4,4 4,4 tys. ocen
4,4 10 1 4357
5,0 3 krytyków
Seed: Skazany na śmierć
powrót do forum filmu Seed: Skazany na śmierć

Kto oglądał wie co tam jest....ogólnie mam mocne nerwy, oglądałam dużo filmów, o zabijaniu, torturowaniu, itp....ale kur*a maltretowania zwierząt nie mogę przepatrzeć...

izus2302

dzięki, że to napisałaś. juz wiem żeby tego nie oglądać, chociaż wcześniej się zastanawiałam, czy warto :)

wake_the_dead

Ja również dziękuję za info. Juz wiem, zeby tego nie ogladac.

ocenił(a) film na 1
evula_2

Ogólnie jakim trzeba byc zjebem zeby takie rzeczy umieszczac i wprowadzac widza do filmu. Jakis chory koles to wymyslił.

seba200

To był archiwalny film znęcania się nad psem jak dobrze pamiętam. Ogólnie porażka.

wake_the_dead

"wake_the_dead
dzięki, że to napisałaś. juz wiem żeby tego nie oglądać, chociaż wcześniej się zastanawiałam, czy warto :)" Bo po co mieć własne zdanie, skoro można jak marionetka bez zastanowienia.... ehh.., szkoda pisać. Pozdrawiam

stena

Skoro szkoda pisać to po co się jeszcze udzielasz w tej kwestii? Akurat co do tego filmu posłużyłam się opinią, bo byłam ciekawa czy jest aż tak drastyczny na jaki się zanosił z opisu i trailera. Wolałam sobie oszczędzić widoku tortur, bo nie pasjonuję się takim rodzajem kina i tyle. Interesował mnie ten aspekt filmu, co do którego autor tematu rozwiał mi wątpliwości. Co zabawne nigdy się nie sugeruję osobistymi i subiektywnymi opiniami, czy to krytycznymi czy pozytywnymi, więc tym bardziej Twoje docinki są dla mnie absurdalne i w dodatku niepotrzebne zupełnie.

izus2302

hmmm... To bardzo ciekawe. Jak to jest z wami, ekoterrorystami, konkretnie z Tobą? Zakładam, że do filmu usiadłaś po przeczytaniu recenzji. I tak sobie myślę, jaka różnica pomiędzy obdzieraniem bezbronnego psa a człowieka ze skóry. Dlaczego jedno jest odrażające a drugie ciekawe? Bo do filmu na pewno nie usiadłaś ze względu na krajobrazy czy muzykę. Ja przynajmniej niczego o nich w recenzji nie przeczytałem. Natomiast napotkałem słowa: najjaskrawsza wyprawa, okrutna zemsta, tortury itp. Śmieszy mnie twoje święte oburzenie i język który spotykam na co dzień u bardzo "malutkich" ludzi.

mgaihe

Wczoraj przez przypadek włączyłem ten film... (nie ten plik się otworzył)... Mgaihe, masz trochę racji. Ale prawda taka, że do brutalności względem ludzi kino nas od dawna przyzwyczaja... Były obrazy wojny, gdzie pokazywali żołnierzy po wybuchu bomby, było wiele krwawych horrorów, ktoś kto sporo obejrzał mógł przywyknąć. Sam też oglądałem wiele filmów z bardzo drastycznymi scenami. Mimo wszystko początek tego filmu wzbudził we mnie... Nie wiem jak to nazwać. Poczułem wręcz odrazę do reżysera. Napisałeś: "jaka różnica pomiędzy obdzieraniem bezbronnego psa a człowieka ze skóry". Dokładnie taka, że pies jest bezbronny. Zastanów się, czemu w horrorach nikt nie obdziera ze skóry 5-letniej dziewczynki? Jest to, myślę, naturalne, że inaczej traktujemy w pełni świadomych, dorosłych ludzi, a inaczej zupełnie niewinne, nieświadome istnienia (dzieci, zwierzęta).

pozdrawiam

szaleq

odrazę do reżysera to niekoniecznie, dobrze, że ktoś uświadamia ludzi o tym, że takie okropieństwa mają miejsce. Poza tym Uwe Boll przekazał 10% zysków z filmu na organizację PETA. Warto zacząć od 2. minuty, wtedy okrutne sceny już się koczą, pozdrawiam :)

izus2302

Aż z ciekawości obejrze :)

izus2302

mówisz, że znasz dużo drastycznych filmów- z zabijaniem i torturowaniem w tle. Polecisz kilka dobrych? ( przez dobrych mam na myśli lepszych niż to gówno, które musiałam obejrzeć na podglądzie...przepraszam tych,którym się ten film podobał, ale dawno po żadnym filmie nie było mi tak niedobrze)

izus2302

Filmu jeszcze nie oglądałem i nie wiem czy obejrzę bo za takowymi nie przepadam. Ale po przeczytaniu opisu i rzuceniu okiem na komentarze dostrzegłem, że ktoś tu nie może patrzeć jak "biedny piesek" dostaje baty. Podsumowując dotychczasowe wypowiedzi w tym temacie mogę powiedzieć, że pieski nie są takie bezbronne i niczego nieświadome. Telewizja nas uodparnia na widoki maltretowania ludzi? Ok zgodzę się, ale nie znaczy to, że nagle obdzieranie pieska ze skóry jest czymś odrażającym, a człowieka czymś ciekawym. Ogółem panuje znieczulica, ale kuźwa zwierze to zwierze i do póki będziecie stawiać zwierzątka ponad ludźmi to będzie jeszcze gorzej. I tak na marginesie choć nie padło tu to stwierdzenie, ale u wielu obrońców piesków to pada - pies ZDYCHA nie umiera. P.S. Nie popieram żadnej formy znęcania się czy to nad ludźmi czy nad zwierzętami.

ocenił(a) film na 5
izus2302

Ojeju, no patrzcie, brzydkie widoki w filmie przykre:(

Ja ogladalem seeda, jednak bardziej mnie nudzil niż przerazal. Na plus zasluguje końcówka

ocenił(a) film na 3
lww

Moim zdaniem powinien być zakaz kręcenia czy też wydawania takich filmów ustanowiony przez prawo. Drastyczność scen w tym filmie przekracza wg. mnie normy moralne. Najdrastyczniejszy film jaki oglądałem.