PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122770
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

"Rzeź", to cudowne studium natury ludzkiej... Każdego dnia przywdziewamy jakieś maski, kierujemy się poprawnością polityczną, ale kiedy tylko hamulce zaczynają puszczać to... do głosu dochodzi nasza prawdziwa natura, to co czujemy, myślimy, tak w głębi serca i duszy... I dokładnie tak właśnie jest w przypadku "Rzezi". Spotykają się dwie na pozór dobrze ułożone pary małżeńskie, które połączył wspólny problem... dzieci... Na początku wszystko jest miło, grzecznie i kulturalnie, ale... No właśnie, później zaczyna się robić ciekawie... Śmiesznie i strasznie zarazem... Brawa dla aktorów !!! Polecam:-).

ainahn

Oj troszkę się nie zgodzę z tym " Na początku wszystko jest miło, grzecznie i kulturalnie, ale..." - już od początku jest SZTUCZNIE miło, grzecznie i kulturalnie. Taka mała dygresyjka. A co do filmu to zgadzam się z Tobą - świetne studium ludzkiej natury! Ja osobiście uwielbiam scenariusze na kilku aktorów, więc jak dla mnie doskonały! Może nie arcydzieło ale cudownie spędziłam tą 1:16 przed ekranem... Aktorstwo na wysokim poziomie - Waltz po raz kolejny po prostu REWELACYJNY!!! Jego mina po sytuacji z komórką - bezcenna!!! Po prostu wisienka na "szarlotce" (że pozwolę sobie tak zażartować hihihiii..). Coraz bardziej zaczynam się przekonywać do tego aktora. I dwa stwierdzenia Alana: ( Nancy: Nasz syn nie jest psychopatą!) Alan (stoicki spokój): Owszem jest. (padłam na kolana) oraz drugie: "Penelope - ja wierzę w Boga rzezi, który panuje od niepamiętnych czasów [ dalej ciągnie w równie świetny sposób o Afryce i różnicy między ośmiolatkiem wychowywanym na morderce i chłopcem, który przywalił w dziób koledze podczas drobnej sprzeczki w szkole -świetne!!!] Tym mnie kupił i chyba ma na wieki... Polecam wszystkim, którzy lubią kino niesztampowe, poematy dygresyjne i sztuki teatrealne, bo tak dobrego przeniesienia teatru na duży ekran już dawno nie widziałam! Ode mnie "Rzeź" ma mocne 8!!!

ocenił(a) film na 9
lilo_10

Cieszę się, że podobnie postrzegamy ten film i pozdrawiam:-).P.s. Co do "sztuczności", to zgadzam się, że tak właśnie jest, pisząc, że "na początku wszystko jest miło, grzecznie i kulturalnie", miałam na myśli zachowywanie pozorów;-).

ainahn

Zgadzam sie calkowicie. Mi najbardziej zaimponowal Waltz i jego stoicki spokoj... no moze poza scena z telefonem...
P.S. chcialbym zobaczyc ten film jako sztuke w teatrze... tylko kto moglby zagrac te postacie? Chetnie kupilbym bilet i wybral sie na nia pomimo iz stronie od teatru.

użytkownik usunięty
MrBaggins

http://www.youtube.com/watch?v=ExJVqVnZnt8&list=

Bóg zapłać dobry człowieku :)

użytkownik usunięty
MrBaggins

Nie ma za co:)

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Też chętnie obejrzałabym "Boga rzezi" na deskach teatru, od którego z resztą nie stronię, ale... dla mnie ZAWSZE NA PIERWSZYM MIEJSCU JEST KINO!!!

ocenił(a) film na 8
ainahn

Film kapitalny 8/10. Alw pteż i przestroga przed 18-letnią szkocką;)

ocenił(a) film na 9
wiesiek34

Zgadzam się, dla mnie też 8/10 :-).