Zabiła ja Yolanda,jej współpracownica która ja oszukiwała i ukradła jakies dokumenty .Selena spotkała sie z nia w hotelu aby odzyskać pieniądze a ta do niej strzeliła:(;(
Albo jej siostra. Z zazdrości. Też taką wersje słyszałam. Wiecie, nie możemy się opierać na filmie, że jje siostrzyczka wtedy w ryk, bo to tylko film:) No ale najprawdopodobniejsze jest to że zabiła ją Yolanda.
Selenę zastrzeliła Yolanda Saldivar. Do zabójstwa doszło w hoterlu Days Inn w Corpus Christi. Selena poszła spotkać się z Saldivar jeszcze raz (poprzedniego dnia widziała się z nią, ale gdy wróciła z Chrisem do domu tej nocy, okazało się, że wielu domukentów brakuje}. Saldivar przebywała wtedy w hotelu. Selena chciała odzyskać pieniądze i brakujące dokumenty. Posprzeczała się z Saldivar i powiedziała, że nie może jej więcej zaufać. Gdy Selena wychodziła, Saldivar wyciągnęła pistolet i postrzeliła ją. Kula trafiła w prawe ramię. Selena wszystkimi siłami zbiegła do hallu, aby wezwać pomoc. Urzędnik zadzownił po pogotowie, przyjechała karetka i wzięła ją do szpitala, gdzie zmarła o 13.05. Wiadomość o śmierci Seleny wstrząsnęła całym światem. Dzień, w którym umarła został nazwany Czarnym Piątkiem (Black Friday).
Po filmie "Selena" zainteresowałam się ową piosenkarką. Bardzo ją lubię- posiadam sporo jej zdjęć, informacji czy piosenek. Recz jasna mam także film, teledyski, występy i ostatni koncert na dvd. Wszystko jest dla mnie cenne. Selena forever!
Jaka siostra!? To było konsultowane z rodziną Seleny, jej ojciec był tego producentem, interesuje się ta sprawą i Yolanda przyznała sie do winy! Siedzi teraz w więzieniu :)