blagam nie mowcie mi ze w tym filmie zagraly tylko 4 osoby , mam nadzieje ze tworcy ich
jeszcze nie podali ale podadza wkrotce! , czytam ze ten film to bedzie jeden wielki dialog i
calkiem mozliwe ze na takiej obsadzie sie skonczy no ale nawet klotnia w filmie zaczyna sie
od bojki dzieci , a kto zagral dzieci?
w sztuce pojawiają się tylko cztery postaci, o dzieciach tylko się mówi, podejrzewam więc, że w filmie może być podobnie
odczułam, że widzisz w tym duży minus, ale przecież tak nie musi być. czemu film od razu skazujesz na klęskę tylko ze względu na ilość aktorów?
Daj spokoj Polanski to moj ulubiony rezyser i wieze ze ten film odniesie sukces , ogladam mnostwo filmow i byc moze czterech aktorow to dla mnie za maslo ale to moze byc to i aktorzy pokaza wieksza klase aktorska
Np. Moon grał jedynie jeden aktor - Sam Rockwell. I spisał się rewelacyjnie ;] Pojawiały się jedynie małe role epizodyczne w postaci nagrań wideo lub krótkich wspomnień.
"Nóż w wodzie", również by Polański, miał trzech aktorów i pomysł spisał się rewelacyjnie.
Nóż w wodzie to dobry argument - można zrobić interesujący film (i trzymający w napięciu) z małą ilością aktorów. Tutaj jednak akcja ma się rozgrywać w jednym pomieszczeniu.. Ja jakoś tego nie widzę, ale ufam, że Polański wie co robi.
"Sunset Limited" - dwóch aktorów i film, mimo że ma dość nietypową formę, to bardzo dobry jest. Przy takiej obsadzie nie potrzeba więcej ludzi.
Śmierć i Dziewczyna, także Polańskiego. Grają 3 osoby, nie licząc publiczności i orkiestry w pierwszej scenie filmu. Facet ma doświadczenie w takich filmach.
Oprocz juz wspomnianych, przywolam jeszcze 2 filmy, ktore dzieja sie zasadniczo w 1 pomieszczeniu i maja ograniczona liczbe aktorow:
Man on Earth
12 Angry Men
Oba rewelacyjne, takze miejmy nadzieje, ze i Carnage da rade :)
pozdrawiam,
rozwal
dodam do tego "Sleuth" z J.Law i M.Caine też świetny film. Liczba aktorów na pewno nie świadczy o jakości filmu seriously:) na ten czekam z niecierpliwością.
widze ze zle nie zrozumieliscie ja w to wieze ze film bedzie genialny ,nigdy nie widzialem a ni nie czytalem o tej sztuce moj pierwszy zut oka na obsade filmu Polanskiego pomyslalem ze nie podali pelnej obsady to wszystko
Tak to jest jak już jest jak w filmach widzi się przede wszystkim akcję. Polecam obejrzeć np. film "Detektyw" Z Cainem, tam występuje dwóch aktorów, a film jest bardzo dobry. Poza tym można prześledzić filmy różnych twórców, także Polańskiego, czy Bergmana, który również kręcił genialne filmy z udziałem kilku aktorów. Tak nieliczna obsada wcale nie jest wadą, a biorąc pod uwagę talent każdego z nich i reżysera, który nimi kieruje można spodziewać się jednego z największych aktorskich popisów ostatnich lat. Poza tym nie ma co liczyć na nudę, czy znużenie, Polański na pewno w odpowiedni sposób zbuduje napięcie, bo pisze świetne scenariusze.
Może Cię to nie ucieszy, ale jeśli film będzie dość wiernie oparty na sztuce Yasminy Rezy (a pewnie tak, bo Polański z nią współpracuje przy realizacji filmu), to wezmą w nim udział tylko cztery osoby. Tak było w pierwowzorze. Byłam na sztuce jakiś czas temu i podobała mi się, dlatego czekam na film. Obsada zapowiada się nieźle. Dzieci w sztuce nie było i tu raczej nie będzie, ale są głównym tematem rozmów między czworgiem rodziców.