6,3 324 tys. ocen
6,3 10 1 324500
5,6 61 krytyków
Sala samobójców
powrót do forum filmu Sala samobójców

Czy warto.

ocenił(a) film na 4

Warto to oglądać bo się tak zbieram do filmu od jakiegoś czasu. Wolą też zapytać bo mam w planach inny film do oglądnięcia ale mogą zrobić wyjątek bo rzadko kino Polskie oglądam a ten film mnie jednak trochę ciekawi. Proszę o szybką odpowiedz.

WTTW_FILM

Trudno powiedzieć, jednemu będzie pasował, drugiemu nie. Mnie się podobał. Dla mnie film jak na polskie podwórko bardzo dobrze jest zrobiony od strony technicznej. Doskonale by było , gdyby inne polskie filmy nie schodziły poniżej jego poziomu. Podobały mi się również wstawki z animacjami. Jeżeli chodzi o treść, to jednym się spodoba, innych zirytuje. Ci których irytuje zbytnio uwydatniają wątek homoseksualny. Ja oglądając film wątki które niektórzy interpretowali w sposób homo, jak interpretowałem w odmienny sposób (moim zdaniem słusznie odmiennie). Treść nie jest jakaś rewelacyjna, ale może wciągnąć. Ja sobie samemu poradziłbym, aby obejrzeć. Z drugiej strony są osoby, których bohater filmu tak irytował, że rozładowywali swoje negatywne emocje na forum filmwebowym. Ja dałem ocenę dobry 7/10. Napisz co chciałbyś obejrzeć w zamian.

ocenił(a) film na 4
nemo899

No nic, dzięki za odpowiedz chyba jutro się za niego zabiorę. Pozdrawiam.

WTTW_FILM

Ja bardzo lubię polskie kino. A to badziewie to chyba najgorszy polski film jaki w życiu widziałem. Jeżeli miałbym podać argumenty dlaczego to musiałbym spojlerowac a wiem, że sporo osób tego nie lubi.

WTTW_FILM

I jak wrażenia?

ocenił(a) film na 3
nemo899

Nemo, znowu gadasz sam ze sobą?

WTTW_FILM

Ja bardzo lubię polskie kino. A to badziewie to chyba najgorszy polski film jaki w życiu widziałem. Jeżeli miałbym podać argumenty dlaczego to musiałbym spojlerowac a wiem, że sporo osób tego nie lubi.

Andrzejek324

Mało polskich filmów widziałeś.

Zuza88

Oglądam wszystkie jakie wychodzą od jakiś 20 lat.

Andrzejek324

I to jest jeden z najgorszych polskich filmów?
Kurde...

Zuza88

No nie wiem czy nie najgorszy ze wszystkich. W trochę podobnej tematyce są na przykład Bejbi blues czy Galerianki i zdecydowanie biją te badziewie na głowę. Nie rozumiem co może być fajnego w filmie w którym 3/4 czasu projekcji psychicznie chory małolat nie chce wyjśc z pokoju a jego rodzice nie umieją go z niego wyciągnąć. To jest tak nierealne, że szkoda słów. Jeszcze ten pedalski wątek, no masakra jakaś a nie film.

Andrzejek324

Skoro "Bejbi blues" i "Galerianki" są lepsze, to nie ma o czym dyskutować.
Niewiele wiesz o młodzieży. "(...) psychicznie chory małolat nie chce wyjśc z pokoju a jego rodzice nie umieją go z niego wyciągnąć. To jest tak nierealne, że szkoda słów". Właśnie to jest jak najbardziej realne, gdy rodzice się po prostu nie interesują tym, co tam słychać w świecie ich dziecka, a rodziców Dominia w ogóle nie było w domu.

PS. TO* badziewie.

Zuza88

Tyle, że oni byli w domu i przez drzwi z nim rozmawiali i nie umieli go wyciągnąć z pokoju. W realnym świecie to by dawno psychiatrzy z Tworek przyjechali i zamknęli go w kaftan bezpieczeństwa i zamkneli w psychiatryku.

Andrzejek324

O tej scenie mówisz... Przecież go wyciągnęli. Odłączyli internet. ;)

Zuza88

Powinni tam wejść z psychiatrami, z miejsca mu założyć kaftan bezpieczeństwa i odwieźć do zakładu psychiatrycznego. W normalnym świecie tak by to wyglądało.

Zuza88

Oglądam wszystkie jakie wychodzą od jakiś 20 lat.

WTTW_FILM

Według mnie zdecydowanie nie warto. "Gra aktorska" młodzieży sztywna i nieporadna, problem depresji przedstawiony w sposób żenujący, całość niesamowicie sztuczna i oderwana od rzeczywistości.
Chociaż... może jednak warto - aby wyrobić sobie własne zdanie na temat tej produkcji.

ocenił(a) film na 3
tytezterefere

I masz rację!!!

ocenił(a) film na 3
WTTW_FILM

Nemo, znowu piszesz sam ze sobą?

ocenił(a) film na 4
kapitan_nemo_xxxx

O co chodzi?

WTTW_FILM

to jest scenarzysta pewnego filmu, który zakłada na filmwebie kolejne konta, aby sprawiać fałszywe wrażenie, że film wszystkim się podoba.