7,8 667 tys. ocen
7,8 10 1 666852
7,8 61 krytyków
Seksmisja
powrót do forum filmu Seksmisja

Ponadczasowy?

ocenił(a) film na 10

Czy uważacie, że SEKSMISJA może się tytułować mianem "ponadczasowego filmu" ?

Osobiście uważam, że jest to jeden z niewielu filmów które ciągle są na czasie, nie są żenujące, mają inteligentne dialogi i zgrany scenariusz.
Dla mnie jest to film zdecydowanie kultowy.

BRAWA DLA TWÓRCÓW

ocenił(a) film na 9
aPosing

w końcu Machulski nie podejmował sie byle czego :)
ale zgodze się z ponadczasowością filmu... szczególnie temat kobiety-mężczyźni był jest i bedzie aktualny a cały film fajnie zrobiony jak na lata '80...

w sumie mogli by nawet nakręcić ten film tymi samymi gł. bohaterami w nowym wydaniu :)

ocenił(a) film na 10
madziula21

obawiam się, że gdyby ktoś podjął się nakręcenia REMAKE'u to byłby to totalny gniot. Takich filmów najlepiej w ten sposob nie ruszac, pozostawic w nienaruszonej oryginalnej formie :)!

Nikt inni nie byłby w stanie nakreślić nam postaci na miarę Maksa ;) tak jak zrobił to Jerzy S. ;]

aPosing

Film zdecydowanie kultowy i ponadczasowy powinien być "pod ochroną"- żadnego remak'u!! Porównałabym go do relikwii, której nie wolno za żadne skarby dotykać, bo się rozpadnie i obróci w pył...
Brawa dla twórców za wyśmienitą fabułę, tworzącą wraz z inteligentnymi dowcipnymi, pełnymi sarkazmu i niejednoznaczności dialogami niepowtarzalną historię. Kiedy by tego filmu nie wyświetlać zawsze będzie aktualny.

Za każdym razem gdy oglądam ten film jetem pełna podziwu, że w tamtych czasach przy braku komputerowych efektów, niewielkich finansach stworzono film na takim poziomie...ah i ta fenomenalna gra aktorska...

ocenił(a) film na 10
akerue

Oczywiście, że ponadczasowy. A bo to mało dzisiaj kobiet, którym wbito do głowy, że "mężczyzn nie było, nie ma i nie potrzeba"? :)

aPosing

Kijowy, nie ponadczasowy ;]

Co u Ciebie słychać? Długo Cię nie widziałem.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

U mnie wporządku ;P

Zgadam się z akerue że za żadne skarby świata nie powinno się podejmować kręcenia remake'u.. To byłoby świętokractwo w najczystszej postaci..

aPosing

Zgadzam się sexmisja to poprostu kult polskiej komedii:) Tak samo jak killer;) te filmy jak powiedzieli poprzednicy powinny być po ochroną;) a Co do alexika kijowe to jest twoje zycie ciole;)

ocenił(a) film na 8
aPosing

Jakiś czas temu mówiło się o sequelu ale podobno Stuhr powiedział, że ich pogrzało jak myślą że w tym wystąpi.

ocenił(a) film na 10
aPosing

Ten film jest niesamowity. Nie wiem ale jest to chyba najbardziej pozytywny film jaki widziałem. Śmieszny, niby tandetnie zrobiony ale jak na tamte czasy pomysłowo i zachwycająco. Naprawdę kawał dobrej roboty pod każdym względem. Ten film mogę oglądać raz w miesiącu i nadal będę się z niego śmiał. Zdecydowanie Seksmisja to chyba jak dla mnie najlepszy film polski jeśli brać pod uwagę całokształt. Świetny, brak słów :)

ocenił(a) film na 9
aPosing

Pewnie że ten film jest ponadczasowy! Mało tego - nakręcić ponadczasową komedię to nie lada sztuka bo trendy w humorze ciągle się zmieniają. Według mnie ten film zapisał się na dobre w klasyce polskiej komedii tak jak chociażby "Miś" albo "Alternatywy cztery" i jeszcze przez wiele lat ludzie będą mieli niezły ubaw oglądając te filmy. Inaczej jak sądzę może być z tym najmłodszym pokoleniem, bo to już trochę nie te klimaty i według mnie coraz więcej najmłodszych obywateli ma już za bardzo zawrócone w głowie zachodnią kulturą i nie trawi tych starych dobrych filmów ;P