PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133925}

Shrek Forever

Shrek Forever After
2010
6,6 166 tys. ocen
6,6 10 1 165569
5,9 57 krytyków
Shrek Forever
powrót do forum filmu Shrek Forever

Ubawiłem się świetnie....
Nie tak dobry jak trójka ale też niezły, polecam

7/10

KarollaaaD

Macie problemy...ja już oglądałem Harry Potter i gwizdek pana Filcha :P:P:P....za 95 lat. powiniście zobaczyć....no oglądałem też Harry Potter i tramwaj

ocenił(a) film na 4
Szczur_X

Najlepsze jest
Teksańska Masakra obcinaczką do paznokci !!

Szczur_X

Zamiast wypisywać "śmieszne" żartym, naucz się języka polskiego - bez tego ani rusz! :)

użytkownik usunięty
pio_spasiba

Zgadzam się całkowicie z opinią inicjatora tego łańcuszka życzeń. Mnie osobiście poruszyła gra aktorska Chucka Norrisa.

Kto jeszcze nie widział ...

"The Kopniaks"
"The Kopniaks: Reaktywacja"
"The Kopniaks: Rewolucje"

... ten cholercia na tytuł uzytkownika Filmwebu nie zasługuje .
A swoją drogą ciekawe jaka będzie (była) 3 Shreka :D
Pozdrawiam

MADLEN

To nie prowokacja... Każdy w garażu może mieć srebrnego DeLorean i przenośić się w czasie... (oczywiście jeżeli posiadacie odpowiednią lość ładunków plutonu, chyba, że wyposażyliście swój wehikuł w Mr. Fusions- mini elerktrownie Plutonu :D Pozdrawiam Fanów Back to hte Future :D

no_name_99

Ha! I co wy myślicie, że ktoś uwierzy wam, że widzieliście "Shreka 8" ??? Przecież taki film nie istnieje !!! Ludzie nie dajcie się nabrać ! Oni wszyscy kłamią ! Każdy mądry wie, że seria zakończyła się na "Shreku 7". Ale i tak piąta część wymiata, bo szóstka to już zupełny niewypał moim zdaniem. Choć siódemka była jeszcze całkiem znośna. Pozdrawiam :P

Enkil

Piątka?? E tam! Kicz nad kicze! Wam to teraz tylko jedno w głowie... A w piątce tego było za dużo! Jeszcze w 4 to ok! Ale 6 była wypas!

UWAGA!!!! SPOILER!!!!

Shrek zasadził ładnego kopniaka Fionie, która była opanowana przez złego lorda Kuku. I Fiona umarła... Ale na szczęście Shrek ożywił ją w jakiś cudowny sposób! Nie było to do końca wyjaśnione niestety. A 7 część to już tylko dla ludzi o mocnych nerwach! Krew się leje. Uznałbym to za klasyczne gore.

PS Shrek umiera w 7...

digital8

Ja wam polecam:

Kosmiczne jaja 2: Atak większego klonu
Kosmiczne jaja 3: Zemsta shitu
Kosmiczne jaja 4: Żadna nadzieja
Kosmiczne jaja 5: Imperium Brokeback
Kosmiczne jaja 6: Powrót Yeti - SPOILER - Yeti zgłębia tajemnicę Sztorcu

A Shrek 30 to erotyk. Nawet można to wywnioskować jeśli się wie jak.

Matrix - Rekonwalescencja czy jakoś tak - SUPER WYPAS

W ogóle będzie też BTTF 4 Marty cofa się w rozwoju razem z Dokiem i poznają swoich potomków. Przerażeni uciekają do czasów jaskiniowców. cd. w Rrrrrrr...... 4

Gwiezdne Wojny - epizod 20: dzieci jedi najlepsza i ostatnia część GW

Ożywią Tolkiena, a on napisze kolejne części Władcy Pierścieni opisując dlaczego Hobbici nie sikają.

A na koniec powiem wam co nieco o aktorkach sexownych.

Np. dzisiejsza Jessica Alba która nie rozbiera się za nic; w przyszłości takie lolitki nawet nie będą musiały się rozbierać. I fotomontaż też nie będzie potrzebny. Każdy będzie mógł kupić w sex shopie okulary względnie soczewki z rentgenem nastawionym albo na dziewczyny albo na chłopaków.

Wszystko to dowiedziałem się z mojego wehikułu czasu. Bowiem okazało się, że DeLorean z BTTF naprawde przenosił w czasie.
I wcale nie był zniszczony. Kupiłem go na aukcji Mr. Fusion był no i...

A tak na serio to nieźle się uśmiałem z waszych postów. Więcej takich tematów!

Sergi_van_Oli

Ej no Shrek 30 to erotyk??? Zobacz lepiej na Shreka 5!! Tam to dopiero dzieją się niestworzone rzeczy... Powiem wam, że widziałem też Matrixa- Reanimację. Neo popyla na wózku inwazidzkim po upadku z wieżowca, w czasie którego wydalił czerwoną pigułkę. Oczywiście musieli go reanimować, gdyż w wieku 96,5 lat to już nie łatwo tak się narażać. I będzie też Morfeusz, u którego dosterzec będzie można dziwne zachowanie... Czyżby zmienił płeć? A co do kolejnych częsci Władcy to będzie tak:
Władca pierścieni 4- Zawrót króla (W tej częsci wyjaśnią się wszystkie prawdy o hobbitach- patrz u przedmówcy).
Władca pierścieni 5 2/4 (To już bedzie klasyczne gore, które z biegiem czasu zmienia się w dość przyzwoitą komedię).
Muszę wam niestety powiedzieć, że Frodo umrze... Albo raczej zostanie zjedzony. Sam nie będzie mógł już go nazywać MR. FRODO i z głodu i zażenowania zje go.

To chyba tyle. Już się nie mogę doczekać min ludzi po wyjściu z kina w 2057 roku :D

użytkownik usunięty
digital8

Nie znacie się na filmach!!!!Shrek 5 był beznadziejny bo nie tłumaczył go Bartek Wierzbięta...dobrze że w 18 wrócił bo bez niego to nie było to samo...A kto widział Straszny film 825?Bo się zastanawiam czy się nie wybrać...chociaż nic moim zdaniem nie przebije Epoki Lodowcowej 53-mżawka...już nawet nie mówię o 40 części-ulewa...niestety część 20(śnieżyca)to była porażka,a szkoda bo dobrze się zapowiadała...

najlepszy film moim zdaniem to blair bitch - film familijny

Sergi_van_Oli

Buahahahahaahahhahh żal dupe ściska Ci idioci z USA mogą wszystko spieprzyć nie licząc WTC :/ :/ Do tego wszystkiego nie moge sie doczekać aż powstanie piła 13 i piraci z karaibów 4 :/ żal !!!!

pio_spasiba

no zgadzam się z tobą 4 nie tak dobra jak shrek 3 ale fajna;) duzó razy sie pokładałem w kinie i było bardzo fajnie;P;) ale najlepsza podobno bedzie częśc shrek 206789 z podtytułem (moda na sukces) noi oczywiście cześć 6 też mnie nie zawiodła ;D polecam także shreka 7 ;)
a pozatym to niezły kit wciskasz ;) pzdr dla Ciebie narazie

pio_spasiba

Hej! A widział ktoś nominowaną do Oscara w 2037r."Wyjącą Pannę Młodą"? A "Edwinę Nozycoręką"?
Mi najbardziej się podobał ze wszystkich "Sok z Biedronki"-dramat parapsycholigiczny.
Pozdrawiam wszystkich podróżników w czasie:D

pio_spasiba

EEEEEEEEEE.......... To jest nic w porównaniu ze "Shrekiem 100000000000000000000000000000 000000000", ale nie chcę psuć niespodzianki, nie powiem wam, co jest w tej części, ale znacznie lepsza niż "Shrek 12345678901234567890" :P

ocenił(a) film na 5
pio_spasiba

widze,że jestem bardzo do tyłu ale niech ktoś mi zdradzi co było w harrym potterza 7!!! wiem ,że już wiecie ... ;-)

asiani

Edwina Nozycoręka? Ja tam myślałem, że oglądam Edwinę Nożyconogą, ech tyle już tych Edwin było, że można się pogubić. A Harry umrze w 7 części bo zaksztusi się wielką pomarańczową żelką (założył się z Voldemortem, że zje ją w całości i cóż... nie udało się)

ocenił(a) film na 7
digital8

W pewnym momencie zaczęłam płakać.

Kocham Was.

Abderyta

Właśnie obejrzałam Shreka 7 i muszę przyznać, że w porównaniu z Epokoą Lodowcową 9 to wcale nie jest taki śmieszny. Co prawda bije na głowę 6 część, ale ja mam trochę większe wymagania. Właśnie zabieram się do oglądania X-Mena 13. Jak zobazę to opowiem Wam co się w nim działo...

ocenił(a) film na 5
asiani

HAHA LUDZIE JESTESCIE SWIETNI!!!!!SPADLEM Z KRZESLA CZYTAJAC WASZE POSTY!!!!!!!!!!HAHAHA!!!!!!!!!!!

TYMCZASEM JA IDE OGLADAC MEGA HIT:

SIKI 2

pio_spasiba

Ale wy...ja oglądałam Shreka 8 :P
Streszczenie
1) Shrek przesadził z solarium i zrobił się brązowy
2) Fiona rozpuściła i zafarbowała włosy na blond (kumpluje sie z Barbie i załozyły własny zespół Hokio Totel)
3) Książę z Bajki okazał sie gejem i jest z siostra Kopsiuszka (tej z baru)
4) Osioł zniknął w tajemniczych okolicznociach - można go zobaczyć głównie w Ktokolwiek widzioał ktokolwiek wie
5) Kot w butach zmienił płeć, teraz kręci z Muchomorkiem i Żwirkiem (na zmiane)

Ocena 7,5/10

czekam na komentarze :) hehehe :D

nighta_day

Osioł nie zniknął tylko się zakamuflował, bo przygotowuje kampanię wyborczą. W Sherku 9 zostanie senatorem. A Hokio Totel się rozleci, bo Barbie ukradnie Fionie brzoskwiniowy błyszczyk, ale już niedługo zobaczymy ją razem z Ciastkiem w zespole Dziennik 54. Książę z Bajki odkryje, że siostra Kopciuszka do jednak kobieta, ale pogodzi się z tym biorąc pod uwagę jej wygląd.

A w ogóle to już nie mogę się doczekać na Władcę Pierścieni 12 "Sauron kupuje soczewki", zapowiada się naprawdę wzruszający dramat psychologiczny o braku akceptacji i pogodzenia się z upływającym czasem.
Ciekawe jeszcze bedzie X-men 15, o dziesiątym zmartwychwstaniu Profesora Xaviera i problemie mentalnym jaki napotka Wolverine kupując golarkę.

Ech, uśmiałam się setnie przy tym temacie, dzięki xD

ocenił(a) film na 6
Desmei

A ja w ,, Obcy 134 - Decydujące tarcie " widziałem parodię ze shreka 62. Chodzi o tą scenę w której Shrek ( zrobiony w shreku 57 na agenta specjalnego CIA ) pierdzi bańkami mydlanymi bo opił się płynu do mycia naczyń, który omyłkowo podał mu kot w butach (szef restauracji sióstr McDalenek). Nie wiem czy wy to zauwaŻACIE ALE TE SHREKI ROBIĄ się coraz ciekawsze.

Ultor

nie no zapomnieliscie o tych największych dziełach tego wieku które powstaną !! mowie oczywiscie o ::
Efekt Skrzydła Kukułki - horror
Harry Potter i podziemia Warszawy - horror
Teksańska Masakra Trampkiem ze Szmatexu - Dla Dzieci
M jak Morda Jasona z Piątku 13 - religijny
Koszmar z Bullerbyn - historyczny
Ania z Wariatkowa na Zielonym Wzgórzu- psychologiczny
Piłka 5 (kontynuacja świetnej PIŁY) - dla Dzieci
Lody na Szafie 14 - thriller
Blair Witch Project 15- Zemsta wiedźmy z 1 części - komedia romantyczna

i jeszcze więcej ale nie chce mi sie pisać ..

medrek3_2

Tak sobie czytam i widzę, że forumowicze uparli się na same hity komercyjne. A gdzie podziemie filmowe, kino niszowe??? Hmmm? Absolutny hit niskobudżetowy to kryminał, ?Kto zapieprzył pasztet z okna". Nie mniej ciekawie jawi się wzruszająca, choć niepozbawiona licznych intryg i zwrotów akcji czarna komedia "Czterech łysych okradło fabrykę grzebieni". Fani mocnych wrażeń na pewno zachwyceni będą kolejną mroczną historią o wampirach "Ślady zembów na kaszance". Niezłe recenzje zbiera też remake kultowego Brokeback Mountain, również utrzymany w tonacji klasycznego westernu "Pogoń Apacza dookoła sracza". W 2010 roku, bo to właśnie z tego okresu pochodzą w/w filmidła, całkowicie swój kres kończy era Fast Foodów, a wszystko to za sprawą genialnej satyry "Szturm kukurydz z miejskich PGR'ów, na niezdrową miejską żywność". Na koniec zostawiłem sobie mała kontrowersję związaną z plagiatem filmu "Titanic", czyli głośnym wysokobudżetowym filmem "Suche majtki na dnie morza". Afera rozpętała się wówczas, kiedy twórca obydwu tych dzieł, James Cameron, pozwał sam siebie do sądu widząc zbytnie podobieństwo zakończeń. Proces sądowy cięgnie się nieprzerwanie przez następne 199 lat. W tej chwili w sądzie jako oskarżony zasiada 5 klon Camerona, a oskarża go klon 7. Pomimo tego, że kilka lat już się sadzą werdykt nadal pozostaje sprawą otwartą.

P.S. Że tak wtrącę niektórzy błędnie podają podtytuły kolejnych części Matrixa!!! Po kolei:

Matrix
Matrix Reaktywacja
Matrix Rewolucje
Matrix Rekonstrukcje(przecież logiczne jest, że po tych wszystkich zniszczeniach trzeba odbudować świat!)
Matrix Renowacje (czyli ubload systemu macierzy)
Matrix Reinkarnacje (czyli kolejne wcielenia Neo i Smitha)
Matrix Rehabilitacje (czyli długa droga Neo dochodzenia do formy, po tym jak ponownie Agent Smith spuścił mu łomot)
Matrix Reformacje (czyli jak żyć w zgodzie z maszynami)
no i Matrix Rekolekcje (czyli wszyscy żyją obok siebie w szczęściu, zdrowiu i miłości)

Ponoć 12'ste klony Wachowskich pracują nad scenariuszem części kolejnej zatytułowanej roboczo Matrix Redodendron. Jak na razie wszelkie informacje związane z fabułą trzymane są w ścisłej tajemnicy. Nie widmowo także, kto wcieli się w głównych bohaterów, ani kto stanie za kamerą. Jedyne, co dotąd zdradzili Wachowscy to, to, że ich najnowsze dzieło będzie powrotem do korzeni całej serii.

Przyszłość jakżetu pięknie...

ocenił(a) film na 8
MysticMan

Uśmiałam się do łez, czytając Wasze komentarze (serio!). Myślę jednak, że najlepszym jak dotąd "Shrekiem" jest "Shrek 99", w którym Shrek przenosi się do Miasta Maszyn z "Matrixa" i oddechem niszczy połowę maszyn. Reszta (czyli te maszyny, których nie zniszczył) chce się na niego rzucić, ale na szczęście przybywa Chuck Norris i rozwala maszyny kopniakiem z półobrotu. A w tym czasie Neo podrywa Fionę, i... Ech, musicie to obejrzeć sami, jeśli jeszcze nie widzieliście:-)

pio_spasiba

tiaaa.....a ja 20 oglądałam! oglądałeś/łaś mowisz...to o czym jest?? ale tak dokładnie!!!!

pio_spasiba

i tak film o bazaltowej rybce posiadajacej piramidke bitej smietany ostatnio bije rekordy popularnosci w kinach na calym swiecie... a shrek 4 juz stary jest, stary i leciwy... ;)

pio_spasiba

No a Shrek 69 toż nic specjalnego... Shrek leży w jedną, Fionka w drugą stronę i coś z obu stron co chwila podskakuje ;/

pio_spasiba

hahahahahahaha . nie mogę z waszych komentarzy . hahahahaha .

pio_spasiba

Ha, a słyszeliście, że w 10 części Harrego Pottera pt. 'Harry Potter i dziedzic Voldemorta'[historyczny] okazuje się, że Harry był owocem przelotnego romansu Lilly i Voldiego.? Ogólnie film niezbyt ciekawy.

I jeszcze podam pare filmów:
'Wzgórza mają soczewki' - sensacyjny .
'Odnalezieni' [69 część z serii 'zagubieni' ] - animowany .
'Z gównem jej do dupy 2' - komedia rom.
'Efekt dżdżownicy' - horror .
'Tytanic 2' [na dnie oceanu zostaje odnaleziony Leonardo i okazuje się, że przeżył http://www.youtube.com/watch?v=9M71Je7UXeM ]

Hahahah. Ogólnie to niezła beka z tych komentarzy WASZYCH .

pio_spasiba

w 2012 popwstanie szczeki:I jak dalej gryś rok pózniej szęki:i znowu gryziem wszystko tio sprowada sie do nie dożywionych trekinow a świed koronny bedzie to juz 3czesc a tam ptaski lataja kpoty dają i bum a shrek jak srek..Wehituł czasu nie był mi potrzebny wsytarczyło piwo te co z padwo w łazience u maciuasa w ce dto krzyczał w wanie co sie stao!

saper933

Macie problemy...ja już oglądałem Harry Potter i gwizdek pana Filcha :P:P:P....za 95 lat. powiniście zobaczyć....no oglądałem też Harry Potter i tramwaj