3,7 478  ocen
3,7 10 1 478
2,0 2 krytyków
Sadako 3D
powrót do forum filmu Sadako 3D

1. "The Ring - Krąg 0: Narodziny" (2000)
2. "The Ring - Krąg" (1998)
3. "The Ring - Krąg 2" (1999)
4. "Sadako 3D" (2012)

Dobrze napisałem?

ocenił(a) film na 7
JanMortyr

1. The Ring- Krąg ( 1998)
2. The Ring- Krąg 2 ( 1999)
3. The Ring- Krąg 0:Narodziny ( 2000)
4. Sadako 3D (2012)

;)

MansonBest

chronologicznie sie zgadza, ale dlaczego tworcy postanowili nakrecic krag 0 po kregu 2 ? zapomnieli o czyms ?:o

Hamadaa

a co ze "Spiralą" z 1998. Jakieś powiązanie to ma.

użytkownik usunięty
Wilkusiek

To jest alternatywny sequel jedynki. Wierny książkom pana Suzukiego, jednak nie podobał się japońskiej publiczności (słaby reżyser, mniej wartka akcja, za dużo golizny, a za mało straszenia). Dlatego poproszono pana Nakatę, reżysera znakomitej jedynki, o dokręcenie dwójki w tym samym stylu, która stała się oficjalną kontynuacją. Ma pewne niedociągnięcia (musiała być zrobiona na szybko, z głowy reżysera, a nie jako ekranizacja książki), ale i tak jest znakomita w porównaniu ze Spiralą. Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Hamadaa

Nie, po prostu pan Suzuki napisał książkę- prequel później.

Dzięki. Teraz już będę wiedział, że Spiralę mam omijać szerokim łukiem. Jedynka bardzo mi się podobała, dwójka z sentymentu dobra, ale zerowa część w ogóle mi się nie podobała. Muszę też przyznać, że Japończycy umieją kręcić horrory. Amerykańskie remake'i są po prostu denne, słabe, spłycone i nie straszne. To, że są efekty specjalne to na mnie nic nie robi. Japońskie może tyle efektów nie miały, ale umiały momentami przestraszyć.

JanMortyr

Chronologia wydzrzeń się zgadza. Tyle że były nagrywane w innej kolejności.