PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556864}

Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011
7,6 279 tys. ocen
7,6 10 1 279159
6,4 52 krytyków
Sherlock Holmes: Gra cieni
powrót do forum filmu Sherlock Holmes: Gra cieni

Dla fanów Sherlocka, którzy czytali opowiadana sir Arthura C. Doyle'a nie jest tajemnicą, że Sherlock pozoruje własną śmierć w finale opowiadania "Ostatnia zagadka", kiedy to Holmes posyła swojego największego oponenta profesora Moriarty'ego w przepaść szwajcarskiego wodospadu Reichenbach.

Było już parę razy dyskutowane, czy film może się skończyć tak samo, otwierając furtkę dla trzeciego filmu w serii. Ja jestem coraz bardziej przekonana, że tak będzie.
Po pierwsze, z oficjalnego opisu wynika, że finał filmu będzie miał miejsce wlaśnie w Szwajcarii, a w jednym ze zwiastunów przez moment widzimy chyba wodospad.

Po drugie, znalazłam na wikipedii listę utworów, które znajda się na soundtracku sequela, a tytuły niektórych z nich to "Memories of Sherlock" i "The End?" - ten ostatni z dającym do myslenia znakiem zapytania... Szczególnie ten pierwszy tytuł brzmi dosyć pogrzebowo.

Nie ukrywam, że bardzo chciałabym zobaczyć "śmierć", a potem "zmartwychwstanie" Sherlocka wg RDJ, Guya Ritchiego i Jude'a Lawa oczywiście. Co wy na ten temat sądzicie?

ocenił(a) film na 10
milkaway

Też chciałabym zobaczyć to 'zmartwychwstanie' Holmesa w filmie Ritchiego.

ocenił(a) film na 7
milkaway

mam nadzieję, że tak będzie! ;) nie widzę innej opcji. a tak na marginesie to módlmy się, żeby tego nie zrąbali. ;)