Sara

1997
6,7 113 tys. ocen
6,7 10 1 112903
5,0 22 krytyków
Sara
powrót do forum filmu Sara

Gdy zobaczyłem ten film po raz pierwszy doszukiwałem się podobieństw z "Leonem zawodowcem". Taki sam wątek: twardziel i piękna kobieta. Jednak po kolejnym seansie zauważyłem, że "Sara" jest lepszym filmem i nie chodzi tylko o to, że to polski film. Ale chodzi między innymi o same dialogi, które są już charakterystyczne dla polskich filmów. Ponad to świetna obsada aktorska (Agnieszka Włodarczyk, Bogusław Linda, Cezary Pazura i Marek Perepeczko), która może być zwiastunem naprawdę dobrej polskiej produkcji.Sarę i Leona zbliża do siebie wstrząs po niepotrzebnej śmierci bliskiego przyjaciela Sary, który zginął z rąk ludzi Józefa. Sara trzymała się dotąd z dala od spraw ojca - nie wiedziała o nich lub nie chciała wiedzieć. Teraz otwierają jej się oczy. Tymczasem Józef zaczyna nabierać podejrzeń, co do charakteru stosunków łączących jego nieletnią córkę z ochroniarzem. Leon musi wybierać między miłosną przygodą z Sarą a lojalnością wobec chlebodawcy. Intymną zażyłość Leona i Sary wykorzystują również, do swych niecnych celów, wrogowie Leona. Wokół zakochanych zaczyna robić się "gorąco"Młoda para musi pokonać wiele trudności, aby wreszcie być razem.

użytkownik usunięty
MARIAN

:-)
zgadzam sie co do obsady aktorskiej .....