Film jest zrobiony na wysokim poziomie...sceny wali,krajoobrazy i wiele innych smaczków dopieszcza nietuzinkowa fabuła...jak dla mnie POTĘGA!!!
jak dobrze kojarze z newsow internetowych jest to ekranizacja świetnej seri Basilisk którą juz prawie kończą tłumaczyć 24 epki;)
filmu jeszcze nie widzialem ale po przjerzeniu pobierznie fragmentów zapowida sie niezle:] a narazie jestem wierny serii:P zdecydowanie polecam
klimaty rodów ninja walki o władze i ten watek dramatu ich miłosci Oboro i Gennosuke
owszem film jest piekny pod wzgledem wizualnym, jednak dla mnie fabula pozostawia wiele do zyczenia. powinni ja jakos bardziej rozwinac a nie skracac przedewszystkim do walk miedzy shinobim'i z obydwu klanow :/
watek uczuciowy tez slaby, nie wzrusza, nie sprawia ze z zapartym tchem sledzimy losy bohaterow :/
o yukie nie wspomne, dobra aktorka to ona nie jest.
Nie tylko dla miłośników kina japońskiego ale dla wszytskich. Film jeden zlepszych jakie widziałem... POLECAM
Zgodzę się z Aireedheli en. Film piękny dla oka, lecz ulotny dla duszy mej. W głowie też nie zagrzeje miejsca na długo, odejdzie w niepamięć, bo czegoś w nim zabrakło, co powalić by mogło. Tym samym wbić w podświadomość.
Uwielbiam Japonię, a w szczególności kontynent Azję.
Może zbyt dużo czasu w kosmodromie z Łajką spędziłem czasu?! - nieważne! ...ale kosmos to nie był.
Jestem pod wrażeniem. Polska premiera była szybciej od światowej aż o 5 miesięcy. Rzadki widok (swoją drogą ciekawe, czy ktokolwiek widział ten film w Polsce). Co do filmu, to jeszcze go nie oglądałem, ale zamierzam to zrobic zachęcony pozytywnymi opiniami.
Jak można było napisać że film SHINOBI "odejdzie w niepamięć" ??!! Filmy Japońskie są obecnie jednymi z najlepszych na rynku a to właśnie z powodu na ich głębię ! Film Shinobi można podziwiać ze względu na ten charakter Japończyków, na ich zasady. Być może nie zauważyłeś tej głębi z powodu fenomenalnych walk i efektów specjalnych. Obejrzyj sobie ostatnie 15 minut filmu i powiedz mi że nie będziesz tej sceny pamiętał po dłuższym czasie///
ja nie pamietam tej sceny w ogole prawie, poza tym ze w moim odczuciu byla dosc zalosna :/
film ten nie ma glebi zbyt wielkiej, to ze filmy japinskie sa jednymi z lepszych w dzisiejszych czasach, nie znaczy ze tak jest z kazdym. a tym bardziej z komercyjna produkcja ktora ma w sumie na celu jedynie zarobic.
Mógłbyś sprecyzować co takiego żałosnego było w końcowej scenie? Gra aktorska,a moze rozstrzygnięcie kwestii shinobi? Bo w sumie krytykę zwykło się czymś uzasadnić, a nie tylko sypnąć pustym frazesem "zalosna". Wbrew Twojemu odczuciu, a może z racji że niewiele z kluczowych jego scen "zapamiętałeś", to film ma głębię, tylko nie wszyscy chcą/potrafią ją dostrzec. Widać kultura i obyczaje dawnej oraz obecnej Japonii jest Ci obca.
tak, przede wszystkim chodzi mi o gre aktorska, gdyz yukie dobra aktorka nie jest, jak gra ckliwe role to w kazdej wypada tak samo, dla mnie drazniaco.
tak shinoi sie moze podobac, i podobac sie bedzie, zwlaszcza osoba ktore nie spotkaly sie dotychczas z ambitniejszymi tytuali prosto z azji. jakby nie bylo nawet od shinobi warto jednak swa podroz w glebsze poznanie ropoczac. czego kazdemu zycze. jednak naprawde, nie jest to film wybitny, a raczej bardzo przecietny. zwlaszcza jesli chodzi o fabule. anime jest duzo lepsze, a o mandze nie wspomne :D