Chodzi mi przede wszystkim o to, czy są sceny seksu lub bezsensowne gadanie o nim . Chcę się wybrać z bratem do kina, ale za wszelką cenę chcę uniknąć Underworlda, więc szukam czegoś na zastępstwo :P Dzięki za pomoc! :)
po pierwsze watpie zeby 15latek sie dobrze bawil na takim filmie, zwlaszcza jesli chce underworld:) nie ma tutaj zadnych "brzydkich" scen czy dialogow, procz jednej sceny wymiotowania... to tyle. pozdrawiam.
Myślisz, że piętnastolatek nie widział nigdy filmów ze scenami seksu?
A odowiadając na twoje pytanie: oczywiście, że tak.
Myślę, że widział, ale
a) rodzice nie byliby zachwyceni, gdyby się dowiedzili, że na taki film go zabrałam
b) po ludzku czułabym się po prosti niezręcznie
Rozumiem, że w erze wszechobecnego seksu to pytanie może trochę dziwić, ale jednak :D
to nie jest film dobry dla nastolatka. nic niestosownego tam nie ma, ale on się może po prostu zanudzić na śmierć. lepiej idźcie na ten Underworld;)
po dwudziestu minutach wyjdzie z sali i pewnie nie wróci, ja bym tak zrobił, gdybym miał obecnie 15 lat. Dzieciaki w tym wieku chcą jakiś dynamicznych akcji, a nie gledzenia moralistycznych frazesów. Odradzam ten film dla 15 -latka
Wybacz, ale mam 15 lat i się z tobą nie zgodzę. Według mnie był to jeden z lepszych filmów które ostatnio oglądałem. Film jest całkiem zabawny, role świetne, a do samej wymowy filmu nie trzeba się dokopywać.
No i odpowiednio długi do treści- nie nudzi nawet na chwilę.
no dobrze może nie każdy 15-latek nie lubi tego typu filmów, jest to jednak nikły odsetek dzisiejszej populacji. Można powiedzieć, że jesteś wynaturzoną hybrydą od wzorca ówczesnych czasów co oczywiście powinieneś przyjąć jako komplement :) statystyczny 15stolatek lubi sieczkę, akcję i cycki, jak widać są wyjątki od reguły :D pozdrawiam
Nie ma scen łóżkowych ani brutalnej przemocy. Tylko czy tematyka zainteresuje przeciętnego nastolatka? Wydaje mi się, że nie. W filmie dwie pary piorą brudy ze swoich małżeństw, wygarniają sobie błędy wychowawcze itd. Jest sporo zabawnych momentów, ale to film raczej dla dorosłych z jakimś bagażem doświadczeń lub chociaż przemyśleń w tej dziedzinie.
I dorośli i 15-latki są tak różni… Jeden będzie znudzony, drugi zachwycony. Niedawno przeczytałam mądrą, wnikliwą, pięknie napisaną wypowiedź o jakimś filmie na filmweb, a pod koniec autorka wyznała, że ma…13 lat. Byłam zdumiona. Może oni więcej rozumieją niż myślimy…
...Trochę smutne są Wasze oceny 15-latków. Oczywiście ktoś kto w ogóle nie interesuje się tego typu sztuką owszem, zanudzi się na śmierć, nie zrozumie żartów, dialogów. Ale moim zdaniem wiek nie ma tu nic do rzeczy. Może warto zaciągnąć nastolatka do kina na Polańskiego, film na pewno nie należy do ciężkich, jest momentami wyjątkowo komiczny, a nuż pokaże się młodej osobie coś co wprowadzi ją w podobne klimaty.