PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

i tyle!!! Owszem może i forma tej ekranizacji mocno wkracza w stylistykę teatru ale co z tego? Nie widzę żadnych przeciwwskazań, jeśli dobry reżyser weźmie się za robienie filmu. Tak jest w przypadku tego tytułu. Świetne dialogi, dobrzy aktorzy i ...samo życie przedstawione w "groteskowej" sytuacji. Chomiki, męskie zabawki, dzieci, małżeństwo, kobiety - tematy z codzienność tyle, że w bardzo zabawnym wydaniu. Daaawno się tak nie ubawiłem. Polecam!! :)

ocenił(a) film na 7
louidzi

To może z słuchowisk radiowych też można zrobić filmy?
Ja twierdzę, że to co obejrzałem było złe, ale film trafia do mnie wtedy gdy posługuje się językiem filmu.
Dla mnie było klaustrofobicznie, a kolejne wyjścia i powroty były irytujące, teatralne właśnie i to w najgorszym tego słowa rozumieniu.
Co do zalet tego filmu pełna zgoda.
Aha, i jeszcze jedno - Polański to nie Woody Allen.

ocenił(a) film na 9
Chris_Sharma

"Aha, i jeszcze jedno - Polański to nie Woody Allen." to znaczy co miałeś na myśli?

ocenił(a) film na 7
louidzi

To nic do Ciebie ;-)
Uważam że w takich neurotycznych, kameralnych, nowojorskich klimatach on jest mistrzem, a Polańskiemu do niego daleko.

ocenił(a) film na 9
Chris_Sharma

"to znaczy co miałeś na myśli?" to w jakim sensie mi chodziło :) tera kumam. Oni są kompletnie innymi reżyserami. To fakt, że w tej dziedzinie to Woody jest dobry.