na niego starszego to byłby super.
Pająk - jakiś młody angielski aktor charakterystyczny :)
Arrtrad - j/w
Marcus Johnson - ?
Dawn Johnson - ?
Archos (postać dziecka) - ?
Norton moim zdaniem zbyt stary. Ja bym widział Worthingtona.
Jack Wallace - chyba Hemsworth.
Lewandowski - może jakiś Polak...
Laura Perez - Cruz nie pasuje do takiej roli. Może Lauren Velez - pani Kapitan z "Dextera".
Jak dla mnie wcale nie muszą w tym filmie grać gwiazdy. Ważne żeby aktorstwo było wiarygodne i żeby film nie popadł w patos, "jak to amerykanie znów uratowali ludzkość".
Cormac Wallace - Chris Hemsworth
Jack Wallace - niech będzie schemat z Battleship: Alexander Skarsgard - starszy i mądrzejszy brat
Leonardo, Tyberiusz, Carl - dla mnie postacie poboczne, tak samo będzie pewnie w filmie
Cherrah - Genesis Rodriguez można ucharakteryzować. A co w obsadzie robi Hathaway? Czyżby ona? A więc ZGODA.
Laura Perez - nie Cruz, bo ona nie wygląda na panią senator. Poza tym wydawało mi się, że to raczej samo nazwisko robiło z niej hispanofonkę. Obojętnie. Julianne Moore? Sandra Bullock?
Mathilda Perez - SPOILER Z INNEGO FILMU już raz grała androida KONIEC SPOILERA, więc tu też się sprawdzi. Ale potrzebny będzie chyba kurs angielskiego :)
Nolan Perez - obojętnie.
Lonnie Wayne Blanton - Lou Diamond Phillips xD LA BAMBA :D
Paul Blanton - nie wiem :)
Takeo Nomura - Ken Watanabe
Arrtad - Simon Pegg, bo komiczny i niedorzeczny.
Reszty nie jestem pewien, musiałbym sobie obejrzeć spis potencjalnych aktorów.