Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122961
7,4 55 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Ogólnie nie chcę się tu rozpisywać o filmie ogólnie, ale bardziej o samej końcówce :]

Mianowicie: rozumiem mniej więcej założenia takiej a nie innej końcówce, ale prawdę
mówiąc myślę, że można by ją zrobić dużo lepiej.
Nie uważacie, że można by całą historie tak poprowadzić aby na koniec doszło do
rękoczynów, wtedy historia byłaby pięknie zamknięta (dzieci się pobiły na starcie, a na
koniec początkowo opanowani rodzice też nie podołali próbie nerwów)
Tak wiem zniszczenia "ważnych" tulipanów to gwałtowny akt kończący całość (później z
kolejnym powielanym motywem telefonu) ale gdyby skupić akcje na czymś innym jeszcze
oprócz/zamiast tulipanów, który można by wykorzystać, to no myślę, że lepiej bym ocenił
całość.

chociaż z drugiej strony im dłużej to piszę to myślę, czy to z drugiej strony nie było
przewidywalne, chociaż raz, myślę że można dobrze by to wkręcić + od takich debat jest
forum :)

ocenił(a) film na 8
espe2h

Oczywiście, że można było poprowadzić tę historię tak, żeby na końcu było prawdziwe mordobicie. Ale skończyło się jak w takich razach często się kończy: starzy się pokłócili, a młodzi bez problemów podali sobie ręce. Morał: nie zawsze trzeba się wtrącać w sprawy swoich dzieci. Jest to banalne ale wielu z nas tego doświadczyło. Mnie ten film się podobał 8/10.