PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122770
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Aktorzy?

ocenił(a) film na 9

blagam nie mowcie mi ze w tym filmie zagraly tylko 4 osoby , mam nadzieje ze tworcy ich
jeszcze nie podali ale podadza wkrotce! , czytam ze ten film to bedzie jeden wielki dialog i
calkiem mozliwe ze na takiej obsadzie sie skonczy no ale nawet klotnia w filmie zaczyna sie
od bojki dzieci , a kto zagral dzieci?

Michal17

w sztuce pojawiają się tylko cztery postaci, o dzieciach tylko się mówi, podejrzewam więc, że w filmie może być podobnie

ocenił(a) film na 9
arnoldlayne

tylko to jest film a nie spektakl teatralny , byc moze sie myle

Michal17

tak, to jest film na podstawie sztuki teatralnej:D

ocenił(a) film na 9
Michal17

odczułam, że widzisz w tym duży minus, ale przecież tak nie musi być. czemu film od razu skazujesz na klęskę tylko ze względu na ilość aktorów?

ocenił(a) film na 9
LeaMao

Daj spokoj Polanski to moj ulubiony rezyser i wieze ze ten film odniesie sukces , ogladam mnostwo filmow i byc moze czterech aktorow to dla mnie za maslo ale to moze byc to i aktorzy pokaza wieksza klase aktorska

ocenił(a) film na 7
Michal17

Np. Moon grał jedynie jeden aktor - Sam Rockwell. I spisał się rewelacyjnie ;] Pojawiały się jedynie małe role epizodyczne w postaci nagrań wideo lub krótkich wspomnień.

ocenił(a) film na 7
Michal17

"Nóż w wodzie", również by Polański, miał trzech aktorów i pomysł spisał się rewelacyjnie.

ocenił(a) film na 7
Platton

Nóż w wodzie to dobry argument - można zrobić interesujący film (i trzymający w napięciu) z małą ilością aktorów. Tutaj jednak akcja ma się rozgrywać w jednym pomieszczeniu.. Ja jakoś tego nie widzę, ale ufam, że Polański wie co robi.

ocenił(a) film na 8
corleone_family

"Sunset Limited" - dwóch aktorów i film, mimo że ma dość nietypową formę, to bardzo dobry jest. Przy takiej obsadzie nie potrzeba więcej ludzi.

Platton

Czyli bedzie o 33,33% więcej aktorów :-)

ocenił(a) film na 6
Michal17

"Kto się boi Virginii Woolf".

Dobry_2

Śmierć i Dziewczyna, także Polańskiego. Grają 3 osoby, nie licząc publiczności i orkiestry w pierwszej scenie filmu. Facet ma doświadczenie w takich filmach.

Michal17

Oprocz juz wspomnianych, przywolam jeszcze 2 filmy, ktore dzieja sie zasadniczo w 1 pomieszczeniu i maja ograniczona liczbe aktorow:

Man on Earth
12 Angry Men

Oba rewelacyjne, takze miejmy nadzieje, ze i Carnage da rade :)

pozdrawiam,
rozwal

ocenił(a) film na 6
prozwalka

dodam do tego "Sleuth" z J.Law i M.Caine też świetny film. Liczba aktorów na pewno nie świadczy o jakości filmu seriously:) na ten czekam z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 9
seriously

widze ze zle nie zrozumieliscie ja w to wieze ze film bedzie genialny ,nigdy nie widzialem a ni nie czytalem o tej sztuce moj pierwszy zut oka na obsade filmu Polanskiego pomyslalem ze nie podali pelnej obsady to wszystko

ocenił(a) film na 6
Michal17

Tak to jest jak już jest jak w filmach widzi się przede wszystkim akcję. Polecam obejrzeć np. film "Detektyw" Z Cainem, tam występuje dwóch aktorów, a film jest bardzo dobry. Poza tym można prześledzić filmy różnych twórców, także Polańskiego, czy Bergmana, który również kręcił genialne filmy z udziałem kilku aktorów. Tak nieliczna obsada wcale nie jest wadą, a biorąc pod uwagę talent każdego z nich i reżysera, który nimi kieruje można spodziewać się jednego z największych aktorskich popisów ostatnich lat. Poza tym nie ma co liczyć na nudę, czy znużenie, Polański na pewno w odpowiedni sposób zbuduje napięcie, bo pisze świetne scenariusze.

użytkownik usunięty
Michal17

Może Cię to nie ucieszy, ale jeśli film będzie dość wiernie oparty na sztuce Yasminy Rezy (a pewnie tak, bo Polański z nią współpracuje przy realizacji filmu), to wezmą w nim udział tylko cztery osoby. Tak było w pierwowzorze. Byłam na sztuce jakiś czas temu i podobała mi się, dlatego czekam na film. Obsada zapowiada się nieźle. Dzieci w sztuce nie było i tu raczej nie będzie, ale są głównym tematem rozmów między czworgiem rodziców.