PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=699881}
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 108815
4,8 36 krytyków
Służby specjalne
powrót do forum filmu Służby specjalne

Pierwsza: Białko na początku wychodzi z samochodu i kasuje dryblasów w bramie. Nie wiadomo w jakim celu.
Druga: Białko miała zlikwidować byłego SB-ka o nazwisku Światło, niewidomego bezdomnego. Ostatecznie tego nie zrobiła ale nie wiemy za co ten były agent miał być usunięty.

ocenił(a) film na 6
tulpa

Światło to chyba jej ojciec.

ocenił(a) film na 8
marchewcia

Rzeczywiście. Nie wpadłem na to. To by się nawet kupy trzymało gdyby nie jedna rzecz. Otóż Białko jak wiemy miała na nazwisko Lach, a nie Światło :D No chyba że zmieniła nazwisko, ale ta jedna rzecz mi nie pasuje do końca.

ocenił(a) film na 6
tulpa

Może zmieniła nazwisko, żeby nie kojarzono jej z ojcem i wujkiem, bo ten cały generał miał też na nazwisko Światło.

ocenił(a) film na 8
marchewcia

Ok, rozwiałeś moje wątpliwości przynajmniej w tej kwestii. Tylko pobicie dryblasów w bramie nie zostało rozwiązane.

ocenił(a) film na 6
tulpa

Też się nad tym zastanawiałam :D Może potrzebowała adrenaliny, albo to był jakiś test...

marchewcia

Było napisane na ekranie Aleksandra Światło vel Aleksandra Lach "Białko".

ocenił(a) film na 4
tulpa

Zmieniła w serialu ze Światło na Lach.

użytkownik usunięty
tulpa

Bezdomny były esbek, to już niezła fikcja. :)

Dokładnie!

ocenił(a) film na 8

Bezdomny, przez to, że sfiksował. Przecież do śmierci matki, mieszkał w dobrym mieszkaniu.

tulpa

Bezdomny, niewidomy esbek to był jej ojciec. Ona nie dostała rozkazu zabicia go- to była jej własna incjatywa i zemsta (obwiniała ojca o śmierć matki).
Kasowanie dryblasów w bramie imo było robione w ramach treningu.

Gic_filmweb

Dokładnie. Poza tym nieźle ją tatuś "tresował"

ocenił(a) film na 8
tulpa

dresy, których pobiła, to był jej "test" na to że potrafi sobie poradzić z facetami, jest od nich silniejsza. Z filmu wiemy, że ojciec się nad nią znęcał, a teraz boi się mężczyzn.

ocenił(a) film na 8
ewelinaas

1Dokładnie, przecież w testach sprawnościowych była najlepsza, a następnie ta sucz zza biurka mówi jej że nie jest dobrze jak się dostanie sama do brygady gdzie są sami faceci - że sobie generalnie nie poradzi. Zaraz później mamy akcję w bramie - wkur... się i udowodniła sobie że baba bredzi, nie tylko testy prawdę mówiły, ale rzeczywistość również :) Pozdro. PS. Mega świetny film, akcja z Lepperem, Macierewicz i inni, perfekt !!!! Polecam

ocenił(a) film na 9
tulpa

Pobiła się z dresami, żeby zarobić jakąś bliznę, żeby nie była już taka "ładna". Może trochę też żeby się sprawdzić.