Wszystkim tym, którzy zamierzają obejrzeć ten film polecam trwającą blisko godzinę dłużej wersję rozszerzoną.
a według mnie skrócona wersja jest lepsza, nie pokazują osób z otoczenia Ayrtona, słychać tylko to co mówią, przez co wydaje mi sie bardziej osobista i wywarła na mnie większe wrażenie
chociaż to moze tez być wynikiem tego ,ze pierwszy raz oglądałem skróconą wersje, a dopiero pozniej zobaczyłem rozszerzoną, dlatego nie było takiego wrazenia jak za pierwszym razem
tak czy siak, świetny dokument, chyba najlepszy jaki oglądałem, warto zobaczyć, bo to nie tylko film dla fanów f1
A czym się różnią obie wersje? Bo jeśli ta dodatkowa godzina filmu ma być zapychaczem zbędnym to raczej dziękuję.
są dodatkowe wypowiedzi ludzi z otoczenie Ayrtona, min jego najwiekszy rywal, Alain Prost sie wypowiada
Warto więc dla tych fragmentów oglądać czy raczej będzie to męczenie się? Bo tak jak powiedziałeś wcześniej - jestem skłonny uwierzyć że krótsza wersja wzbudzi większe emocje, bo mimo że jest teoretycznie uboższa, czyli godzinę krótsza, to będzie za to wartka i lepiej wpłynie na całokształt oceny z tego względu że będzie pozbawiona słabszych i spowalniających całość fragmentów.
???
męczenie to raczej nie będzie, ale te dodatkowe wypowiedzi ludzi raczej nic nowego, aż tak ciekawego nie wprowadzają, no moze oprócz wspomnianego Prosta, który pare ciekawostek powiedział.
jednak krótsza wersja tak jak napisałem wczesniej, jest według mnie bardziej spójna i osobista
zawsze mozesz najpierw sprawdzic krótszą wersje, a później jak Ci sie będzie chciało zobaczyć te dodatkowe wypowiedzi z wersji rozszerzonej