PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494538}

Saga "Zmierzch": Zaćmienie

The Twilight Saga: Eclipse
2010
5,7 163 tys. ocen
5,7 10 1 162917
3,2 32 krytyków
Saga "Zmierzch": Zaćmienie
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie

być może ktoś już założył taki wątek....mnie to jednak zastanawia, bo nie zauważyłam u zmierzchowych wampirów tych atrybutów albo z moim wzrokowym refleksem jest coś nie tak :P

more_than_a_woman

dobrze ze penisy maja

ocenił(a) film na 10
Faker

ejj ale oni nie maja byz krwoiozerzy halo ktos kto czytal ksiazke rozumie dieta tylko zwierzeca jest inna i tyle
to sa ksiazki ktore maja wielu fanow i nie wypaa ich obrazac bo kazdy ma inne gusta
ja jestem za ksiazkami bo filmu nie oddaja wszyskiego
i tyle i nikomu nie ublizam
co mi tam Pattinson czy Ksisten Stewart ja lubie fakt heh
TWILIGHT SAGA RULEZ

nessie8702

popraw literowki bo tego sie czytac nie da

Faker

myślałam, że o moją wypowiedź chodzi, bo owszem zrobiłam literówkę :P >> co to za wampiry, które nie mają kłów ?? **

nessie8702

chyba przesadzasz, to prawda - każdy ma inne gusta, ale i też prawo o nich mówić ;)

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Zgadzam się w książce jest przecież że maja dietę zwierzęcą ale skoro mają taką dietę to jakoś muszą się pożywić tymi zwierzętami niby jak te zwierzęta gryza by wyssać z nich krew ?bez kłów !!!!!

ocenił(a) film na 5

To kolejny dowód na to, iż Culleny to dupy wołowe, a nie żadne wampajery;)
Przynoszą wstyd swojej rasieXD
A poszły won!

ja u żadnego wampira w filmach na podstawie sagi Zmierzch nie widziałam kłów, a to już jest niepokojące :P pomijając to, że się świecą, mogę zaakceptować to że chodzą za dnia ale ten blaaaask :PP

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Ja mam kły a nie jestem wampirem...

a penisa masz?

użytkownik usunięty
Faker

Ja nie, podobnie jak ty.

napisać wątek na jeden temat a dyskusja przenosi się powoli na zupełnie inny - cały FW, dobrej zabawy ;)

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Nie każdy wampir musi mieć kły. Ja mam np kolegę o przezwisku "Wampir" a on nie ma wystających sztyletów z ust. I co? He? HE?:P

głupi argument, ale pewnie miał być śmieszny.... yyyy ? wth :PP

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Nie miał być śmieszny. Raczej miał obalić Twoją tezę iż wszystkie wampiry mają kły i wsuwają ludzi. Moje prawdziwe zdanie na ten temat jest takie, że jeśli jakiś stworek NIE ISTNIEJE to jego kły również NIE ISTNIEJĄ. No chyba, że istnieją wampirze kły mimo braku wampira. Więc nie rozumiem po co ta dyskusja. Na temat czegoś czego nie ma.

jesteś dziwna... Edward Cullen też nie istnieje, a toczą się o nim takie dyskusje, że Ty wydajesz się być mniej realna od niego :) typowy wampir ma kły, np takie jak w True Blood, ale nie będę się z Tobą kłócić, bo widzę że należysz do takich osób co pozjadali wszystkie rozumki :P pozdrawiam !

more_than_a_woman

A co to znaczy typowy wampir? Przecież jest on wytworem czyjejś wyobraźni. Ktos kiedys tak wymyślił i reszta to ciągnęła. Pani Meyer wyobraża sobie wampiry w taki, a nie inny sposób. Wolno jej.
Tak więc odp. na Twoje zapytanie brzmi: Bo autorka Sagi postaniowiła, że jej bohaterowie ich mieć nie będą.

Asylynn

ja uważam inaczej i mam do tego prawo :) dla mnie wampir musi mieć kły, to jego nieodzowna część ciała, pomijając też inny pomysł pani Meyer na wampira, mogę się z tym nie zgadzać i to właśnie robię, czy Ci się to podoba czy nie :)

ocenił(a) film na 8
Asylynn

Zgadzam sie z tobą jej książka i może być jak ona chce. Dla mnie wampiry nie muszą mieć kłów, ale jak kto uważa.

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Dlaczego? To, że dziewczynki śnią o rudym Edwardzie też mnie śmieszy. Film o wampirach można obejrzeć. Można grać w gierki wampirkami czy przeciw wampirkom. Jednak, żeby tak się straaaasznie bulwersować na temat filmu, bo wampirki kłów nie miały... To raczej ty jesteś dziwny/a. Traktujesz to zbyt poważnie. Ty wypowiadasz swoje zdanie, a Meyer wypowiedziała swoje i JEJ zdaniem w książce wampiry chodzą bez kłów w trakcie dnia świecąc się na słońcu. Meyer wiedziała, że to zbulwersuje wielkich wampów jednak napisała to tak jak widziała. Odważna babka.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy... haha ! ja się absolutnie nie bulwersuję :) mnie zastanawia Twoja wątpliwość co do mojej płci, no mniejsza o to, a temat traktuję co najmniej wyśmiewczo ot co, wypowiadam swoje zdanie na ten temat, a Ty się czepiasz, i po co Ci to ??

użytkownik usunięty
more_than_a_woman

Rozumiem po nicku, że jesteś mężczyzną. Więcej niż kobieta czyli, że posiadasz coś więcej, podejrzewam, że chodzi o prącie. Czyli jesteś mężczyzną. Wybacz, wcześniej nie zwracałam uwagi na Twój nick brachu;-)

ocenił(a) film na 3

Eee trochę dziwna idea, że "wiecej niż kobieta"oznacza że jest się mężczyzną;o Ale mniejsza, nie o tym jest wątek, by sprawdzać płeć.
Ja uważam, iż Wampiry powinny mieć kły, Carmilla Le Fanu miała, Dracula Stokera miał, Jean-Claude Hamillton też miał, i wampiry Rice miały, i Briggs też, i oczywiście Tany Huff też... i nawet te z modnego dziś "martwy aż do zmroku" czyli tru blood też mają. I te z pseudo kopii Mayer czyli J.LSmith z Pamiketników też mają(i chodzą za dnia fuuuj). Prawda że każdy może sobie wyobrażać to inaczej...Dla mnie Wampir=kły, a bez kłow to są jakieś " xxx FfFfFffffAmPiRkI xxxxxx "....Bleeeeea

użytkownik usunięty
Hikaru_Oyama

Cullenowskie wampirki mają kły przecież. Ich zęby są ostrzejsze (itd.itd.itd.) od ludzkich. Jeśli spełniają te same zadanie co u innych filmowych i książkowych wampirów to chyba wszystko jest w porządku, co nie? To tak samo jak z nickiem more_than_a_woman. Skoro jest WIĘCEJ niż kobietą to znaczy, że nie ma prawa się nazywać kobietą. Z tego samego powodu co Cullenów nie ma się prawa nazywać wampirami bo nie mają mamucich kłów.

more_than_a_woman

A racja, racja... Też się zastanawiałam, trochę to psuje efekt. Ale cóż, nie nasze rządy ;)