PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=125703}

Rodzinny dom wariatów

The Family Stone
2005
6,4 25 tys. ocen
6,4 10 1 24951
5,2 8 krytyków
Rodzinny dom wariatów
powrót do forum filmu Rodzinny dom wariatów

film jest zjadliwy, ale propaguje homoseksualizm i adopcje dzieci przez takie pary, co wg.
mnie jest chore i powinno być zawsze zabronione. Poza tym, takie teksty rzucane przez tą
starą jak "nie bzykacie się..." To wszystko nie powinno mieć miejsca skoro ma być to film
familijny, mówiący o jakiś wartościach rodzinnych.

arachnoidea1

A jak można propagować coś co nie podlega wyborze? Że niby ktoś zobaczy ten film i postanowi być gejem? Myślę, że lepiej nie powielać tego, co jest czasem mówione w mediach o "propagowaniu homoseksualizmu". No bo jak można robić marketing czegoś czego nie można wybrać? :-) Poza tym, czy gdyby była w filmie pokazana para heteroseksualna to też byś napisał, że propaguje heteroseksualizm? I takie, i takie osoby żyją w społeczeństwie, więc też i w filmie mogą się pojawiać :-) a że jednych jest mniej, to i w filmie są rzadziej. Ale jak już są, to pewnie i tak niektórych to szokuje... Tak czy siak film jest średni nawet w swojej kategorii (a może tym bardziej w swojej kategorii).

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

Ależ nikt Ci tam nie robi propagandy, pokazuje tylko, że temat homoseksualizmu to nie jest coś, co zamiata się w rodzinie (normalnej) pod dywan, tylko zwyczajnie się z tym żyje, rozmawia o tym i nie traktuje się tego jak coś niewłaściwego/chorego. Najważniejsze, z rodzice kochają swoje dzieci, nie zważając na orientację, która zresztą nie ma tu nic do rzeczy. Oczywiście to w filmie jest przekazane tak ładnie, nie zawsze jednak tak się dzieje w rzeczywistości.
Btw zgadzam się z przedmówcą/przedmówczynią - "i takie osoby żyją w społeczeństwie, więc też i w filmie mogą się pojawiać" i nie trzeba tu od razu węszyć wielkiego spisku ;)

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

Ty swoimi wypowiedziami propagujesz kretynizm, co też jest chore...

ocenił(a) film na 6
LUKA1985

jeśli uważasz, że dobrym i prawidłowym dla dziecka jest gdy wychowują go osoby tej samej płci to może dobrze by było trochę się zastanowić i przemyśleć sprawę.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

to ty się nad sobą zastanów, bo masz poglądy, jak Hitler... to tyle...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

LUKA1985 życzę ci, abyś miał gejowskie dzieci. Mam nadzieję, że moje życzenia ciebie cieszą?

ocenił(a) film na 6
Sony_West

Ja akurat gejem nie jestem, a nawet (w przeciwieństwie do Ciebie zapewne) mam żonę, którą kocham i z którą to zamierzam rzeczone dzieci mieć... mimo to, nie jestem nietolerancyjnym i niedouczonym tępakiem, który pisze, że geje nie powinni adoptować dzieci, bo te dzieci potem też będą gejami...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Gejem nie jesteś... za to jesteś wróżką, skoro wiesz, czy mam żonę czy nie... Jak się czujesz w roli wróżki? Zapewne dobrze, bo to rola kobieca. Dodatkowo nie panujesz nad emocjami. Łatwo cie wyprowadzic z równowagi.

PS: mówisz, że nie jesteś tępakiem? Na pewno? To przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

no patrz nie zaprzeczasz... a na ogół jest tak, że "krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje"....
btw. napisałem zapewne, a zwrot ten nie implikuje stwierdzania faktów, a podejrzenie... radzę udać się na kurs czytania ze zrozumieniem... bo trudno się dyskutuje z kimś, kto nawet czytać dobrze nie potrafi ...

użytkownik usunięty
arachnoidea1

Geje to małe piwo. Grunt, żeby od wychowania dzieci jak najdalej trzymali się fanatyczni katolicy.

ocenił(a) film na 6

nie wiem jak wy, ale ja osobiście nie chciałbym być wychowany przez parę gejów czy lesbijek, ale wy chłopaki może macie jakieś inne skryte marzenia w tej kwestii. Dla mnie mechanizm jest prosty, dziecko wychowane w takiej rodzinie będzie bardzo prawdopodobnie również homoseksualne, ponieważ dla niego naturalnym jest, że chłopczyk z chłopczykiem, lub dziewczynka z dziewczynką, już nie chcę mi się wypowiadać o innych destrukcyjnych czynnikach i tym, że jest to po prostu wbrew naturze. Mimo tego, iż uważam, że homoseksualizm jest swego rodzaju zaburzeniem, chorobą to toleruję te osoby, ale nie nawidzę, gdy badziewne mass media propagują adopcje dzieci przez takich ludzi, a tu właśnie tak się dzieję....i tak w ogóle, nie jest też dobrze jeśli pokazuje się homoseksualizm jako coś zwyczajnego, normalnego, ponieważ to takie nie jest . . .naturalnie jest i zwyczajnie jak chłop z babą, a nie chłop z chłopem, i nikt mi nie powie.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

"nie wiem jak wy, ale ja osobiście nie chciałbym być wychowany przez parę gejów czy lesbijek, ale wy chłopaki może macie jakieś inne skryte marzenia w tej kwestii" - w psychologii ten mechanizm nazywamy projekcją ....
Poza tym osoby niedouczone nie powinny zabierać głosu w sprawach o których nie mają pojęcia... jeśli już skończyłeś szkołę zawodową o profilu obróbka skrawaniem, to wypowiadaj się raczej w swoich zawodowych kwestiach,a nie w kwestiach wychowania, czy psychologii, bo o nich akurat pojęcia nie masz...

użytkownik usunięty
arachnoidea1

Wiadomo, że rozmowa z katolickim bigotem ma taki sam sens, jak np. rozmowa z psem, kotem czy rybkami, ale jednak nie mogę się oprzeć, żeby nie zadać prostego pytania: wg. ciebie dziecko wychowane przez gejów z pewnością będzie gejem, sprawa wychowania- spoko, jakim więc cudem 99% homoseksualistów urodziło się i wychowało w tradycyjnych, heteroseksualnych (i najczęściej wierzących) rodzinach??

btw. tym, którzy najbardziej oburzają się na homoseksualizm, jednocześnie za wyznacznik normalnej rodziny przyjmując 70-latka mieszkającego z mamą i kotem, bądź otyłych panów w sukienkach, lubiących dzieci, serdecznie gratuluję...

ocenił(a) film na 3

Katolicy rzadko są fanatyczni. Osobiście opowiadam się przeciwko fanatyzmowi jakiemukolwiek. Ale też uważam, że adoptowanie dzieci przez pary gejowskie to chora sprawa. W mediach pojawiają się już pierwsze doniesienia o tym, że takie dzieci wyrastają na homoseksualistów. A więc jednak homoseksualizm, to nie tylko kwestia genów ale i wychowania. Więc uważajmy z tą tolerancją, bo za parę lat może się okazać, że pojawiło się pokolenie zagubionych psychicznie dzieci, które nie będą potrafiły określić kim są i będą potrzebowały pomocy psychologa.
Ktoś mądry niedawno powiedział w mediach: "Skoro homoseksualizm jest taki naturalny i geje chcą mieć dzieci, to niech sobie urodzą".

ocenił(a) film na 6
Sony_West

"A więc jednak homoseksualizm, to nie tylko kwestia genów ale i wychowania" ... a może przybliżysz nam, jaki rodzaj wychowania czyni gejem ?? Nie wiem na jakiej podstawie opierasz tak światłe teorie, ale jako osoba niezwykle zainteresowana tematem wychowania z chęcią wysłucha wykładu na ten temat... Bo jeszcze nigdy w życiu nie natknąłem się na badania autorytetów w temacie wychowania, które podejmowały by tę kwestię...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

To się wkrótce natkniesz. Zamiast pisać nonszalanckie przemówienia, rusz po prostu głową.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

czekam na przykłady.. tytuły, jakichś prac naukowych, popartych rzetelnymi badaniami...
proszę o chociaż jedno źródło... czy to tak wiele??
Bo inaczej pomyślę, że jest Pan ignorantem, który pieprzy jakieś głupoty nie mające jakiegokolwiek pokrycia...
no chyba, że uważa się Pan za alfę i omegę i bez badań wie wszystko najlepiej... ale to już raczej syndrom narcystycznego zaburzenia osobowości...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Koleżko, jak chcesz ze mną dyskutować, to zmień język. Bo nie lobię takiego zadufanego tonu mądrali, jakim się posługujesz.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

i dalej brak argumentów i odwracanie kota ogonem blablablablabla

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Prace naukowe nie są niezbędne do rozmowy o tym problemie. Wystarczą obserwacje świadków takich sytuacji. A nie da się ukryć, że problem istnieje. Są pierwsze doniesienia w reportażach, artykułach prasowych (szkoda, że dotąd nie notowałem ich tytułów, bo miałbym dziś listę do przedstawienia). Temat jest świeży, bo dorasta dopiero pierwsze pokolenie dzieci wychowanych przez gejów. Więc prace naukowe na ten temat dopiero zaczną się pojawiać.

Popatrzmy na sprawę przez analogię. W rodzinach lekarzy wiele dzieci zostaje lekarzami, w rodzinach bandyckich wiele dzieci zostaje bandytami, kibolami, w rodzinach silnie katolickich jest cała masa księży, rodziny mądre wychowują najczęściej dzieci mądre, rodziny patologiczne to wylęgarnia nowych pokoleń alkoholików. Jest więc bardzo naiwnym sadzić, że dziecko wychowane w rodzinie gejowskiej, nie będzie żyło tak jak jego "rodzice".

Jest też naiwnym sadzić, że dwie panie wychowają chłopaka na mężczyznę. Że ukształtują w chłopcu męską postawę. Kim będzie mężczyzna wychowany przez dwie panie, które nie interesują się facetami?

Jak widzisz, problem sięga głębiej niż tylko spraw seksu. Ale jak znam życie, zaraz walniesz jakieś hasło w stylu "pieprzysz głupoty" i na tym zakończymy.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

Jak się nie ma na jakieś tematy pojęcia to się siedzi cicho i nie odzywa... Tak się składa, że poruszane tematy wychowania są mi bliskie również przez wykształcenie, dlatego nie będę tolerował pisania takich bzdur...
"W rodzinach lekarzy wiele dzieci zostaje lekarzami, w rodzinach bandyckich wiele dzieci zostaje bandytami, kibolami, w rodzinach silnie katolickich jest cała masa księży, rodziny mądre wychowują najczęściej dzieci mądre, rodziny patologiczne to wylęgarnia nowych pokoleń alkoholików" wedle tych analogii jesteś z rodziny tych niezbyt mądrych ludzi.... poza tym skoro sam piszesz, że to pierwsze pokolenie dzieci wychowanych przez gejów, to kto wychował te tysiące gejów, którzy dorastali w latach 90-tych ??? Rodziny patologiczne, rozbite, katolickie, kibolskie, czy jakie? Twoje poglądy są w wielu miejscach zbliżone z poglądami nazistów, dlatego zamiast się ośmieszać lepiej siedź cicho...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Wiedziałem, że mogę liczyć na twoje burakowate poczucie wyższości. Prosisz o argumenty, a sam sypiesz z rękawa tylko żałosnymi hasełkami. Miałem co do ciebie rację.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

i znów blablabla ...
po raz kolejny argumenty zostały bez odpowiedzi...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

skończ już twoje żałosne wypociny. Argumenty dostajesz, lecz sam nie potrafisz sie do nich ustosunkowac. Próbujesz ośmieszyć moje wypowiedzi głupimi hasełkami, bo w twojej głowie pustka... Sam przecież nie piszesz żadnych argumentów. Bo przecież deklarowanie, że rzekomo masz jakieś tam wykształcenie, to jeszcze nie argument.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

blablabla

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Pokazujesz kim naprawdę jesteś. Brawo!

ocenił(a) film na 6
Sony_West

blablabla

dalej czekam na odpowiedź na moje pytanie i dalej blablabla
wiem, że szukanie w googlach zajmuje dużo czasu, tym bardziej jeśli szuka się czegoś co nie istnieje, ale ja dalej upominam się o rzeczone badania naukowe i proszę również o rozwikłanie następującej kwestii: cyt. "poza tym skoro sam piszesz, że to pierwsze pokolenie dzieci wychowanych przez gejów, to kto wychował te tysiące gejów, którzy dorastali w latach 90-tych ??? Rodziny patologiczne, rozbite, katolickie, kibolskie, czy jakie?"

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Pytanie było źle postawione, więc nie zamierzam ciągnąc dalej tematu. Możliwe odpowiedzi otrzymałeś, ale jesteś za mało rozgarnięty, by je rozumiec. Jedyne co umiesz to powtarzac w kółko "bla bla bla".

ocenił(a) film na 6
Sony_West

dopasowuje poziom do rozmówcy, który wciąż tylko bla bla bla i nie umie nawet obronić swojej tezy...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Dodam też, że nie każdy problem społeczny, budzący kontrowersje i niechęć większości, da się załatwić hasłami o nietolerancji i ".....fobii". Tak postępują tylko nieodpowiedzialni głupcy, którzy zamiast zastanowić się nad przyszłością, chcą być po prostu wspaniałomyślni wobec mniejszości seksualnych.

Jednak, wychowanie jednego pokolenia to ok. 25 lat i jeśli się okaże, że ludzie z twoimi poglądami popełnili błąd, to odpowiedzialnośc i ciężar naprawy sytuacji, spadną już na kogoś innego, bo Twoje "tolerancyjne" pokolenie będzie już na emeryturze i nie będzie się przejmowało sprawą. Więc lepiej dla tych dzieci, aby już dzisiaj pomyśleć o ich bezpieczeństwie i nie eksperymentować na nich. To są niewinne dzieci, którym należy się szczęście a nie udział w eksperymentach socjologicznych spowodowanych fanaberiami mniejszości seksualnych.

Już samo słowo "mniejszość seksualna" świadczy o tym, że trzeba się dobrze nad całą sprawą zastanowić.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

gdyby to ode mnie zależało zabroniłbym posiadania dzieci, ludziom takim jak ty.... wszak w takim środowisku wyrosną na nietolerancyjnych socjopatów i jeszcze kiedyś komuś zrobią krzywdę, jak niejaki Breivik...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Na szczęście nie zależy ;) i jako wolny człowiek, nigdy nie pozwoliłbym, aby losy moje czy kogokolwiek, zależały od takiego "tolerancyjnego" i "mądrego" człowieczka.

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Wiesz, po dłuższym zastanowieniu się nad twoją postawą, kiedy tak usilnie propagujesz adopcję dzieci przez gejów... zacząłem patrzeć na ciebie jak na pedofila. To tacy jak ty, krzywdzą w tym kraju dzieci. Gotów jesteś posłać bezbronne dziecko na nieznany, wątpliwy los, aby tylko pokazać jaki jesteś "tolerancyjny". Taka pseudotolerancyjnosc, to nie cnota lecz choroba psychiczna.

Gej to pojęcie związane wyłącznie z seksem. Upierając się przy adopcji gejowskiej, nie kierujesz się w ogóle dobrem dziecka. Ani razu nie wspomniałeś o bezpieczeństwie dzieci, o kwestiach związanych z ich rozwojem. Myślisz wyłącznie o gejach i zaspokojeniu ich pragnień (prawdopodobnie sam jesteś gejem... przepraszam - pedałem).

I ty mi zarzucasz, że mógłbym kogoś skrzywdzić? Spójrz na siebie.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

idź do psychologa.... terapia pomoże Ci rozwiązać wiele problemów, a tych jest sporo, co łatwo wyczytać między wierszami Twoich wypowiedzi...
Cała Twoja wypowiedź to klasyczna PROJEKCJA...
Wizyta u terapeuty pomoże Ci dotrzeć do głębi swojej jaźni i wtedy odkryjesz, że problem tak naprawdę tkwi, gdzie indziej...
to nie nietolerancja jest Twoim głównym problemem, jak widać :)

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Pisz sobie chamskie hasełka. To tylko o tobie źle świadczy. Ale nadal słowem nie wspominasz, że najważniejsze jest dobro dzieci. Dla ciebie najważniejszy jest gej. To jest chore!

Jak już wspomniałem, uważam twoje poglądy za chore. Popierasz podrzucanie gejom dzieci, aby zaspokoić ich potrzebę "posiadania dziecka" - bez interesowania się dobrem tego dziecka - to się mocno ociera o pedofilię.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

nie piszę chamskich hasełek tylko dobrze radzę...
nie należy za wszelką cenę wypierać stłumionych pragnień swojej jaźni- to szkodzi zdrowiu...
trzeba się zmierzyć nawet z tymi najgorszymi...
terapeuta naprawdę pomoże Ci dotrzeć do głębi Twoich popędów i pomoże Ci je uzmysłowić... nim będzie za późno, dla Ciebie i dla jakiegoś dziecka, które padnie Twoją ofiarą...
Przemyśl to- bo represja nie jest dobrym mechanizmem obronnym...

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

Nie radzisz dobrze, tylko piszesz głupie hasełka. twoja pseudotroska wynika z chęci ośmieszenia mnie bo jesteś bezradny. Nie wiesz co powiedzieć w dyskusji.

Jesteś bardzo naiwny wierząc, że ktoś potraktuje twoje wypowiedzi poważnie. Terapeuta jest potrzebny tobie.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

Ja Cię tylko ostrzegam nim obudzisz się z ręką w nocniku. Bo jasno widać, że masz problemy, z którymi sobie nie radzisz i które twoje ego próbuje projektować na innych.
Klasyczny mechanizm Problem- wyparcie - Projekcja.
Teraz jest wszystko niby OK. Chociaż projektując swoje problemy na innych narażasz się na powstanie zaburzeń urojeniowych. Ciągłe wypierania może prowadzić zaś do nerwic.
A terapia mogła by Ci radzić sobie ze swoimi problemami w mniej destrukcyjny sposób.
A tak zdarzy Ci się kiedyś moment, w którym wpływ ego osłabnie (po wypiciu dużej ilości alkoholu, zażyciu narkotyku, czy pod wpływem jakiejś choroby) i wtedy klops.
BTW. Chodzenie na terapię to nie jest powód do wstydu, dlatego nie rozumiem skąd wniosek, że proponując komuś terapię chce się go ośmieszyć.

ocenił(a) film na 6
LUKA1985

popieram, oczywiście, że jest to niezdrowe, chore, zboczone, nienaturalne, i żaden naukowiec nie musi mi niczego udowadniać, gdyż sam swym rozumiem i pewnymi obserwacjami mogę dojść do takich a nie innych wniosków. Nie wiem co świat nauki przedstawił lub przedstawi na ten temat, wiem, iż niejednokrotnie jego stanowisko odnośnie pewnych kwestii było błędne, lub zmieniało się niejednokrotnie. Czy nie było takich sytuacji, że jednego dnia dowiadywaliśmy się, iż coś jest super i ok, natomiast już za jakiś czas udowadniano nam, że jest to bee...Więc jednym słowem nikt to nie jest dla mnie autorytetem...Poza tym, w dzisiejszych czasach poprawności politycznej i tolerancji nie wskazanym jest publikowanie żadnych badań nie wpasowujących się w nowoczesne, homoseksualne ramy.....Moje zdanie jest następujące....Skorupka młodego człowieka jest sukcesywnie nasączana tym zboczeniem podczas procesu jego dojrzewania i rozwoju. W swej podświadomości kształtuje pogląd, że związek między partnerami jednej płci jest tym właściwym, a taki, który występuje między opozycyjnymi jest nieodpowiedni, chory. Dla takiego dziecka naturalnym widokiem w łóżku jest całujący się i przytulający tatuś z tatusiem, więc szansę są bardzo duże, że on będzie postępował tak samo. Stwórzmy prostą analogie...jaki jest procent ludzi heteroseksualnych i homoseksualnych, którzy byli wychowani przez pary heteroseksualne...niech każdy odpowie sobie sam, więc jaka będzie liczba osób o orientacji heteroseksualnej i homoseksualnej, która została wychowana przez pary homoseksualne?
Tak w ogóle. nikt mi nie wmówi, że jest dobrym kiedy dziecko ma matkę i matkę, lub ojca i ojca.

ocenił(a) film na 3
LUKA1985

dodam jeszcze, że nadal nie pisnąłeś ani słowa, o tym, że na pierwszym miejscu powinno być dobro dzieci... czemu? Za to bredzisz coś o terapiach itp. Żałosna postawa.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

popieram, oczywiście, że jest to niezdrowe, chore, zboczone, nienaturalne, i żaden naukowiec nie musi mi niczego udowadniać, gdyż sam swym rozumiem i pewnymi obserwacjami mogę dojść do takich a nie innych wniosków. Nie wiem co świat nauki przedstawił lub przedstawi na ten temat, wiem, iż niejednokrotnie jego stanowisko odnośnie pewnych kwestii było błędne, lub zmieniało się niejednokrotnie. Czy nie było takich sytuacji, że jednego dnia dowiadywaliśmy się, iż coś jest super i ok, natomiast już za jakiś czas udowadniano nam, że jest to bee...Więc jednym słowem nikt to nie jest dla mnie autorytetem...Poza tym, w dzisiejszych czasach poprawności politycznej i tolerancji nie wskazanym jest publikowanie żadnych badań nie wpasowujących się w nowoczesne, homoseksualne ramy.....Moje zdanie jest następujące....Skorupka młodego człowieka jest sukcesywnie nasączana tym zboczeniem podczas procesu jego dojrzewania i rozwoju. W swej podświadomości kształtuje pogląd, że związek między partnerami jednej płci jest tym właściwym, a taki, który występuje między opozycyjnymi jest nieodpowiedni, chory. Dla takiego dziecka naturalnym widokiem w łóżku jest całujący się i przytulający tatuś z tatusiem, więc szansę są bardzo duże, że on będzie postępował tak samo. Stwórzmy prostą analogie...jaki jest procent ludzi heteroseksualnych i homoseksualnych, którzy byli wychowani przez pary heteroseksualne...niech każdy odpowie sobie sam, więc jaka będzie liczba osób o orientacji heteroseksualnej i homoseksualnej, która została wychowana przez pary homoseksualne?
Tak w ogóle. nikt mi nie wmówi, że jest dobrym kiedy dziecko ma matkę i matkę, lub ojca i ojca.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

Na podstawie powyższych stwierdzeń przypuszczam, że z takimi poglądami jesteś zwolennikiem eugeniki negatywnej? Czy mam rację?

ocenił(a) film na 6
LUKA1985

ja tutaj nie piszę o genetyce...nie mylmy tego. Zobacz mam takie przykłady w rodzinie...5 dzieci, rodzice od zawsze palą, co się dzieję teraz...? każde z nich, z 5 także pali jako dorosłe osoby. Chcę tylko powiedzieć, że środowisko w jakim dorastamy ma wielki wpływ na kształtowanie naszych postaw, także tych związanych z seksualnością. Uważam więc, że świadome narażanie młodych ludzi na nabycie orientacji wbrew naturze nie jest niczym dobrym.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

a jak wytłumaczysz homoseksualizm wśród zwierząt... choćby wśród takich małp ?? Tam też środowisko ma na to wpływ??

ocenił(a) film na 6
LUKA1985

tam najprawdopodobniej wpływ ma już genetyka i jest to wrodzone, u ludzi również to występuje, czemu nie przeczę. Jednakże, czynniki środowiskowe, o których pisałem powyżej mogą mieć bardzo duży wpływ w tej kwestii u jednostki z punktu widzenia genetyki niezaburzonej, czyniąc homoseksualizm cechą nabytą, nie wrodzoną.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

Przyjmując twój tok myślenia: należy zabronić również adoptowania dzieci (a może i rodzenia) osobom niepełnosprawnym, byłym przestępcom, transwestytom ( i innym, którzy w zależności od przyjętych kryteriów normatywności, są inni od ogółu społeczeństwa) etc.
A co z przypadkiem, gdy taki gej pójdzie do koleżanki i poprosi by pomogła mu mieć dziecko. I ta mu dziecko urodzi i odda... to to dziecko trzeba mu zabrać i umieścić w domu dziecka?
Sam nie mam na co dzień doświadczenia z gejami, ale wiem, że to w sumie tacy sami ludzie, jak my. I jeśli miałbym wymienić jakikolwiek argument przeciw temu, by mogli adoptować dzieci, to tylko fakt niedojrzałości społeczeństwa. Bo takie dziecko było by potem wyśmiewane i wyszydzane przez wszystkich pseudo- katolików, dla których normalni ludzie to tylko Ci, którzy co niedzielę na obiad jedzą rosół i schabowe...
Poza tym nie wiem, czy wiesz, ale dużo gejów wyrasta w tradycyjnych, konserwatywnych, katolickich rodzinach... Skąd zatem ich gejostwo, skoro rodzina "przykładnie" katolicka od wielu pokoleń... z buntu?
Orientacja seksualna (a homoseksualizm to orientacja- nie zboczenie, zboczenie to pedofilia, czy zoofilia) to W DUŻEJ MIERZE rzecz wrodzona (nie mówię tu o jakichś tzw. "biseksualistach", którzy ulegają chwilowym modą i są, jacy są, tylko na pokaz), jak rasa i płeć... wychowanie może tu co najwyżej wpływać na blokowanie ujawnienia się takiej preferencji (wtedy jednak taka osoba posiądzie najprawdopodobniej charakter neurotyczny i do końca życia nie osiągnie swojego wewnętrznego szczęścia; a często bywa i tak, że tłumione popędy zostają przekłute w działania o charakterze destrukcyjnym i autodestrukcyjnym). Owszem hipotetycznie sytuacja ta może ulec odwróceni i może być tak, że geje będą w jakiś sposób (ciężko mi sobie tylko wyobrazić jak) wychowywać swoje dziecko na geja... i tu skończy się to tak samo, jak w pierwszym przypadku... Obie sytuacje to jednak warianty patologiczne, a nie takie powinno się brać pod rozwagę w dyskusjach na podobne tematy...

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

Fajny film. A co do adopcji dzieci przez pary homoseksualne, to też jestem przeciw, bo to może te dzieci wykoleić. Rodzice to w końcu jakiś nasz wzór.

ocenił(a) film na 6
arachnoidea1

a moze warto pokusić sie o stwierdzenie, ze takie filmy sa "sponsorowane" przez srodowiska gejowskie aby nas najzwyczajniej w swiecie przyzywczaic do tego zjawiska? co o tym sadzicie?

ocenił(a) film na 6
kamaelangel

bardzo możliwe

ocenił(a) film na 3
kamaelangel

Tym bardziej należy zwalczać to chore zjawisko. mam prostą radę dla gejów: Chcecie mieć dzieci, to sobie urodźcie. Że co? Nie możecie? Nie da się? A zastanawialiście się, czemu?