7,1 6,2 tys. ocen
7,1 10 1 6189
Shinobi
powrót do forum filmu Shinobi

Boski!!!!

ocenił(a) film na 10

Film jest zrobiony na wysokim poziomie...sceny wali,krajoobrazy i wiele innych smaczków dopieszcza nietuzinkowa fabuła...jak dla mnie POTĘGA!!!

ocenił(a) film na 10
Karsh

jak dobrze kojarze z newsow internetowych jest to ekranizacja świetnej seri Basilisk którą juz prawie kończą tłumaczyć 24 epki;)
filmu jeszcze nie widzialem ale po przjerzeniu pobierznie fragmentów zapowida sie niezle:] a narazie jestem wierny serii:P zdecydowanie polecam
klimaty rodów ninja walki o władze i ten watek dramatu ich miłosci Oboro i Gennosuke

ocenił(a) film na 4
Karsh

owszem film jest piekny pod wzgledem wizualnym, jednak dla mnie fabula pozostawia wiele do zyczenia. powinni ja jakos bardziej rozwinac a nie skracac przedewszystkim do walk miedzy shinobim'i z obydwu klanow :/
watek uczuciowy tez slaby, nie wzrusza, nie sprawia ze z zapartym tchem sledzimy losy bohaterow :/
o yukie nie wspomne, dobra aktorka to ona nie jest.

ocenił(a) film na 10
Aireedhelien

Nie tylko dla miłośników kina japońskiego ale dla wszytskich. Film jeden zlepszych jakie widziałem... POLECAM

ocenił(a) film na 7
Rachu17

Zgodzę się z Aireedheli en. Film piękny dla oka, lecz ulotny dla duszy mej. W głowie też nie zagrzeje miejsca na długo, odejdzie w niepamięć, bo czegoś w nim zabrakło, co powalić by mogło. Tym samym wbić w podświadomość.
Uwielbiam Japonię, a w szczególności kontynent Azję.
Może zbyt dużo czasu w kosmodromie z Łajką spędziłem czasu?! - nieważne! ...ale kosmos to nie był.

EnemyMine

Jestem pod wrażeniem. Polska premiera była szybciej od światowej aż o 5 miesięcy. Rzadki widok (swoją drogą ciekawe, czy ktokolwiek widział ten film w Polsce). Co do filmu, to jeszcze go nie oglądałem, ale zamierzam to zrobic zachęcony pozytywnymi opiniami.

ocenił(a) film na 9
EnemyMine

Jak można było napisać że film SHINOBI "odejdzie w niepamięć" ??!! Filmy Japońskie są obecnie jednymi z najlepszych na rynku a to właśnie z powodu na ich głębię ! Film Shinobi można podziwiać ze względu na ten charakter Japończyków, na ich zasady. Być może nie zauważyłeś tej głębi z powodu fenomenalnych walk i efektów specjalnych. Obejrzyj sobie ostatnie 15 minut filmu i powiedz mi że nie będziesz tej sceny pamiętał po dłuższym czasie///

ocenił(a) film na 4
Gecko

ja nie pamietam tej sceny w ogole prawie, poza tym ze w moim odczuciu byla dosc zalosna :/
film ten nie ma glebi zbyt wielkiej, to ze filmy japinskie sa jednymi z lepszych w dzisiejszych czasach, nie znaczy ze tak jest z kazdym. a tym bardziej z komercyjna produkcja ktora ma w sumie na celu jedynie zarobic.

ocenił(a) film na 10
Aireedhelien

Mógłbyś sprecyzować co takiego żałosnego było w końcowej scenie? Gra aktorska,a moze rozstrzygnięcie kwestii shinobi? Bo w sumie krytykę zwykło się czymś uzasadnić, a nie tylko sypnąć pustym frazesem "zalosna". Wbrew Twojemu odczuciu, a może z racji że niewiele z kluczowych jego scen "zapamiętałeś", to film ma głębię, tylko nie wszyscy chcą/potrafią ją dostrzec. Widać kultura i obyczaje dawnej oraz obecnej Japonii jest Ci obca.

ocenił(a) film na 4
MacVas

tak, przede wszystkim chodzi mi o gre aktorska, gdyz yukie dobra aktorka nie jest, jak gra ckliwe role to w kazdej wypada tak samo, dla mnie drazniaco.
tak shinoi sie moze podobac, i podobac sie bedzie, zwlaszcza osoba ktore nie spotkaly sie dotychczas z ambitniejszymi tytuali prosto z azji. jakby nie bylo nawet od shinobi warto jednak swa podroz w glebsze poznanie ropoczac. czego kazdemu zycze. jednak naprawde, nie jest to film wybitny, a raczej bardzo przecietny. zwlaszcza jesli chodzi o fabule. anime jest duzo lepsze, a o mandze nie wspomne :D

ocenił(a) film na 7
Karsh

Szkoda ze go w kinie nie moge zobaczyć, a bardzo bym chciał.