PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599742}

Rzeź

Carnage
2011
7,1 123 tys. ocen
7,1 10 1 122770
7,3 66 krytyków
Rzeź
powrót do forum filmu Rzeź

ZETAFILM

ocenił(a) film na 1

Płytka z tym filmem powinna być dodawana do chipsów. Trzeba tylko uważać, żeby z nudów nie zwymiotować, tak jak jedna pani na planie. Dobrze, że przynajmniej reżyser wziął pod uwagę, że film nie każdemu przypadnie do gustu i nie przesadził z długością ;P

użytkownik usunięty
maestro84

To, że ci się nie podobał to jedno, ale naprawdę uważasz, że zasłużył na najniższą ocenę? Piszesz, że nudny, ok, ale czy gra aktorska była tak fatalna? Czy ta czwórka nie dała z siebie wszystkiego, czy naprawdę sądzisz, że byli tragiczni?

ocenił(a) film na 1

Domyślałem się, że padnie takie pytanie, dlaczego dałem najniższą ocenę :) Otóż przepatrzyłem wszystkie tytuły, które oceniłem na 3 lub chociaż 2 i stwierdziłem, że gorszego filmu nie widziałem. Gorszego oczywiście dla mnie, bo gusta są różne. Ja cenię film głównie za to, w jakim stopniu wciąga i oddziałuje na emocje, za scenerię, czy trzymający w napięciu klimat. Zgodzę się, że gra aktorska w "Rzezi" nie była zła, ale to kryterium jest jednym z ostatnich, na które zwracam uwagę, nie licząc oczywiście przypadków bardzo słabego aktorstwa, bo wtedy oczywiście film znacznie traci w moich oczach.

użytkownik usunięty
maestro84

No cóż, każdy patrzy na co innego. Mimo wszystko aktorzy spisali się świetnie, a w tym akurat filmie jest to jeden z ważniejszych czynników - w końcu cały film opiera się tylko na relacjach między tą czwórką - dlatego nie sądzę, żeby zasługiwał na najniższą ocenę.

ocenił(a) film na 1

Niech więc ta "jedynka" pozostanie moją subiektywną oceną, Widziałem wiele lepszych filmów tego gatunku, a poza tym nie mogę dać wyższej oceny filmowi, który można bez większego wysiłku i strat nakręcić we własnym domu :)

użytkownik usunięty
maestro84

Jeśli potrafisz znaleźć takich aktorów, to czapki z głów:)

ocenił(a) film na 1

Ja tylko teoretyzuję, bo nie stać mnie na zatrudnienie Jodie Foster, czy Kate Winslet. Ale wyobraź sobie ten film słabo zagrany... wtedy byłby już nie tylko na 1, ale na dodatek pewnie najgorszy w historii kina :P

użytkownik usunięty
maestro84

Gdyby był słabo zagrany, ale z niezmienioną fabułą i scenariuszem, to dałbym może 3-4. Żeby dostać 1 musiałby być naprawdę tragiczny, a tego raczej nie można o nim powiedzieć.