4,4 4,4 tys. ocen
4,4 10 1 4356
5,0 3 krytyków
Seed: Skazany na śmierć
powrót do forum filmu Seed: Skazany na śmierć

żenujący

ocenił(a) film na 1

Mam nadzieję że nikt nigdy więcej nie zrobi takiego gniota. Śmieszą mnie opinie że film jest
chory czy dla psycholi lub tym podobnym. Nie dość że nudny to sceny takie jakieś, co tam jest
chorego? Pierwsze 15 minut kiedy pokazują rozkładające się ciało ludzkie i zwierzęce? Że
robaki widać? Proszę Was... Film strasznie irytuje, nie wciąga, postanowiłem dotrwać do
końca i jedyny jego plus to to że jest krótki, choć jak dla mnie stanowczo o półtorej godziny za
dużo. Scena z tą kobietą w pokoju strasznie zrobiona, wszędzie dookoła krew, ściany
umazane, tylko nasz bohater taki jakiś "czysty" :)
A no i jeszcze jedno, gdyby był to film akcji, to na początku na jego dom zjechało by z 50
jednostek policji i zrobione by to było za dnia, a tak pan reżyser stwierdził że ma być horror więc
na zadupie jadą dwa radiowozy z 5,6 policjantami oczywiście po ciemku, naprawdę jestem pod
wrażeniem....

ocenił(a) film na 5
pwck87

Pan reżyser zachował realizm,do takich akcji nie wysyła się 50 jednostek policji,tylko specjalny odział stworzony na potrzeby danej sprawy,zatrzymań nie dokonuję się w dzień ale w nocy ,bądź nad ranem,w filmie też jest mowa o tym że jadą sprawdzić jeden z badanych przez nich tropów,więc nie była to typowa akcja zatrzymania,nie można też zapominać iż akcja filmu rozgrywa się w latach 70 więc nie ma co też oczekiwać jednostki typu SWAT bo w tedy była jeszcze w powijakach i nie miała zajmować się pojedynczymi przestępcami.