PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=733678}
6,2 3,4 tys. ocen
6,2 10 1 3390
6,0 6 krytyków
Shin Gojira
powrót do forum filmu Shin Gojira

Czekałem na ten film bardzo długo. Po świetnych zapowiedziach wiedziałem, że będzie to super film. Na sali w kinie 14 osób i ja jeden białas. Reszta to miłośnicy gatunku wygladają mi na Japończyków.
Co do filmu to szkoda, że tak bardzo został przegadany i tyle kasy poszło na nic. Strasznie denerwujący film dla widza. Co do efektów specjalnych to porządne kino i widać że tego nie spaskudzili. Niestety jest tego za mało na ekranie. Strasznie za mało. W porównaniu z resztą przegadanego filmu, pokazującą wszystkie etapy biurokracji w kraju jest tego prawie 85% filmu. To za dużo, żeby widz był zadowolony z produkcji. Za długie są przerwy pomiędzy scenami z potworem czy akcją a za dużo mamy na ekranie niczego. Do tego dochodzą japońskie napisy plus angielskie napisy wszystko za szybko ucieka, nie można się skoncetrować bo napisy walą po oczach na każdej wysokości ekranu dosłownie. Czasem są napisy na górze i na dole ekranu w tym samaym czasie.
Ogólnie film można zobaczyć, ale do udanych nie należy. Spodziewałem się innego rozegrania kultowej produkcji. Dostałem zupełnie co innego.
Ocena 5*****
Film widziałem w pażdzierniku 2016.