PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122813
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

Ja tam nic smiesznego nie widziałam. Taki nudny ze szok musiałam robic sobie przerwy w ogladaniu bo bym chyba zasnela z nudow ;p Do tego obrzydliwy, nie mogłam patrzec jak wymiotuja bleeeeeee Dobrze ze Kaska miała włączonego fona to przynajmniej sobie esy popisałyśmy hehe xd

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

widac, ze to nie jest film dla dzieci hehehe

ocenił(a) film na 1
ahaka

O co ci chodzi ? Było napisane ze komedia a film tak naprawde nie jest komedia i co ty na to ?

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

no, bo to jest komedia :) kto tego nie widzi, jest jego problemem :D

ocenił(a) film na 1
ahaka

To dlaczego nie było tam ani jednej smiesznej sceny ? wytlumaczysz to jakos ?

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

hehe jednego smieszy dziura w bucie, innego ta dziura zmartwi :D Poza tym jak sie siedzi w kinie z fonem itp to nigdy pewnych rzeczy sie nie zobaczy i nie uslyszy: Dobrze, ze to nie byl teatr, takie rzeczy sa niedopuszczalne, Choc prosi sie o wylaczenie telefonow i w kinie. Ale coz nie od dzis wiadomo, ze dobre obyczaje ida w zapomnienie.... Co do smiesznosci: pożyjesz dluzej i ujrzysz to co jest smieszne w tym filmie. o wbrew pozorom film nie jest głupiutką komedyjką jakich wiele. Moze dlatego cie nie smieszy, bo jest za trudna :( hmm pewnie to jest to hehe

ocenił(a) film na 1
ahaka

A co tam jest trudnego. Gadaja tylko caly czas klotnia i nic z tego nie wynika. Jeden koles non stop gada przez fona a reszta sie wyzywa. Film jest prosty i w ogole nie jest smieszny

użytkownik usunięty
xoMonisiaxo

To nie jest typowa komedia, to komedia połączona z dramatem, poza tym ten film jest dla inteligentnych ludzi (nie obrażając nikogo) i trzeba po prostu go zrozumieć. Jak zauważyłaś te dwie pary są inteligentnymi ludźmi, każda z nich chce wyrazić swoją nieścisłość w `mądry` sposób i tak powstaje właśnie tytułowa rzeź ;)

ocenił(a) film na 9

Mam nadzieję, że ten temat to tylko słaba prowokacja. :)

ocenił(a) film na 8
fabcos

prowokacje przestały być śmieszne, ale niestety nie wyszły z mody

użytkownik usunięty
fabcos

też mam taką nadzieję.

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

jeśli oglądasz filmy typu 'Zmierzch, listy do m, wciąż ją kocham' etc i oceniasz je najwyżej, to proszę, nie bierz sie za te filmy które jednak coś mają przekazać bo myślę, że to jednak nie jest twoja kategoria.

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

No tak... jeśli ktoś ma banalne poczucie humoru, to faktycznie może mieć problem z tym, do jakiego gatunku ten film przypisać ;)

ocenił(a) film na 8
xoMonisiaxo

myślę, że jako osoba, która wysoko ocenia takie filmy jak "To Nie Tak Jak Myślisz Kotku", czy "50 pierwszych randek" nie powinnaś zabierać głosu w dyskusji dotyczącej śmiesznych komedii

xoMonisiaxo

To musi być prowokacja, nie ma ludzi którzy na trzeźwo by napisali takie rzeczy.

ocenił(a) film na 9
luiza_19

Bardzo śmieszny film ! To jest sytuacyjny humor, ale zauważyłam że dużo osób nie 'łapie' o co w w nim w ogóle chodzi, no ale dla tych ludzi co nie łapią tworzy się inne filmy na przykład 'kac wawa' czy inne ciacha, a nie jakąś tam "rzeź' jakiegoś tam Polańskiego.

pchlaszachrajka

Ludzie, ludzie..! To jest komedia i dramat w jednym! Kto tego nie dostrzegł, niech nie bierze się za dobry film. Tłumaczę wszystkim, którzy nie wiem, po co do kina chodzą...To film o tym, jak błaha, zupełnie codzienna sprawa może wyciągnac z człowieka najgorszą zgnizliznę, jaką każdy z nas w sobie tak naprawdę ma, choćby najgłębiej; pokazuje w mistrzowski sposób, ile gó...w nas samych, skrywanego za fasadą manierów, ideałów, cudnego wykształcenia etc. Dla mnie to jeden z najlepszych filmów, jaki widziałam w ostatnim roku! Majstersztyk. Kto nie zrozumiał, niech żałuje. I zgadzam się, że śmiesznych scen nie było za wiele, choć CAŁA sytuacja jest BARDZO komiczna. Ale dla mnie to jednak bardziej dramat...zajrzyjcie w swe duszyczki, poanalizujcie sami siebie i wtedy zobaczcie film jeszcze raz! Albo nie bierzcie się za DOBRE kino - dla Was pozostanie zawsze szmira...A RZEŹ - to nie tylko taka "piłą łańcuchową". xoMonisiaxo - trochę się może doucz jednak....Film dla Ciebie chyba BARDZO za trudny.

ochaga

no, i jeszcze zakończenie: ludzie pokazali swe najgorsze oblicza, obrzygali się nawzajem (dosłownie i w przenośni), małżeństwa na włosku zawisły..i po co?... chomik miał się całkiem dobrze, dzieci szybko znów się kumplowały.

I jeszcze pochwała za grę aktorską, zwłaszcza pań :)

ochaga

Nawet głupiutki gryzoń dał radę, a nawet TELEFON - bo na końcu zadziałał, a więc "stanął na nogi". My dorośli radzimy sobie tak marnie, ze w obliczu pierwszej lepszej trudnej sytuacji aż organizm musi odreagowac (rzyganie), no a w najlepszym razie "obrzygać" siebie nawzajem (tu rzyganie w przenośni - jako metafora) :))). Film pokazuje też, jak bardzo jesteśmy zakłamani w związkach, jak nie potrafimy rozmawiać, o tym co nas boli - niby wszystko między nami ok, ale jak przychodzi co do czego, to dopiero wyciągamy wszystko na wierzch.

ocenił(a) film na 9
ochaga

Ochaga, masz rację choć ująłbym to precyzyjniej. To film o powierzchowności związków jak również powierzchowności ludzi samych w sobie. Doskonale pokazanej poprzez płynne, zmieniające się sojusze czwórki bohaterów. Ten film również pokazuje trudności w rozumowaniu i zrozumieniu drugiego człowieka. Bo w sumie prosta sytuacja. Jeden chłopak uderzył drugiego i uszkodził mu ząb. Koniec dywagacji, nieważne co, kto powiedział. Z punktu widzenia prawa czynna napaść i uszkodzenie ciała. Rodzice poszkodowanego nie chcą robić afery, domagają się tylko satysfakcji. I w normalnym życiu na tym powinno się zakończyć. Tymczasem brak obiektywizmu (w ostateczności całej czwórki) doprowadza do eskalacji problemu. Moim zdaniem gorzka komedia i świetny film.

ocenił(a) film na 1
Jaho63

film żenujący, siedzi sobie parka i pierniczą głupoty o dzieciach przez godzinę...

ocenił(a) film na 9
fation

To portal społeczny. Jak różni jesteśmy, tak różne opinie możemy mieć. Mnie to dynda. Nie wiem w sumie dlaczego ludzie się tak zżymają nad np. zaniżaniem oceny Rzezi przez Ciebie? Coś z tego mają? Nie zrozumiałeś i już. Dla mnie luz. Tak samo w drugą stronę. Dla "127 godzin" dałeś 10, a ja uważam, że tutaj z prawdziwej historii zrobiono mało wiarygodną bajkę, ale jak tak lubisz to OK.

pchlaszachrajka

Hehe, no masz rację ;) Polański generalnie jest dobrym reżyserem więc jakiś poziom zawsze reprezentuje.