PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104321}

Shutter - Widmo

Shutter
2004
7,1 61 tys. ocen
7,1 10 1 60986
6,4 9 krytyków
Shutter - Widmo
powrót do forum filmu Shutter - Widmo

i wcale nie ważą tak mało jak się wydaje..
ale najlepszy ponad wszystko jest film zoologiczny z modliszkami w roli głównej...( to ja myślałem że samica wpieprza samca dopiero po stosunku, widać prawda jest zgoła inna....śmieszniejsza.)

A tak poza tym film dobry, raz się uśmiałem , a raz nawet przestraszyłem...trochę smutnie się skończył ( chociaż w sumie należało się gościowi )..
Ale do zarzucenia mam głównie to co inni, czyli naaadal nawiązywanie do tych staaarych schematów..które mogą już nudzić..
Fotografie - The Ring
Włosy w umywalce, albo to jak gościowi się wydawało że gadał do swojej dziewczyny - Darkwater
A cała prawie reszta z Klątwy..hmm

Lepiej żeby amerykańce nie brali się za remake, bo jak zwykle będzie gorszy..( moim zdaniem tylko Ring się udał )

ocenił(a) film na 6
BladeMaster

Zgodzę się z tobą, mam podobne odczucia co do tego filmu. Fajny. Dobre sceny, ale czerpie garściami z innych filmów. A pamiętasz tę scenę w której okazuje się, że matka trzyma ciało swojej córki w domu i udaje, że ona żyje??
Przypomina Ci to coś?
A nazwisko Norman Bates coś Ci mówi?? Hehehe
Ale film mimo wszystko dobry... może spodziewałam się po nim zbyt wiele...
A co do bohatera, to gdyby mnie ktoś tak potraktował jak oni potraktowali tą dziewczynę to prawdopodobnie zrobiłabym to samo (gdybym mogła oczywiście ;-))
Też mam nadzieję, że remakeu nie będzie, bo po co??
Pozdr

ocenił(a) film na 8
Angie_21

Spodziewałam się totalnego gniota, a tutaj proszę pozytywne zaskoczenie, myślę że można go uznać do przyzwoity horror, kilka razy nawet się przestraszyłam :P A w sprawie tych modliszek, to sprawa rzeczywiście wygląda tak że samiec jest pożerany przez samicę w trakcie kopulacji :) pozdro :)

ocenił(a) film na 7
Joern

Zgadzam się z wami. Wiele osób mówiło mi,że jest taaaaaaki straszny. A mnie właściwie przestarszyło mało rzeczy. Może to przez fakt, że oglądałam go z 2 osobami w dzień i wielu scen się domyśliliśmy. Poza tym, te fotografie się już przejadły, sceny w ciemni też już były w wielu innych filmach. Chciałabym obejrzeć w końcu horror gdzie akcja działaby się w innym miejscu z innymi motywami. czy ktoś może taki polecić?

veritas

A mi sie bardzo podobal. Moze troche schematyczny, zerzniete pomysly, ale można się przestraszyć. W pewnym momencie myślałem, że w portki narobię :P Daje mu ocene 9/10 Wg niepotrzebną sceną jest akcja w kiblu - upiór podający srajtaśmę - ten moment bardziej nadawałby się do "Scary Movie" :P

ocenił(a) film na 10
Gh0st

Moim zdaniem 1000 razy lepszy od "Ring", bardziej straszniejszy no i zakonczenie... Ten motyw z karkiem.. Świetny :)

BladeMaster

Wydaje mi się że srajtaśmę mu podał jakiś transwestyta, a nie jakiś upiór ...

BladeMaster

Wydaje mi się że srajtaśmę mu podał transwestyta, a nie jakiś upiór ...

ocenił(a) film na 8
Luke_82

Boże... Jak można oglądać horror w dzień i to z dwoma osobami jeszcze? No to wiadomo, że się nie przestraszysz... Co innego w kinie, gdzie jest ciemo i dobre efekty... Ludzie ratunku! Horror bdb, a motyw z karkiem doskonały.

ocenił(a) film na 8
turtil

turtil - Popieram, tyle że niezgadzam się do jednego kwestii. Film Świetny ,a nie Bdb ^^ POLECAM!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Kwic

Film dobry ale po niektorych komentarzach spodziewalem sie czegos lepszego :( Przestraszylem sie moze w dwuch czy trzech miejscach... W moim osobistym rankingu azjatyckich horrorów prowadzi bezapelacyjnie "Klątwa" . A "Shutter" jest strasznie przewidywalny i tak naprawde nie wiem czemu sie tak podniecacie tym motywem z karkiem przecierz to bylo jasne od poczatku ze ona na nim siedzi. Szlo sie kapnąć po tym ze przecierz kolesia nie bylo na zadnym zdjeciu bo wszyskie zdjecia on robil (w sumie nie wiem czemu on predzej sobie nie zrobil zdjecia), po motywie z wagą juz wiedzialem w 100% ze ona na nim siedzi... W sumie film byl nawet niezly i dam 8/10...