Sara

1997
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 113556
5,0 24   krytyków
Sara
powrót do forum filmu Sara

Gdy zobaczyłem ten film po raz pierwszy doszukiwałem się podobieństw z "Leonem zawodowcem". Taki sam wątek: twardziel i piękna kobieta. Jednak po kolejnym seansie zauważyłem, że "Sara" jest lepszym filmem i nie chodzi tylko o to, że to polski film. Ale chodzi między innymi o same dialogi, które są już charakterystyczne dla polskich filmów. Ponad to świetna obsada aktorska (Agnieszka Włodarczyk, Bogusław Linda, Cezary Pazura i Marek Perepeczko), która może być zwiastunem naprawdę dobrej polskiej produkcji.Sarę i Leona zbliża do siebie wstrząs po niepotrzebnej śmierci bliskiego przyjaciela Sary, który zginął z rąk ludzi Józefa. Sara trzymała się dotąd z dala od spraw ojca - nie wiedziała o nich lub nie chciała wiedzieć. Teraz otwierają jej się oczy. Tymczasem Józef zaczyna nabierać podejrzeń, co do charakteru stosunków łączących jego nieletnią córkę z ochroniarzem. Leon musi wybierać między miłosną przygodą z Sarą a lojalnością wobec chlebodawcy. Intymną zażyłość Leona i Sary wykorzystują również, do swych niecnych celów, wrogowie Leona. Wokół zakochanych zaczyna robić się "gorąco"Młoda para musi pokonać wiele trudności, aby wreszcie być razem.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
MARIAN

:-)
zgadzam sie co do obsady aktorskiej .....