PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Nie pamiętam kiedy ostatni raz tak ubawiłam się na filmie. Humor jest wykwintny. Roman Polański pokazał iż naprawdę nie potrzeba wiele alby stworzyć niezapomniane dzieło. Takie filmy właśnie kocham, jedno miejsce akcji, ale to co dzieje się w środku jest zrobione z fantastycznym rozmachem, lepszym rozmachem niż niejedno kino akcji.
Dla mnie cały film skradła wyśmienita gra aktorska Jodie Foster, oczywiście nie ujmując reszcie aktorów, ponieważ każdy spisał się na medal, ale to Jodie wygrała. Zauważyłam tutaj negatywne komentarze odnośnie jej roli, że denerwująca, działa na nerwy. Z tym że to nie zła rola Jodie ani źle napisany scenariusz. Ale niesamowicie wiarygodnie ukazany charakter! O to właśnie chodzi! Każdy z nas możliwe że zna dokładnie taką samą osobę która jest w ten sam sposób irytująca. A to że jest tak strasznie denerwująca pokazuje jak świetnie odegrała swoją rolę.
Bardzo długo odkladalam ten film, ponieważ opis jakoś wyjątkowo mnie nie przyciągał, ale nie żałuję ani jednej minuty spędzonej przy tym filmie.
10/10 może nie jest tak bardzo doskonały, nie wiem, ale mnie zachwycił.