PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=418952}

Salt

2010
6,5 156 tys. ocen
6,5 10 1 155818
4,7 33 krytyków
Salt
powrót do forum filmu Salt

Tak się chwalił, że gra główną rolę męską. Tymczasem na IMDB jest dopiero na dziewiątej pozycji wśród obsady, w dodatku podpisany jako "Russian ex-secret agent". Nie wygląda jak ważna rola.

ocenił(a) film na 7
boolion

no nie wygląda ale on gra same "ważne", potem się można chwalić z Jolie grałem, tu zagra epizod agenta tu taksówkarza, taka holiłódzka kariera na miarę polskich możliwości.

Costradeus

W pierwszym trailerze jest jedna z czolowych postaci.

ocenił(a) film na 6
gadd

Jest dużo pokazywany co nie znaczy że jest czołową postacią. Na pewno tez nie jest jakimś czwartoplanowcem. Gra tam byłego ruskiego agenta, który koniecznie chce rozmawiać z Angeliną i [SPOJLER ALERT!!!!] mówi jej że lata temu do CIA przeniknął rosyjski agent, który szuka jakiegoś ściśle tajnego dokumentu i że już ma rangę pozwalającą mu go zdobyć. Na koniec rozmowy mówi że tym agentem jest właśnie angelina. I dalej huj wie, akcja leci :P W necie jest scenariusz, jak ktoś chce to niech poczyta i zda relacje bo mi sie nie chce :P

ocenił(a) film na 6
GOLONEK

http://www.mediafire.com/file/tmizg5kqiwg/SCRIPTEdwinASalt(Wimmer).pdf

ocenił(a) film na 3
GOLONEK

Na podstawie trailera można wnioskować, że faktycznie gra główną rolę męską - a przynajmniej kluczową:

http://www.whoissalt.com

boolion

na imdb miejsca w obsadzie uporządkują się po premierze, może jest ważna trzeba po prostu poczekać :)

ocenił(a) film na 6
Luqash

"Na podstawie trailera można wnioskować, że faktycznie gra główną rolę męską - a przynajmniej kluczową: "

to my chyba inny zwiastun ogladalismy, bo po tym wydaje sie jego rola marginalna. jedna scena pokazana jak rozmawia z agentka i tyle

ocenił(a) film na 3
GOLONEK

W trailerze ma największy udział wśród męskiej obsady :) A poza tym na 100% nie jest to jego jedyna scena - zdjęcia z planu pokazują, że gra również w innych okolicznościach przyrody...

boolion

Z tego co widzę po trailerze, to nawet głos mu podłożyli. Fajnie, że zagrał z Angeliną, ale nie lubię tanich przechwałek.

boolion

Twierdził że gra jej Mentora. Aż tak by ściemniał?

satan_inside

Jednak wydaje mi się że Olbrychski jest tam ważną postacią.
Pojawia się znikąd (jak można po trailerze wywnioskować) z taką informacją, myślę że nie jest postacią epizodyczną.

satan_inside

Epizodem na pewno nie jest ;p
Chociaż na pewno nie jest też główną postacią ;p
Ale dostał się do Hollywood i gra w filmie z Angeliną, do tego nie jest to epizod - porównywalne do kroków pierwszego człowieka na księżycu xD
Karierę w Hollywood trzeba od czegoś zacząć ^^ Większość światowej sławy aktorów zaczynała od epizodów i krótkich rólek ;p On jest już doświadczonym, świetnym aktorem, więc jedyne co musi zrobić - to pokazać się z odpowiedniej strony ^^

boolion

Na IMDB w obsadzie jest też mała Salt, więc może Olbrychski okaże się
jeszcze kimś z jej dzieciństwa, czy coś...

febbraio

W trailerze wcale nie ma dużo Olbrychskiego :) Jest tylko z początku, gdyż jego słowa powodują dalszy rozwój filmu, później całość opowiada o ucieczce Salt. Ja bym stawiała na to, że film tez tak będzie wyglądać, no ale poczekajmy, to zobaczymy :)

użytkownik usunięty
zwijezda

W trejlerze to nie są jego słowa, tylko upierdliwy holiłódzki dubbing. Zastosowano go pewnie z tego względu, że Olbrychski miał zbyt dobry angielski akcent. Amerykanie nie są w stanie pojąć, że cudzoziemiec może opanować biegle angielski - według nich każdy Rusek musi mówić z akcentem, bo inaczej to nie Rusek.

A tak w ogóle - babies, czy wy naprawdę uważacie, że granie z Jolie to taki wielki zaszczyt? Zwłaszcza dla aktora, który naprawdę nie musi już nic nikomu udowadniać? Według mnie ten film bardziej zyskuje na jego udziale niż on na udziale w filmie. Sądząc po trejlerze Sól to raczej sensacyjna słabizna...

ocenił(a) film na 4

Jeśli dali dubbing tylko z tego powodu, to Olbrychski jest bardzo marnym aktorem, skoro nie potrafi wypowiedzieć kwestii z rosyjskim akcentem. Ale prawdą zdecydowanie jest, że cudzoziemcy (nie tylko Rosjanie) w amerykańskich produkcjach zawsze mają bardzo silny akcent :P

Binio

To chyba raczej może chodzić o jego specyficzny głos i ton, w trailerze dubbinguje go gość ze stonowanym, nienachalnym, głębokim głosem, a wszyscy wiemy jak gada Olbrychski... Jakby zawsze grał w historycznym filmie jakiegoś Kozaka...

boolion

On gra duzą rolem oglądałam z nim wywiad. Tp jes rola kluczowa, on bedzie Angelinie pomagał.

ocenił(a) film na 6
boolion

Szumne i buńczuczne zapowiedzi Olbrychskiego skończą się na tym, że zapomnimy o tym, że grał w tym filmie 5 minut po otwierającej scenie... no ale z ANGELINĄ pracowałem, potem będzie można słyszeć, w HOLIŁÓDZIE

spectralheaven

duza rola czy nie. olbrychski swietnym aktorem jest, a jolie do tego miana daleko.

druid_3

obejrzalem zwiastun. film niestety wyglada na syf, ale ja nie o tym.
nie wydaje wam sie, ze glos, ktorym przemawia olbrychski to nie jego glos??

druid_3

No nie trzeba być Kolumbem ani Einsteinem, żeby zauważyć, że to nie jest jego głos.

druid_3

Gdybyś spojrzał na całe forum, a nie tylko na pierwszy temat, to zobaczyłbyś, że dwa tematy niżej jest info o dubbingu ;)

http://www.filmweb.pl/topic/1251552/Producenci+%22Salt%22+przepraszaj%C4%85+Olbr ychskiego+za+dubbing.html

zwijezda

Jakoś osobiście nie zauważyłam, zeby Olbrychski się przechwalał. Zważywszy na jego warsztat aktorski, jest bardzo SKROMNYM człowiekiem.
I Zdecydowanie to nie jemu powinno się zazdrościć tylko Angelinie. Która ma w zasadzie tylko ładną buźkę, a do Daniela się nie umywa.
Poza tym, role nawet epizodyczna jest dość dużym sukcesem dla obcokrajowca. Wiadomo, że do amerykańskich produkcji nie chętnie biorą ''obcych'' I ciężko jest zdobyć sławę. np. Bachleda-Curuś jest teraz znana, jedynie dzięki Colinowi,a nie ze względu na jej kunszt aktorski.

zwijezda

dziwne, że jest dubbing, przecież dla Olbryskiego zagranie po angielsku z rosyjkim akcentem to pestka