PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566438}

Roman Barbarzyńca

Ronal barbaren
2011
6,1 31 tys. ocen
6,1 10 1 30523
4,4 9 krytyków
Roman Barbarzyńca
powrót do forum filmu Roman Barbarzyńca

Dobry film(?)

ocenił(a) film na 6

Fabuła ciekawa, ale niekonsekwentna. Czy chodziło o krew wszystkich żyjących barbarzyńców? Przecież podczas oblężenia kilku zginęło, no chociażby dziadek Ronala (Romana?). Poza tym wkurzała mnie znikoma liczba plenerów. Niby wędrują, ale kolejne sceny dotyczą kolejnych lokacji. Może mają teleporty? :D
Niby tacy barbarzyńcy co wszystko już zabili i zniszczyli, a pełno pobliskich nacji. Krótkie te wyprawy robią. Kolejna sprawa to debilne charaktery towarzyszy: przygłup elf i niewyżyty bard. Sam Ronal to jakaś genetyczna pomyłka. Co z tego, że pomnik jego przodka też stał w świątyni Crane'a? Jedyną dobrą postacią wydaje się Zandra, która z własnej głupoty niemal została starą panną. ;) Szkoda, że nie poznaliśmy tożsamości owego księcia Jakmutamjest
Bawiłem się nieźle, jak na animację, którą ciężko znaleźć na filmwebie. :D.

ocenił(a) film na 7
freuer

I mimo tych wszystkich niedociągnięć ostatnie zdanie twojej wypowiedzi tłumaczy wszystko.
Śmiałem się do łez o by powstało więcej takich animacji 'z jajem".

ocenił(a) film na 9
vodka85

:P przyznam szczerze że dawno się tak nie uśmiałem ;P a zwlaszcza ta scena z tym generałem co sie biczem po dupie czepał :P

ocenił(a) film na 8
freuer

no poza tym ze oczy niektórych postaci były irytująco niedorobione, to uważam tą bajkę za rewelacyjną ;]

ocenił(a) film na 7
freuer

No przecież sam sobie odpowiedziałeś - chodziło o krew wszystkich ŻYJĄCYCH barbarzyńców, a nie o trupy.

ocenił(a) film na 6
Bodzepor

To mogli też zabić 99% tych wojowników i złożyć w ofierze jednego. :) Właśnie tu widzę błąd, bo Źli powinni byli wziąć w niewolę wszystkich co do jednego. :)

ocenił(a) film na 7
freuer

Mogli, ale chcieli mieć ich więcej na ofiarę dla tego tam demona. Zabity niedawno w trakcie walki wychodził na jedno z tymi, którzy umarli 50 lat wcześniej, nie? Więc ja tu nie widzę żadnego problemu.

ocenił(a) film na 6
freuer

Jak już pisałem kwartał temu - oglądałem film, ale wtedy jeszcze nie było w planach by ta animacja miała być 3D z dodatkową datą premiery. Czyżby film nie zarobił dość na siebie? Jeśli został wskrzeszony to chociaż bohater mógł się nazywać oryginalnie Ronal, a nie Roman. To psuje cały nastrój książek Rowling, w której najlepszy przyjaciel Havletta Packarda to zwykły Romek. :P Idąc tym tropem wielkoduszny zielony ogr może być zwyczajnym Potworem. Ach... wybaczcie narzekania.