Film przekroczył w pewnych momentach moje granice wytrzymałości emocjonalnej. Prawda - film
ostry, odważny, być może dlatego został tak krytycznie oceniony, ale trzeba mu przyznać że nie jest
kolejnym klonem wyprodukowanym na taśmie produkcyjnej przez amerykanów. Film ma
potencjał, aczkolwiek nie do końca satysfakcjonowało mnie wykonanie. Myślę że trzeba go
docenić, patrząc bardziej obiektywnie niż emocjonalnie.
Tak, w dodatku byl sadystyczny i makabryczny. Jednak takie powinny byc horrory - maja straszyc, wzbudzac obrzydzenie jednoczesnie szarpiac za nerwy. Ten na pewno nalezy do tej kategorii, za co musze przyznac mu mocna 7/10. Logiki oczywiscie film nie mial za grosz, ale obiektywnie rzecz biorac calosc na prawde byla udana.
Oczywiście, takie emocje powinien wzbudzać horror. Niestety w 99% przypadków inne filmy z gatunku horror, nawet nie zahaczają o takie przeżycia.
Możesz polecić jakiś dobry film z tego gatunku? :) Ja od dawna nie znalazłam nic godnego zainteresowania. Pozdrawiam :)
Owszem, moge; i z mila checia polece ten oto drastyczny szoker: "http://www.filmweb.pl/film/Martyrs.+Skazani+na+strach- 2008-449390/discussion/Mocny%2C+i+pozostaje+w+pamieci+-+8+10 ,1789080"
Gdy bedziesz po seansie, daj prosze znac :)
ah!!! już dawno oglądałam ten film!! Jest w mojej czołówce oczywiście, prawdziwy majstersztyk!! Zatem... jak masz coś innego, to poproszę ;)
widze, ze mamy podobny gust w tych sprawach :) Zatem ogladnij "Zejscie" i "Najscie". Najscie jest rowniez troszeczke niescisle, ale ma bombowy klimat i jest naprawde ostre.
Pozdrawiam.
Ojojoj niestety jeżeli chodzi o Zejście to była dla mnie katastrofa, i nie dałam nawet rady obejrzeć do końca :) Ze swojej strony polecam Antychrysta. :)
ps. wysyłam zaproszenie do znajomych, być może podrzucimy sobie jakieś fajne propozycje filmowe :)
Hmmm, "Zejscie" wewarlomna mnie wtedy mocne wrazenie. Z regoly ogladam sam i wczuwam sie w takie klimaty. Byc moze nie lubujesz sie w takich troche fantazyjnych horrorach i dlatego ta katastrofa. Ale w takim razie ogladnij ten drugi - musi Cie zainteresowac... :)
Jesli podgladniesz moje ogladniete filmy, powinnas natknac sie na kilka dobrych horrorow. To prawda, ze w tej kategorii brak jednak wyjatkowych porzeraczy nerwow. Ale zeby to stwierdzic trzeba ogladac i wyrobic sobie wlasne zdanie. W wiekszosci ciezko jest dopasowac je sobie sugerujac sie ocenami innych.
... i w slowie "regola". Cos ostatnio gramatyka mi szwankuje, a to wstyd ;) Wpisy sa na stale... i pozbadz sie tu bledow, jak nie zauwazysz od razu ;)
Dwa dni temu oglądałem ten film i czuję się zawiedziony. Wcześniej czytałem komentarze innych jaki to ten film jest brutalny. W tym filmie są 2-3 brutalne sceny, a ta z młotkiem w roli głównej jest zrobiona tak nierealistycznie, że raczej wywoływała u mnie oburzenie że jest zrobiona w taki sposób. Ogólnie film bardzo słaby. Akcja zaczyna się dopiero pod sam koniec. W zasadzie to można było od razu przewinąć film do ostatnich 10-15 minut.