PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041273}

Rodzaje życzliwości

Kinds of Kindness
2024
6,2 17 tys. ocen
6,2 10 1 16755
6,3 64 krytyków
Rodzaje życzliwości
powrót do forum filmu Rodzaje życzliwości

Filmowa grafomania w pełnej krasie. Chaotyczny, długi i nudny. Dziwne, niedokończone wątki, które niczego nie wnoszą. Drewniane aktorstwo drugoplanowe. Mnóstwo detali w każdej scenie, ale w tym gąszczu gdzieś zanika główny zamysł tego dzieła - jeśli w ogóle jakiś istniał. Pokazuje wszystko, ale nie przedstawia nic konkretnego, jakby wrzucono do jednego worka zbyt wiele pomysłów i symboliki. Powstał film, który można interpretować na nieskończoną ilość sposobów, co podważa sens jakiejkolwiek interpretacji w pierwszej kolejności. Już widzę, jak ktoś doszukuje się podobieństw do Starego Testamentu lub analizuje zależnościowe relacje między bohaterami. Postacie robią dziwne rzeczy - To nie jest pomysł na film. Dlaczego Jesse Plemons zlizuje krew z dłoni przypadkowego faceta? Nie mamy pojęcia, ale lecimy dalej, kolejna scena, bez sensu xD Tak cały czas. Prawie trzy godziny tortury, nie idźcie na to do kina. Ostrzegam.

Wrk2525

To był ten świat w którym psy rządziły i on jako ich podopieczny zachowywał się jak one

arek84

Ciekawe, że po polsku ten wątek, biorac pod uwage profesje Daniela, nabiera głebi. Po angielsku jest bez sensu

ocenił(a) film na 4
Wrk2525

Ja po tym seansie mam rozwalony łeb. Lubię Emmę Stronę, cenię i czekam na kolejne obrazy Lanthimosa, ale niech mi ktoś k... powie, o czym ten film właściwie był? Dla mnie totalna pomyłka.

ocenił(a) film na 7
Stefan_Zyskowski

obejrz jeszcze raz xd

ocenił(a) film na 8
Stefan_Zyskowski

Zobacz jeszcze raz, tylko tym razem od końca ;) Jak przemyślisz film od 3 do 1, to wszystko układa się w całość.