Sam

I Am Sam
2001
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 88985
7,1 18 krytyków
Sam
powrót do forum filmu Sam

Genialny!!!!

ocenił(a) film na 8

Jestem zachwycona!!!!! Dawno nie widziałam tak mądrego i przejmującego filmu. Śmieszy i wzrusza jednocześnie. Znakomita rola Seana Penna. 10/10 zdecydowanie!!!!

ocenił(a) film na 10
Martini

Świetny film! Naprawdę wzruszjący, pokazuje prawdziiwą siłę miłości... Przede wszystkim ten film uczy nas tolerancji i szacunku, bo każdy ma do tego prawo. 10!!!

ocenił(a) film na 8
aguchaaa

Szczerze, jest to jedyny film, na którym chciało mi się płakać.

ocenił(a) film na 8
Martini

zgadzam się. film bardzo dobry, główny aktor świetnie zagrał swoją rolę. polecam.

wdowa_po_leninie

ja też się na tym filmie popłakałam... później myślałam że jest on oparty na faktach, ale nie jest... gdyby był miałby trochę głebszy sens, ale to jest poprostu wymyśolona historia, chociaż mogła się ona zdarzyć, ale nie jest to pewne...

ocenił(a) film na 8
Martini

Film jest śliczny :)

Sean jak zwykle zagrał genialnie - wzruszał i bawił zarazem :]
Scena, w której grał na gitarze - no rozwalił mnie po prostu xD

Martini

Film dobry, Penn świetny, ale mam kilka zastrzeżeń. Primo - długość, "Sam" jest zdecydowanie za długi, gdyby był mniej ciekawy to obie byśmy z mamą zasnęły. Secundo - zakończenie, rozumiem, że widz ma się domyślić, że był happy end? Bo zupełnie jasne to to nie jest. Strasznie nie lubię historii bez zakończeń. Moja ocena - 7/10.

ocenił(a) film na 10
Shiny_2

och ,a czy wszystko musi byc podane na tacy? dla mnie zakończenie było ewidentnie szczęśliwe, nie wiem co więcej mieliby pokazać, żebyś miał(a) pewność

Martini

Mnie również ten film bardzo się podobał.Penn powinien był dostać Oscara !!! Nie przepadam za nim specjalnie, ale zaskoczył mnie totalnie.Brody w "Pianiście" był nijaki,a Penn w "Samie" genialny !!!

ocenił(a) film na 8
Martin_Eden

Ale często tak własnie jest, że najlepsi nie są doceniani.

ocenił(a) film na 10
Martini

Jak już bym miał dawać Brodiemu Oscara to za drugoplanówkę w "Uciec przed śmiercią". No a SAM napiszę tylko tyle że jest na liście moich ulubionych.

ocenił(a) film na 8
Biggerman

No mojej osobistej liście ulubionych też oczywiście jest:)