PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35053}
6,0 1,0 tys. ocen
6,0 10 1 1002
6,3 3 krytyków
Salon Kitty
powrót do forum filmu Salon Kitty

film jest wciągający, posiada sporą dawkę perwersji i dobre aktorstwo (choćby Helmut Berger w jednej z głównych ról). co prawda sama intryga jest tu cokolwiek raczej namiastką fabuły i traktowana jest bardziej jako pretekst dla sięgnięcia po tak chwytliwy temat jak "burdel SS", ale i tak ogląda się dobrze. wiadomo, że to nie jakieś wielkie arcydzieło, ale jak na swoją kategorię jest to bardzo dobra pozycja.
P.S. tak poza tym to nachodzi mnie na pewną dygresję: oglądałem wersję nieocenzurowaną, która trwa 134 minuty, ale z tego co widzę to w większości przypadków film jest dostępny w wersjach poprzycinanych o 10, a czasami nawet 20 minut. kawła materiału, jakby nie było i aż mnie ciarki przechodzą na myśl jak wyglądają takie pocięte wersje...

Caligula

Mi również przyszło oglądać wersję 134 minutową. Żal, że 150-minutowa nie jest powszechnie dostępna!

ocenił(a) film na 7
Kubin

juz ze względu na sam klimat film jest u mnie na wyskokiej filmowej pozycji,ukazane liczne fetysze(fetysz mundurów wojskowych etc.)i rockabilly styling.
dla wielbicieli specyficznego kina,warto zobaczyć bo film przedstawia tamtejszą rzeczywistosc z zupelnie innej perspektywy.

ocenił(a) film na 7
Caligula

Niestety widziałem wersję która trwa tylko 110 minut.

LeoRex

Ta wersja (112 minut) jest dostępna na YT.

ocenił(a) film na 5
vince25xx

ja też widziałam tę wersję i niestety widać że film został nieźle pociachany :/

Caligula

a niepociachany już na utubie i po rosyjsku

ocenił(a) film na 7
TheGrimhilde

Na torrentach są wersje 134 min w HD i nie po rusku tylko angielski i włoski.