film jest wciągający, posiada sporą dawkę perwersji i dobre aktorstwo (choćby Helmut Berger w jednej z głównych ról). co prawda sama intryga jest tu cokolwiek raczej namiastką fabuły i traktowana jest bardziej jako pretekst dla sięgnięcia po tak chwytliwy temat jak "burdel SS", ale i tak ogląda się dobrze. wiadomo, że to nie jakieś wielkie arcydzieło, ale jak na swoją kategorię jest to bardzo dobra pozycja.
P.S. tak poza tym to nachodzi mnie na pewną dygresję: oglądałem wersję nieocenzurowaną, która trwa 134 minuty, ale z tego co widzę to w większości przypadków film jest dostępny w wersjach poprzycinanych o 10, a czasami nawet 20 minut. kawła materiału, jakby nie było i aż mnie ciarki przechodzą na myśl jak wyglądają takie pocięte wersje...
Mi również przyszło oglądać wersję 134 minutową. Żal, że 150-minutowa nie jest powszechnie dostępna!
juz ze względu na sam klimat film jest u mnie na wyskokiej filmowej pozycji,ukazane liczne fetysze(fetysz mundurów wojskowych etc.)i rockabilly styling.
dla wielbicieli specyficznego kina,warto zobaczyć bo film przedstawia tamtejszą rzeczywistosc z zupelnie innej perspektywy.