PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Zdecydowanie nie dla mnie takie socjologiczne filmy o "zachodniej cywilizacji".

Nudy!
5/10

Kajzer

to jasne wracaj na avatara,

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Ja pie...e. Zawsze musi się pojawić gość, który zje cię za inne zdanie. Czy Kajzer musi kochać ten film żebyś go szanował i nie walił chamskich docinek?

badask_madafaka

To ja teraz odbiję piłeczkę w drugą beczkę - czy za każdym razem jak pojawi się w miarę inteligentny, ciekawy i błyskotliwy film, to zawsze musi się pojawić gość który go zjedzie bo po prostu go nie rozumie, bo nei ma latających robotów i wybuchów co 2 minuty? Ja nie trawię żenady w stylu avatar czy transformers ale nie włażę na forum tych filmów i nie piszę tematów w stylu - ale lipa, daje 1 bo to syf. Może ich nie rozumiem, może nie mam tak płytkiego rozumu żeby ogarnąć te filmy?
A wystarczy przeczytać recenzję lub spojrzeć na zwiastun - i wtedy zaoszczędzimy miejsca na bzdurne wypowiedzi.

użytkownik usunięty
Mothyff

Zgadzam się z Tobą. Nie rozumiem po co włazić na strony filmów, które nas nie interesują i jeszcze niepotrzebnie zaniżać im oceny.

ocenił(a) film na 5

Wbrew pozorom to bardzo proste, ludzie najpierw oglądają film a potem oceniają i komentują bez względu na to czy się podobał czy nie.

użytkownik usunięty
Kajzer

Widać, że nie zrozumiales o co chodzi.

ocenił(a) film na 5

Widać, że nie zrozumiałaś o co mi chodzi.

użytkownik usunięty
Kajzer

zrozumialam co chciales przekazac ale twoja odpowiedz byla niezupelnie na temat

ocenił(a) film na 5

Ależ na temat, na temat.

ocenił(a) film na 5
Mothyff

To daj znać kiedy się ten w miarę inteligentny, ciekawy i błyskotliwy film pojawi. Może jak będzie ciekawszy jak posiadówa 4 dorosłych ludzi w salonie to ocenię na więcej niż 5.

Kajzer

widzisz nawet z głupiej posiadówy można zrocić ciekawy film, ale to tylko potrafią zrobić tacy wielcy artyści jak pan Romek Polański. Czy uważasz ze reżyser tej klasy pozwoliłby sobie na głupi film? Szczerze - nie sądzę! Dobrze że również 72 TYSIĄCE ludzi, którzy obejrzeli ten wspaniały, błyskotliwy film PODZIELA MOJE ZDANIE :)
ps
pozdrowienia dla dragonballa od syna z przedszkola:)

ocenił(a) film na 5
Mothyff

Wow, mocne argumenty. Zwłaszcza ten "Polański nie mógł by sobie pozwolić na głupi film" do mnie przemawia... Jak znajdę kogoś kto nazywa ten film głupim to mu to powtórzę.
Tego że 72tyś. osób uznało ten film za "wspaniały i błyskotliwy" raczej powtarzać nie będę, niech każdy sam oceni a nie jak głupi baran daje 10 "bo to polański".

Kajzer

A czy ja proszę szanownego pana GDZIEKOLWIEK napisałem że dałem 10 bo go zrobił Polański? 10 dałem za film , który mi się niezmiernie podobał, a to że zrobił fgo wybitny ponad miarę artysta światowej klasy i światowego uznania to już napisałem swoją drogą.
A swoją drogą naprawdę uważasz ze takies klasy reżyser, z takim doświadczeniem i renomą pozwoliłby sobie na zrobienie gniota??
jeśli ten film to dla ciebie posiadówa 4 osób, to współczuję ci bardzo, braku smaku, braku wyobraźni, braku ineligencji... no nic, śmiejesz się z moich argumentów a ty masz jakiekolwiek?

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Stary, to jest forum filmowe i każdy ma prawo wypowiedzieć się na temat filmu, który mu się podobał albo nie. Facet nie pisał tekstów w stylu "jeśli się wam podobał to jesteście głupi" tylko wyraził swoją opinię o filmie, a Ty go z automatu zjadłeś

badask_madafaka

ta wypowiedź była żałosna i prezentowała całkowity brak zrozumienia filmu ! O każdym filmie można napisać że gniot, bo ludzie siedzą i gadają, jadą autem lub idą na spacer...

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Stary, ok. Zrozumiał, nie zrozumiał. Ty zrozumiałeś i chwała Ci, Kajzer sam napisał, że to nie film dla niego. Może go nie zrozumiał, może coś mu się zwyczajnie nie spodobało, ale my mamy to uszanować. On nie jechał po fanach filmu, samego filmu też nie zgnoił. W swoim poście napisał, "socjologiczne" czyli daje do zrozumienia, że nie kręcą go filmy przegadane niezależnie od kontekstów i podtekstów jakie tam się pojawiają i ma do tego najzwyczajniej w świecie prawo. Z drugiej strony zaszufladkowałeś ludzi, którzy lubią filmy typu "Avatar" robiąc z nich bezrozumne ciemnoty. Ja sam mam u siebie wysoko ocenione naprawdę poważne produkcje, ale i niektóre nastawione tylko na komercje, którym również dałem wysoko notę. Rozumiem, że w związku z tym jestem nie do końca bystry? Nie chcę Cię teraz podpuszczać do jakiś ciętych ripost i głupich kłótni na forum,ale chcę byś mi to najzwyczajniej w świecie wytłumaczył.

badask_madafaka

ok, postaram się to zrobić jak najprościej i jak najzwięźlej potrafię, tu nie chodzi o to jaką ocenę się wystawiło lub czy film jest komercyjny. widzę że 5 dałeś np powiedzmy filmowi .król skorpion', czy pod tym filmem zakładałeś tematy w stylu - '' badna debili biega w kółko po pustyni'', lub ''Tarzan-mięśniak z szabelką biega po piasku'' lub ''walki dziwnych ludzi na pustyni''. Podejrzewam żetego nie robiłeś. I w tym właśnie tkwi sedno:)

ocenił(a) film na 8
Mothyff

No rzeczywiście, tu się z Tobą zgodzę. Tylko wydaje mi się, że głównie chodzi o fakt, że Polański wyrobił już sobie w Polsce jakąś renomę. Polacy wiadomo nie lubią zmian, a "Rzeź" jest zupełnie innym filmem niż te wszystkie poprzednie (przynajmniej z tych, które widziałem). Podobnie wydaje mi się było z filmem "Prometeusz". Wielu polaczków napaliło się kierując się "Obcym" . Okazało się, że film nie do końca spełnił oczekiwania, po czym poszła fala absurdalnych wojen internautów na forach filmweb'u. Myślę, że tu tkwi problem;/

badask_madafaka

Być może, mówisz całkiem sensownie, tylko że ja oceniająć jakikolwiek film nigdy w życiu nie sugerowałem się przypuszczeniami nad tym, na co napalali się ''poloczkowie'' przed premierą filmu.
Z drugiej strony czemu tak wielki reżyser jak Romek P. miałby robić filmy jednego rodzaju i nie rozwijać się w innych kierunkach? Dodam że Polański ni etylko ''wyrobił sobie renomę w Polsce'' ale jest uznawany na całym świecie i w każdym kraju za jednego z najlepszych i najwybitniejszcyh reżyserów!!!

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Nie wątpię, że tak jest. Ja osobiście uważam, że reżyser jako artysta winien rozwijać się na wielu płaszczyznach swojej sztuki.:)

ocenił(a) film na 10
badask_madafaka

I dobrze zrobił, przez to prawo do wypowiedzi dla każdego, mamy teraz totalnie zaśmiecone fora na każdej stronie. W dawnych czasach jak małolat pieprzył głupoty to dostawał w łeb od ojca za hańbienie rodziny, a teraz najwięcej piszą małolaty, bo mają najwięcej czasu. Później wbijasz na filmweb, sprawdzasz czy warto zobaczyć jakiś film, a tam ocena 6/10 i nie wiesz czy film faktycznie kiepski czy może 90% głosów oddały gimbusy, dla których najlepszy film to Transformers.

Skoro każdy ma prawo napisać swoje zdanie to każdy ma prawo się z tym zdaniem nie zgodzić.

Kajzer

to i tak dużo!dałem 3

ocenił(a) film na 9
Kajzer

W tym filmie o to chodzi, pokazuje on wysoki poziom aktorstwa. Sztuką jest zrobienie tak świetnych dialogów w filmie, w którym celowo rezygnuje się z fabuły.