dobre kino , film ktory nie wywoluje salw durnego smiechu ale utrzymuje ironiczny
usmieszek przez 90% trwania produkcji , trzeba swoje w zyciu przezyc zeby zrozumiec
komizm sytuacji . Caly pic polega na obnizeniu prymitywizmu w pozornie grzecznych
"zamaskowanych" ludziach ktorzy pokazuja swoje ja pod wplywem emocji. Takie kino lubie
troche spieprzyli z zapowiedziami bo przez to poszlo bydło do kina ktore powinno w tym
czasie byc na listach do m albo innym ścieku
co do zapowiedzi - komercha, komercha i jeszcze raz komercha. przecież na przeciętnym Polaku nie zrobi wrażenia nazwisko Polańskiego, a już na pewno nie zachęci go do pójścia do kina, więc musieli to jakoś nadrobić.
na film się wybieram, a Twoja wypowiedź jeszcze bardziej skłoniła mnie do obejrzenia go, bo widzę, że to coś dla mnie (a liczyłam rzeczywiście na "komedię dla debili").
Jak zobaczyłem 4 mies temu film Rzeź i Polański to odrazu wiedziałem że to będzie coś, no i ten Waltz z Jodie Foster klasa!
moim zdaniem dobrze ubrales to w slowa.. ludzie ktorzy spodziewaja sie smiesznego filmu ,zawiodą się.. jest film z ironicznym humorem ktory nie kazdemu pasuje .. to jedna z tych komedii na ktorych o dziwo mozna tez pomyslec ;)
widze ze kolega ma sie za wielkiego konesera, nazywajac innych bydlem. coz, to tylko swiadczy o twoim wyjatkowo niskim poziomie intelektualnym... trzeba byc skonczonym narcystycznym tepakiem zeby taka teze napisac.
nikt nikogo bydlem nie nazwał ... wyrazil swoja opinie,sluszna niestety..tak polacy odbieraja kino.. i tak polacy ,na szczęście nie wszyscy robią kino. prosty banalny sposob ,nikogo poza dosc malo inteligentnymi ludzmi nie bawiacy humor .. wiec nie ma co sie wyzywac na forum tylko zaakceptowac taka kolej rzeczy.. ;)
drugi cwaniak... jezeli on tam nie nazywa ludzi bydlem, to powinienes przerobic jeszcze raz czytanie ze zrozumieniem. chyba ze piszesz takie nielogiczne brednie specjalnie zeby na sile trollowac i ciagnac ten temat dalej.
ludzi,nie ciebie a ty co martwisz sie o caly wszechswiat? sa ludzie malo inteligentni i nie kumaja dobrego kina -tyle ;)
zylka ci peknie jeszcze , niedlugo walentynki bedziesz mial co w kinie ogladac moze sie odstresujesz
to ze jestem zniesmaczony glupota ktora tutaj siejesz swoimi narcystycznymi wywodami nie ma nic wspolnego ze stresem.
prawda w oczy kole ? .. on was nie obrazil a wy w prosty i chamski sposob tak..i kto tu kogo nazywa ,,wiejskim ciolkiem,, ..co to w ogole za tekst..
hehe potwierdzam :) czasami zastanawia mnie co sklania jednego z drugim do pojscia na film ktory z gory wiadomo ze do niego nie trafi :D
koledzy wyzej nie maja argumentow jak Ty w swojej wypowiedzi i atakuja bezradnie wyzwiskami co jest jednoznacze z tym ze sa jak typowi polacy - zero dystansu do siebie , i brak akceptacji krtyki i prawdy , nie ma co z nimi polemizowac,szkoda czasu ;)
Spełniają pożyteczną funkcje zapewniają wieksze pokłady śmiechu swoją frustracją i oburzeniem niż światowa top 10 komedii :)
Na film się wybieram i naprawdę liczę na inteligentny humor, na coś ciekawego, coś co sprawi, że z przyjemnością zobaczę ten film jeszcze raz.
I ubolewam nad tym, że w wielu miastach w Polsce możemy oglądać filmy nastawione na kasę, a nie dobre kino.
Spoleczenstwo durnieje to i filmow sie wiecej robi na marnym poziomie , teraz trzeba łowić perelki :) gustomierz w tym skutecznie pomaga :)
"bo przez to poszlo bydło do kina ktore powinno w tym czasie byc na listach do m albo innym ścieku" - to kolega mistrzak (coz za ironiczny i podkreslajacy samouwielbienie nick) tutaj zaczal od wyzwisk pod adresem krytykujacych ten film. ale widze ze jestes slepy na to co dla was obu, golabki, jest niewygodne...
slepa jak cos wystarczy popatrzec na avatara ;] ale on podal konkretne argumenty.. zgodne z prawda, a wy nie wiem bawicie sie w prometeizm, nie obrazajcie sie za ogol spoleczenstwa skoro jestescie inni i rozumiecie ten film to gratluje o to chodzilo ! jestem dumna :)
ok, wybacz. w taki razie slepa, nie przygladam sie avatarom. jego "argumenty" w stylu "trzeba przezyc swoje" nazwalbym raczej pseudoargumentami. to kolejny dowod na narcyzm kolesia: "uuu wiele juz przezylem, mam 93 lata i ja wiem lepiej jaki film jest dobry". tez cos... jak mu sie podobal to spoko, mnie nei zawchwycil. nie jestem obrazony, tylko zniesmaczony takim nazywaniem ludzi bydlem bo koles w ten sposob sam jawi sie jako prostak choc ma sie ewidentnie za wszechwiedzacego...
najbardziej zabawne jest to oburzenie ze nazwałem bydło po imieniu , ludzie mający niskie potrzeby zachwycający sie transformersami ,tacy dla których szczyt restauratorstwa to mcdonalds podniecający sie dziadostwem i majacy prymitywne przyzwyczajenia niczym nie różnia sie od zwierząt i na żaden szacunek nie zasługują bydło ! moj ostatni wpis i tak poswiecilem ci duzo cennego czasu marny człowieczku pozdrawiam
przeczytalem troche komentarzy ktore zamiesciles na tym portalu i dochodze do wniosku ze masz jakies powazne zaburzenia ,wez sie chlopie zajmij czyms pozytecznym a jak juz do czegos sie przysrywasz podaj argumenty.
nie przyjmuje krytyki od kogos kto ma zapedy nazistowskie i nazywa innych bydlem. mam ci podac argument czemu nie obraza sie ludzi ktorych nie zachwyca twoj filmik? musisz miec naprawde niskie iq jesli tego nie rozumiesz, tym samy potwierdzajac moje przypuszczenia.
no dobrze by bylo jakby to byl twoj ostatni wpis, bo po co sie dluzej kompromitowac dalej kreujac swoj wizerunek zwyklego prostaka?
ale oboje wiemy ze i tak to co tu napisalem przeczytasz...
ps doceniam twoje zainteresowanie moja aktywnoscia na fb:)