PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501766}

Seks w wielkim mieście 2

Sex and the City 2
2010
5,8 62 tys. ocen
5,8 10 1 62040
4,1 20 krytyków
Seks w wielkim mieście 2
powrót do forum filmu Seks w wielkim mieście 2

Nigdy nie bylem fanem tytulowego serialu, ale jakos strawilem pierwsza czesc filmu. Kiedy drugi pojawil sie w HBO stwierdzilem, ze sprobuje go na weekend w kategorii "lekka komedia o zabarwieniu romantycznym". Tyle ze nawet tak wydawaloby sie niewymagajace kategorie filmow musze gwarantowac jakies minimum szacunku do widza.
Nie chce mi sie nawet rozpisywac o wszystkich nieudanych w filmie kwestiach, ale podstawowe to praktycznie staly brak fabuly, mocno narzucajaca sie promocja Abu Dhabi (lokalny szejk byl producentem ?), wymuszone i niesmieszne dialogi i gra aktorska wyjatkowo niskich lotow. Jesli pojawi sie czesc trzecia to zwyczajnie bedzie mi szkoda na nia czasu. Wspolczuje tylko tym, ktorzy wydali pieniadze na bilet do kina na ten kompletnie nieudany sequel.

ocenił(a) film na 7
Batman_7

Dokładnie tak to odebrałem. Reklama emiratów. Ten film to teledysk w stylu "Przyjedz do nas a świetnie się zabawisz". Przypominał mi trochę reklamy wczasów w Egipcie czy Turcji. Było to jednak na tyle ładnie sfilmowane iż dało się przełknąć. Za fabułę dałbym max 5/10 ale zdjęcia i muzyka w arabskich klimatach są na 8/10, tak że z uwagi na walory techniczno estetyczne daję ostatecznie 6,5/10. Najnowsza reklama emiratów już czeka na swoją premierę. Mowa o MI-4. Nara.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Reklama EMIRATÓW?chyba do końca nie obejrzeliście filmu!chyba antyreklama!Ja osobiście obejrzałam, bo kochałam zawsze serial.Nie oszukujmy się arcydzieło to nie jest,ale dla fanów dziewcząt,wystarczające;)pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
ssajdar_2

Zapewniam ciebie że jak ci się skonczy kasa to zupełnie tak samo wylecisz z hotelu w Sopocie czy Zakopanym.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Nie chodziło mi o wyrzucenie z hotelu,tylko bardziej o pokazaną bardzo dokładnie w filmie mentalność mieszkańców Emiratów.

ocenił(a) film na 7
ssajdar_2

Myślisz że mentalność górali jest inna ?

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

może rzeczywiście w pewnych kwestiach się zgadzają:)jednak myślę,że swobodniej bym się czuła w Zakopanym niż w Emiratach:)

ocenił(a) film na 7
ssajdar_2

Teraz kumam. Jesteś laską. To oczywiste że arabsy nie szanują kobiet. Kobiety dla nich są warte tyle co wielbłądy, a może nawet mniej. Narka.