Czy uważacie, że SEKSMISJA może się tytułować mianem "ponadczasowego filmu" ?
Osobiście uważam, że jest to jeden z niewielu filmów które ciągle są na czasie, nie są żenujące, mają inteligentne dialogi i zgrany scenariusz.
Dla mnie jest to film zdecydowanie kultowy.
BRAWA DLA TWÓRCÓW
w końcu Machulski nie podejmował sie byle czego :)
ale zgodze się z ponadczasowością filmu... szczególnie temat kobiety-mężczyźni był jest i bedzie aktualny a cały film fajnie zrobiony jak na lata '80...
w sumie mogli by nawet nakręcić ten film tymi samymi gł. bohaterami w nowym wydaniu :)
obawiam się, że gdyby ktoś podjął się nakręcenia REMAKE'u to byłby to totalny gniot. Takich filmów najlepiej w ten sposob nie ruszac, pozostawic w nienaruszonej oryginalnej formie :)!
Nikt inni nie byłby w stanie nakreślić nam postaci na miarę Maksa ;) tak jak zrobił to Jerzy S. ;]
Film zdecydowanie kultowy i ponadczasowy powinien być "pod ochroną"- żadnego remak'u!! Porównałabym go do relikwii, której nie wolno za żadne skarby dotykać, bo się rozpadnie i obróci w pył...
Brawa dla twórców za wyśmienitą fabułę, tworzącą wraz z inteligentnymi dowcipnymi, pełnymi sarkazmu i niejednoznaczności dialogami niepowtarzalną historię. Kiedy by tego filmu nie wyświetlać zawsze będzie aktualny.
Za każdym razem gdy oglądam ten film jetem pełna podziwu, że w tamtych czasach przy braku komputerowych efektów, niewielkich finansach stworzono film na takim poziomie...ah i ta fenomenalna gra aktorska...
Oczywiście, że ponadczasowy. A bo to mało dzisiaj kobiet, którym wbito do głowy, że "mężczyzn nie było, nie ma i nie potrzeba"? :)
U mnie wporządku ;P
Zgadam się z akerue że za żadne skarby świata nie powinno się podejmować kręcenia remake'u.. To byłoby świętokractwo w najczystszej postaci..
Zgadzam się sexmisja to poprostu kult polskiej komedii:) Tak samo jak killer;) te filmy jak powiedzieli poprzednicy powinny być po ochroną;) a Co do alexika kijowe to jest twoje zycie ciole;)
Jakiś czas temu mówiło się o sequelu ale podobno Stuhr powiedział, że ich pogrzało jak myślą że w tym wystąpi.
Ten film jest niesamowity. Nie wiem ale jest to chyba najbardziej pozytywny film jaki widziałem. Śmieszny, niby tandetnie zrobiony ale jak na tamte czasy pomysłowo i zachwycająco. Naprawdę kawał dobrej roboty pod każdym względem. Ten film mogę oglądać raz w miesiącu i nadal będę się z niego śmiał. Zdecydowanie Seksmisja to chyba jak dla mnie najlepszy film polski jeśli brać pod uwagę całokształt. Świetny, brak słów :)
Pewnie że ten film jest ponadczasowy! Mało tego - nakręcić ponadczasową komedię to nie lada sztuka bo trendy w humorze ciągle się zmieniają. Według mnie ten film zapisał się na dobre w klasyce polskiej komedii tak jak chociażby "Miś" albo "Alternatywy cztery" i jeszcze przez wiele lat ludzie będą mieli niezły ubaw oglądając te filmy. Inaczej jak sądzę może być z tym najmłodszym pokoleniem, bo to już trochę nie te klimaty i według mnie coraz więcej najmłodszych obywateli ma już za bardzo zawrócone w głowie zachodnią kulturą i nie trawi tych starych dobrych filmów ;P