PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Bardzo dobry, śmieszny z nutką dramatu, ale nie oszukujmy się, ten film jest nienormalny
i zryty, ale tym większa duma, że Polański jest reżyserem.

ocenił(a) film na 7
Retexid

A czy ludzie często nie są niemoralni i zryci? Są, tylko nie zawsze to uzewnętrzniają, ten film właśnie próbuje obnażyć tę ludzką hipokryzję.

ocenił(a) film na 6
Retexid

Rzeczywiście ten film, jest groteskowy i komiczny :P
Obsada jest w miarę dobra i ratuje ten film.

ocenił(a) film na 10
Diablicaaa

Ratuje? Polański nie potrzebuje żadnego ratowania. Film jest genialny, trzeba po prostu to dostrzec i zrozumieć o co chodziło reżyserowi.

ocenił(a) film na 6
Retexid

Nic dziwnego, że z nutką dramatu, skoro byłam na identycznej sztuce w teatrze ("Bóg mordu"). :) Po sprawdzeniu informacji mogę potwierdzić, że nie myliłam się - film jest adaptacją właśnie tego dramatu.

ocenił(a) film na 8
jull95

z nutką dramatu (niejedną), ale to nie ma nic wspólnego z tym, ze jest adaptacją dramatu (który, jako rodzaj literacki mógłby być komedią;)).
i w stu procentach się zgadzam, że Polański nie potrzebuje ratowania!

ocenił(a) film na 6
human4pain

Myślę, że każdy kto ukończył gimnazjum wie (a przynajmniej powinien wiedzieć) co to jest dramat jako gatunek literacki, więc spokojnie. Z resztą, nigdy nie wiesz o jaki dramat chodziło autorowi wątku i choć logika nakazuje na ten "dramat" w znaczeniu bardziej kolokwialnym, chciałam w ten niepozorny sposób wtrącić tę oto ciekawostkę.

ocenił(a) film na 8
jull95

tak się zastanawiałam, że może jednak gra słowna była zamierzona:) a skoro tak to przepraszam za wtręt (naczytałam się już tylu wypowiedzi ukazujących ludzi jakby nigdy nie skończyli nawet podstawówki ... i nieco mnie to przewrażliwiło;)).

ocenił(a) film na 6
human4pain

No tak, właśnie o to chodziło, ale fakt, może nie do końca umiejętnie to wtrąciłam. :P