PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31891}

Scooby Doo: Na wyspie Zombie

Scooby-Doo on Zombie Island
1998
7,4 8,7 tys. ocen
7,4 10 1 8653
7,7 6 krytyków
Scooby Doo: Na wyspie Zombie
powrót do forum filmu Scooby Doo: Na wyspie Zombie

To chyba najlepszy film o Scoobie Doo. Ten niesamowity nieco mroczny klimat, prawdziwe potwory i fajna fabuła. Niestety mająca obecnie premierę druga część nie ma podejścia do tego arcydzieła. Stało się to czego się obawiałem, Powrót na wyspę zombie jest średni. Może gdyby animacja była bardziej podobna do takiej jak w tym filmie, a klimat był mroczniejszy to miało by to jakąś szansę. Choć i tak raczej nie pobiłoby oryginału. Na palcach jedenej dłoni można policzyć filmy, których kontunuacja była co najmniej równa 1 części. Ale można to było zrobić lepiej, by to było godną kontynuacją. Widać producenci nie przeaanalizowali głównych przyczyn sukcesu pierwszej części. A szkoda na 50 lecie marki Scooby Doo mogli się bardziej postarać. Ja wolę tą część zdecydowanie, tak jak zapewne większość. Polecam wszystkim to obejrzeć zwłaszcza przed albo po ( jak kto woli) oglądnięciu kontynuacji by sobie na świeżo porównać.

ocenił(a) film na 8
Dark_Psychopath

Znam kilka: Obcy, Terminator...

Dark_Psychopath

O jakiej drugiej części mowa? Nie mogę się doszukać. To jedyny film ze Scoobym i Zombie jaki bylo mi dane oglądać

dddd_hank

Czemu nie ma tej części w powiązanych??? Y

P.s. Scooby Doo to jedna z lepszych bajek mojego dzieciństwa, dobrze tak czasem wracać 15 lat wstecz i odświeżać takie filmy animowane :)

ocenił(a) film na 10
dddd_hank

lepiej obejrzeć kolejny raz pierwszą część niż sięgać po drugą :D