7,7 28 tys. ocen
7,7 10 1 28432
7,7 40   krytyków
Serpico
powrót do forum filmu Serpico

Chyba jedyny film, w którym tak bardzo rzuca się w oczy mizerny wzrost Ala Pacino (dla odmiany w takim "Ojcu chrzestym" wygląda jak posąg). Dziwne, ale wydawało mi się, że grany przez niego bohater, im ma większą brodę, tym wydaje się niższy (lol).

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
the_downward_spiral

:)zgadzam sie, tez to zauwazylam, poteguje to jeszcze jego sposob chodzenia i garbienie sie w tym filmie.

the_downward_spiral

W Ojcu Chrzestnym Al wcale nie wygląda jak posąg!!!Myślę,że gra rewelacyjnie.Nie widzisz,że jego bohater przeradza się z idealisty w konformistę, staje się coraz bardziej bezwzględny?To raczej nie jest posąg:) Co do brody to masz rację.

Constantiza

Jak posąg czyli upraszczając jak osoba o idealnym wyglądzie._.

ocenił(a) film na 8
the_downward_spiral

Hoho.. a ja właśnie oglądając "Ojca chrzestnego" stwierdziłam: "O Boziu, jaki on niziutki.. niższy nawet niż Kay Adams.." :)
Pzdr*

szuwarcia

czasami miałem wrażenie, że przyciera brodą o chodniki

ocenił(a) film na 9
clinton_1990

Nie patrzcie jaki ma wzrost tylko jak gra.

ocenił(a) film na 9
counter09

jak dla mnie najlepszy film pacino :) z reszta film jest super. bardzo
lubie amerykanskie kino lat '70, a ten film pokazuje jego sile w pelnej
krasie :)

ocenił(a) film na 8
the_downward_spiral

Ze jest mizernego wzrostu widac tez wyraznie w "Pieskim popoludniu".

the_downward_spiral

Nie przesadzajmy. Joe Pesci jest niższy od Ala

ocenił(a) film na 8
the_downward_spiral

To jest niski człowiek, który jest wielkim aktorem, tak wielkim, że czasem na ekranie wydaje się być całkiem wysoki. Obejrzałem ten film po wielu latach przerwy i jestem zachwycony, porównując to ze współczesnymi filmami kryminalnymi i sensacyjnymi. Ależ kino się zdegenerowało, szczególnie w warstwie scenariuszy.