1,2 tys.
chce zobaczyć
Scarface
powrót do forum filmu Scarface

użytkownik usunięty

Proponuję to wystawić z miejsca za sam pomysł "podrobienia" tego kultowego, idealnego i kompletnie nieprzestarzałego filmu De Palmy

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Ja chętnie obejrzę remake. Też sądzę, że nie dorówna obrazowi De Palmy, ale to nie znaczy, że wyjdzie z tego jakieś gówno.

De Palma też podrobił film Howarda Hawksa i jakoś wszystkim się podobało. Ja czekam na ten film i z chęcią go obejrzę.

użytkownik usunięty
Maruc

Ale jednak jest różnica remake'u filmu z 1932 roku który umówmy się - musiał się mocno zestarzeć i przeskok innowacyjności był ogromny bo między jednym a drugim było 50 lat klarowania się trendów w kinie. Co innego robienie remake'u filmu z lat 70 czy 80 gdzie kino było świetne - baa był to najlepszy okres w historii kina i to gówno co teraz wychodzi w XXI wieku może się schować. Scarface bez Pacino? To może od razu remake Ojca Chrzestnego dawajcie bez Pacino i Brando ;/ Szanujmy się i nie dawajmy zarabiać tym idiotom z Hollywood co liczą że ludzie będą frajerami i pójdą na remake, bo zrobić remake to każdy głupi umie - ale wymyśleć coś dobrego i nowego... zbyt dużo myślenia to kosztuje te głupie amerykańskie mózgi.

Fakt tutaj także masz racje. Filmy z tamtych czasów były świetne a połowa lub nawet 75% filmów robionych teraz jest robiona dla kasy. Mi też trudno jest wyobrazić sobie Scarface bez Pacina, ba ludzie chcą Pattinsona w roli nowego Tonyego, no to już byłby szczyt głupoty. Ja jednak na razie czekam na ten film i chce zobaczyć jak im to wyjdzie. Raczej nie będzie tak świetny jak ten z Pacinem ale może być lepszy niż myślisz.

użytkownik usunięty
Maruc

Powiem szczerze - jakby udało im się zrobić tak genialny remake jak np. "Infiltracja" która filmwem była rewelacyjnym... to bym był w ciężkim szoku ;) Raczej mam przeczucie że to będzie klapa totalna

No cóż jak to mówią pożyjemy zobaczymy