Tekst:
"A może Skłodowska też była kobietą?"
Skoro wszyscy tam uważają że Kopernik była kobietą, to dlaczego po wypowiedzeniu tego zdania, wszyscy się śmieją?
Nooo... Też tego W OGÓLE nie rozumiem... Może akurat w tym momencie wszyscy siedli na łyżeczce? Taki zbieg okoliczności!:O
hmm, chyba jedyną osobą ktora tu nie "sczaiła" jest pudel25, albo też sobie jaja robi. no i ty- nie "sczaiłeś" chyba ironii w niektórych wypowiedziach:]
Jakby to powiedzieć... nie bez powodu ten film jest dla starszych osób, a bardziej- dla dojrzałych ludzi.
Bo bezrozumni ludzie potem zadają właśnie takie pytanie jak ty.
Spróbuj się dowiedzieć więcej szczegółów na temat Einsteina i innych wymienionych tam osób a potem na temat Marii Skłodowskiej-Curie. Może w końcu zrozumiesz, o co wtym kawałku biega.
Powodzenia.
Żenada. Kobiety mówiły kopernik była kobietą, einstein była kobietą. Zaczęły więc zaprzeczać prawdzie. A Maksio taki zdziwiony: A może Curie skłodowska też? A zresztą pewnie źle wytłumaczyłem. Trzeba myśleć, to się wtedy wie, o co chodzi.
Wytłumaczyłeś bardzo nie zrozumiale, niewiem czy ten kto nie zrozumiał tego kawałka zrozumie to co napisałaś.
Czy wiecie, że Kopernik i Einstein byli mężczynami a Skłodowska- Curie na serio kobietą?
Tak? To miło.
Może dalej nie trzeba wyjaśniać, bo zamiast z tego fragmentu się śmiać to będziemy płakać myśląc ile widzów tego nie rozumie... żenujące.
ludzie odpuścćie sobie, bo to zaczyna się robić coraz bardziej żenujące. jeżeli ktoś tego nie zrozumiał to znaczy że ma dwucyfrowe IQ i w takim razie nie ma u o czym dyskutować. on się nawet nie obraz jak go wyśmiejecie bo nie zrozumie.
Ja nie zrozumiałem całego filmu. Czy Stuhr była kobietą? A ta druga, Łukaszewicz? I czy to był film oparty na faktach?
Zgadzam się, że nie ma sensu wszystkiego tłumaczyć. Widocznie wiele osób nie dorosło, aby obejrzeć ten film. Bo po prostu go nie rozumieją.
A co do poprzedniczki- weź obejrzyj ten film za pare lat, może wtedy się kapniesz.
A ja przyznam się, ze też tego do końca nie zrozumiałem. Czyżby chodziło o to, ze wszystkie zgromadzone kobiety zdawały sobie sprawę z tego, że zaprzeczając męskości Kopernika czy Einsteina łgają w żywe oczy? Bo mogłoby być przecież tak, że były wychowywane w duchy wywyższania kobiet i traktowania wszelkich wybitnych mężczyzn za kobiety. W tym wypadku więc, nie powinny widzieć różnicy pomiędzy Kopernikiem a Skłodowską i gafa nie powinna u nich wywyoływać śmiechu.
.
.
.
.
Wiem od dawna że jestem idiotą i coraz mocniej umacniam sie w tym przekonaniu, tak więc nie musicie wchodzić ze mną w dyskusję.
Przypuszczam, ze o ta samą kwestię chodziło pudlowi. Mam nadzieję, że wyraziłem sie jaśniej.
Dzięki Nikifoorrze! Tylko Ty jeden mnie zrozmiałeś. A wszyscy po mnie pojechali, zamiast zastanowić się, nad tym fragmentem!
Przemyślcie, to jest taki bezsens. Skoro te kobiety żyją w takim świecie, wbijali im do głowy że wszscy sławni to kobiety, śmiech po tekscie z Skłodowską nie powinien mieć miejsca!!!
Po prostu brak słów. Ja to obejrzałam pierwszy raz mając z 12 lat i odrazu zrozumiałam o co chodzi w tym fragmencie. Natomiast wy tego nadal nie pojmujecie.
Naprawdę żenujące ;/ A dla mnie wręcz nie możliwe i w życiu nie przypuszczałam, że może to być niezrozumiałe.
pudel, a nie pomyślałeś,że tłumaczenie dowcipów z filmów, na dodatek średnio skomlikowanych, to porażka? może już lepiej siedzieć cicho gdy pewne rzeczy cię przerastają?
o kurwa człowieku tym razem to przegiąłeś z tym avatarem. czy ciebie już całkiem pojebało? uważasz się za jakiegoś egipskiego eunucha czy jak? no prosze cie - nie przy jedzeniu.
No nie, masakra, wy wszyscy się z tego śmiejecie a to nie było wcale śmieszne, ale trzeba sie nad tym zastanowić i użyć główki przez chwilę!!!
Tylko Nikifoor wyłapał o co mi chodzi. Proponuję dokładnie przeczytać co napisał, bo dobrze to ujął!
Pozdrawiam.
a nie pomyślałeś np. że te babki dobrze wiedziały że w danym momencie w gruncie rzeczy zakłamują historię i po tym co Maksiu wywalił naturalnie wybuchły śmiechem? zresztą- czy to ważne? to film. dowcip był skierowany do ciebie jako widza który widzi w tym oczywisty absurd anie do bohaterów filmu. nieco dystansu.