Zawsze znajdzie się ktoś kto nazwie mnie debilem, ale to naprawdę działa. Bardzo mocno wierzę w to, że każdy człowiek ma nieograniczony potencjał i tworzy zycie za pomocą swojego umysłu. Nie wierze, że wszystkie cytowane wypowiedzi największych ludzi świata sa wyssane z palca. Wierzę w to i to działa. Wierzę, więc działa. Próbujcie.
"Najwiekszych ludzi swiata"?! No chyba kpisz. Jakos nie slyszalam o zadnej z tych osob dopoki ksiazka i film nie wyszly. Chyba ze nawiazujesz do cytatow takich ludzi jak Einstein czy Newton, ale one sa calkowicie wyrwane z kontekstu i nijak sie maja do calej ideologii "sekretu".
A tak na koniec... "Wierzę w to i to działa". Bzdura. Dziala, bo wierzysz. I tyle w tym temacie.
Spokojnie kazdy ma prawo wierzyc w co chce... Po prostu uważam, że na świecie żyli kiedyś mądrzy ludzie, którzy badali, odkrywali i przekazywali swoje odkrycia dalej, a jednym z tych odkryc jest właśnie prawo przyciągania. I owszem nawiązuję do cytatów ludzi o których słyszałaś czyli Einsteina i Newtona i nie są wcale wyrwane z kontekstu tak jak żadne inne cytaty. Jeżeli uważasz jakis za zupełnie zbędny i nieodpowiedni możesz go tutaj przytoczyć. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, zaczynam dopiero badać to prawo i uczyć się jak się nim posługiwać. I sprawdziło mi się to pare razy czego nie mogę na pewno nazwać zbiegiem okoliczności, dlatego w to wierzę. Warto próbować bo nic sie nie traci.
Pozytywne myślenie jest dobre ale nie oszukujmy się, że to ze spełnianiem to zwykłe pierdoły sekciarzy, którzy dorobili się fortuny na ich głupich członkach. Podczas 2 wojny światowej żydzi w obozie marzyli o wolności, bo niby co im nie zostało jak ta ostatnia nadzieja, zginęło 10 milionów żydów z tego co pamiętam, więc mam z tego rozumieć, że te 10 milionów zginęło bo nie wierzyło?... Pokażcie ten film głodującym dzieciom w afryce to zaczną sobie chleb wyobrażać. Swoją drogą skoro ważne jest dzielenie się "sekretem" to dlaczego nie zażądają sobie by każdy o nim wiedział dla dobra ogółu ludzkości?...
A WSZYSTKO TO OMAWIANY W FILMIE EFEKT PLACEBO - JESTEŚ SZCZĘŚLIWY, BO TEGO CHCESZ, ALE SAMYMI MYŚLAMI NIC NIE ZDZIAŁASZ, TU TRZEBA DZIAŁAĆ.
P.S. Gratulacje padł pan efektowi propagandy. "Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą" - Minister propagandy III Rzeszy Joseph Goebbels.
Nazywanie parwa przyciągania 'sekretem' jest wyjątkowo nietrafne. To tak jakby nazwać prawo przyciągania ziemnskiego sekretem. Używasz tego czy wiesz o nim czy też nie, nie ma wyjątków. I nikt tego nie ukrywa przed światem, wystarczy zagłębić się trochę w temat a się dowiesz, że pisano/mówiono o tym od dawna.
XerxesPL tu masz rację, nie wystarczy samo pozytywne myslenie. Cały proces jest bardziej skomplikowany. Chcesz wiedzieć więcej to odsyłam do Nauk Abrahama.
Mi udało się przyciągnąć wiele rzeczy, które absolutnie nie były zbiegiem okoliczności. Niemniej jednak nie chcesz wierzyć to nie wierz. Twoja sprawa.
Ciężko jest mówic o prawie przyciagania ludziom, którzy nie nawidzą tego co bez przerwy spotyka ich w zyciu. Dla nich to tak jakby powiedziec - sami jestescie sobie winni bo przyciągneliscie ten cały syf. Nie mam dobrej odpowiedzi na to dlaczego świat jest niesprawiedliwy, dlaczego spotykaja nas różnego rodzaju kataklizmy, dlaczego w afryce dzieci glodują podczas gdy w europie marnują sie tony dobrego jedzenia. Każdy moze to sobie tlumaczyc inaczej, religią(np zemsta boga, brakiem boga w sercach ludzi) lub w inny sposób. Bo każdy wierzy w cos innego, kazdy jest inny. Zło na swiecie było od zawsze i prawdopodobnie na zawsze pozostanie. I to prawda nie wystarczy samo pozytywne myślenie by cos zmienic to typowy błąd jaki sie zarzuca. Doczytajcie książke uważnie. Dlaczego nie zażądają by każdy o tym wiedział... Wtedy dopiero nazwano by to manipulacją i kiepską propagandą. Nie mozna czegos wpajac na siłe. Nie każdy w to uwierzy. Problem ludzi polega na tym, że większosc skupia się na tym czego nie lubi i nie chce. Nie kazdemu da sie to wytłumaczyc, ale sam ciesze się, że zaczynam to rozumiec. Tak jak mówiłem dopiero badam to prawo i wielu rzeczy jeszcze nie potrafie wytłumaczyc, ale to tylko kwestia czasu.
Całkowita racja. Dla jednych przyjęcie odpowiedzialności jest niewyobrażalne, dla innych, choćby dla mnie, było to niesamowitą rewelacją, która uświadomiła mi, że nie muszę bezczynnie poddawać się temu co się wokół mnie dzieje. Wybór należy do każdego, albo próbujesz albo nie.
Nie mogę patrzeć na smutne poglądy ludzi. Nie znam osoby, która myśląc pozytywnie zmarnowała sobie życie, wręcz przeciwnie, można się położyć i narzekać, lub wstać i działać.. To jest smutne i żałosne, że łatwiej wam szukać winnych, niż wziętość odpowiedzialność za swoje życie.
Co do cytatów, radze zapoznać się z tematem, ja przeczytałem z 50 książek wybitnych ludzi i wiem jakie mieli poglądy.
I tak dla wyjaśnienia, widząc tutaj negatywne wpisy, to śmiać mi się chce, bo nie zrozumieli filozofii filmu, pewnie to przez brak używania umysłu, co jest normą w społeczeństwie.
Nie wierzycie mi? sprawdźcie swoje poglądy z ludźmi, co nic nie osiągnęli i z tymi, co osiągają wszystko :) i wybierzcie, gdzie wasze miejsce :)
zapraszam Pozytywne osoby na mojego Bloga, golgle mnie lubi :)