Nie było ani jednej, porządnej sceny, która by mnie tak naprawdę przestraszyła. Po przeczytaniu komentarzy byłam pewna, że film może mną porządnie wstrząsnąć. Jak bardzo się myliłam… Uważam, że „Shutter” jest naprawdę ciekawym i dobrze nakręconym horrorem, jak najbardziej zachęcam do jego obejrzenia, ale nie nastawiajcie się na jakieś mocne kino. Zastanawiam się, co byście napisali, gdybyście obejrzeli naprawdę straszny i szarpiący nerwy filmik…
Powiem szczerze, że takiego filmu chyba jeszcze nie widziałam, chociaż film "Siedem" jest straszny ze względu na popełnione morderstwa.
Nie wiem ale dla mnie motywy z duchami są o wiele straszniejsze niż z seryjnymi mordercami......
Powiem ci tak. Zeby sie przestraszyc na horrorze trzeba sie w niego wczuc i miec fantazje. Skoro Ty tego nie masz to niestety tracisz sporo frajdy z ogladania filmow. Smutne, no ale tak musi byc ;/
Wiesz..rozśmieszyła mnie Twoja żałosna wypowiedź. To, że Tobie się podobał ten film, to już cały świat musi te filmidło uwielbiać i uważać za jeden z najlepszych horrorów. Trochę tolerancji. Są gusta i guściki. Jeżeli komuś się nie podoba, to już jest u osoby brak fantazji ? Proszę Cię...Co w tym filmie było takie nadzwyczajnego i świetnego, że trzeba pluć się do innych ludzi o ich odmienny zdanie. Kaśka lepiej uważaj teraz jak będziesz pisała jakąś opinię, bo widzisz jakie są reakcje. Jeszcze trochę, w ogóle będzie strach zostawiać jakiegokolwiek komenta, żeby nie zostać zwyzywanym.
mam takie same odczucia co ty.Może osoby które tak jak np. moja koleżanka pół horroru ogląda z rękami na twarzy,Shutter może wydawać sie straszny.Ponad połowe filmu przeziewałam,później gdzieś od momentu kiedy pojechali do matki tej dziewczyny zrobiło się ciekawiej,jak uciekał przed widmem było fajne lecz nie straszne,ostatnie ujęcie mi się podobało w tym szpitalu jak ona na nim siedziała.
Ale horror nie wystraszył mnie.Ciekawszym horrorem jaki tego samego wieczoru ogl. był Zdjęcie Śmierci.nie straszny ale bardziej psychologiczny,no i miał zaskakujące zakończenie kiedy dow. się kto był "mordercą" bo sama się zastanawiałam,ale zupełnie zapomniałam o tej postaci.Jakoś przy nim nie ziewałam.mimo,że już koło 3 w nocy było.
kazdy ma swój gust, co dla jednego jest straszne, dla innego jest smieszne, co jednego boli innego łaskocze.
i bardzo dobrze ze sie róznimy, bo jakbym mial gust taki jak wy to bym sie powiesił;) eeee nie no zart. nie krytykuje nikogo za jego zdanie, miał prawo nudzic, mial prawo sie nie podobac.
nie ma filmów ktore straszą, tak straszą STRASZĄ. idz na cmentarz w nocy (zalezy gdzie mieszkasz) albo na Nową hutę - tez w nocy.
moim rozwiązaniem dla ludzi ktorych horrory nie straszą jest jedno, nie ogladajcie ich:) wybierzcie sobie inny rodzaj kina
pozdro
mnie jak mam być szczera bardziej "przerażąją" thrillery niż horrory. Przecież te wszystkie okrutne morderstwa, które najczęściej występuują w tego rodzaju filmach, mogły się zdarzyć naprawdę. Dla mnie horrory to zazwyczaj głupiutkie bajeczki... tym bardziej te, które teraz kręcą.
a co do gustów filmowych, dobrze, że każdy ma inny :) I jak najbardziej zgadzam się z Wami w większości kwestiach, pozdrawiam ;)
Kaśka, wiem, że mamy wiosnę, cieszę się z tego ogromnie, słoneczko świeci, dziś nawet kurteczki były niepotrzebne, ale oglądając horror w dzień, na dziewiętnastocalowym monitorze (na który dodatkowo padają promienie słoneczne, a nie wspominając o filmie w wersji cam) przy piętnastostopniowej temperaturze i z mamą, która krząta się po mieszkaniu - zmarnowałaś tylko swój, na pewno cenny, czas.
To właśnie wywnioskowałem z Twojej opinii, tu cytat:
Uważam, że „Shutter” jest naprawdę ciekawym i dobrze nakręconym horrorem, jak najbardziej zachęcam do jego obejrzenia, ale nie nastawiajcie się na jakieś mocne kino.
Koniec cytatu.
Na pewno znalazło się więcej takich osób, stąd te negatywne opinie na temat tego filmu.
Zamiast włączyć go w nocy, no dobra - godzina 20:00 też może być, uruchomić go na kinie domowym, z odpowiednim nagłośnieniem lub słuchawkami stereo (nie tymi, co leżą przy głośnikach od komputera!), to tylko cieszysz oko, kiedy to w chwilach napięcia filmu, piękną, miejską/wiejską okolicą.
Ba, nawet gdybyś Widmo obejrzała w kinie - nie wyszłabyś z niego w tym samym stanie, co przyszłaś.
Więc Twój komentarz, bo czterech latach od premiery tego filmu, mnie tak wzruszył i poruszyły, a nawet dotknął tak dogłębnie, że nawet terasz nie jestem w stanie opanować mojej histerii i żalu. ;p
Twoja wypowidź jest żałosna. Czy tak trudno jest Ci się pogodzić z tym, że dla mnie ten film był po prostu kolejnym horrorem, który mnie nie przestraszył?
Zgadzam sie z tą wypowiedzią kilka z wymienionych czynników zmarnowania filmu musiało w 100% wystąpić :D
Ja jestem maniaczką horrorów i myślałam, że mnie już żaden nie zdziwi i nie wystraszy.... A JEDNAK jakże się myliłam,gdy jakieś 3 lata temu obejrzałam Widmo :P Film oglądałam wieczorem, w domu panowała cisza, wczułam się w niego cholernie, oczywiście dotrwałam do końca, ALE.......przez najbliższe noce w mojej sypialni świeciła się lampka nocna xDDDD Powiem brzydko: ten film zrył mi psychikę i panicznie wystraszył, pomimo, że krew się tutaj nie lała strumieniami, ani monstrualnych rozmiarów facet nie latał z piłą łańcuchowa :D
Drugi raz nieobejrzałabym już tego filmu! Za fabułę i scenariusz daje 8/10, a za nieoczekiwane zakończenie i ten mroczny klimacik 10/10.
i cały czas się zastanawiam, co jest w tym filmie takiego strasznego? Ludzie, czy Wy nigdy gorszych i bardziej przerażąjących rzeczy nie widzieliście?
a pewnie, co drugi post na forum filmweb jest straszny, a błędy ortograficzne przerażające. to dopiero horror.
Mi film nie przypadł do gustu, ale zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego Kaśka oceniłaś ten film 8/10, jeżeli jest taki lipny?
a "Manowce" daj sobie spokój z tą schizofrenią, bo Ty powinnaś przejść się do okulisty. Jeśli to Twoje zdjęcie, to Twoje szkła są za słabe...
cokolwiek mają moje szkła wspólnego z tematem (;
(ale wiesz, teksty o okularach wyszły z mody w okolicach podstawówki).
Ludzie, czy Wy nie potraficie czytać?
Ja napisałam, że film nie jest tak straszny i przerażający jak większość osób uważa, ale ani razu nie napisałam, że film mi się nie podoba czy jest lipny!!
No widzisz Kaśka, skoro Tobie się ten film nie podoba i nie "przestrasza" Cie nie oznacza to że jest on do bani...
Sama ocena internautów tego serwisu mówi za siebie?! (a porównywalnie do amerykańskiego remake'u po prostu miażdży już samą oceną na FW).
Jestem maniakiem kina azjatyckiego i nie zniechęcają mnie tego typu wypowiedzi, więc i tak go obejżę i napewno polecę innym bo nie raz słyszałem że film taki czy owaki a tutaj prosze zaskoczenie.
Pamiętaj w filmie nie o to chodzi czy jest tylko krwawy czy straszny,
na dobry film składa się wiele czynników w śród których głównym jest pomysł (dlatego spodobała mi np. się trylogia One missed Call).
Życzę owocnych łowów Kasiu w poszukiwaniu 'strasznego' horroru.
Sam takich szukam bo wiem że w 'tych' czasach ciężko znaleźć oryginalny pod względem pomysłu, zakończenia jak i rodzaju 'straszaka' użytego w filmie :)
pozdrawiam
Marcin.
Mnie ten film przeraził. Siedziałam wciśnięta w fotel i zwinięta w kulkę, a oczy zasłaniałam co chwilę. Może łatwo mnie przestraszyc skoro ten film zrobił na mnie takie wrażenie, ale takie moje zdanie. Film trzymał w napięciu przez cały czas, a efektu dopełniała muzyka, a raczej jej brak. O ile dobrze pamiętam, to większość akcji filmu rozgrywała się w ciszy, co dodatkowo potęgowało napięcie. Więc mówiąc krótko, mnie ten film baaardzo przestraszył.
Pozdrawiam.
Mnie tam też przestraszył :P
Całkiem jurny horrorek ;) zakończenie mocno dało po czaszce :)
Pozdrawiam.
Mi się podobał ogólnie . Było kilka straszniejszych scen ale ogólnie jakoś trzymał mnie w takim napięciu (albo coś w tym guście). Ogólnie nie był zły ... widziałam gorsze. Ale chyba nie ma takiego horroru, który był by idealny , czylicały czas straszny i wogóle. A co niektórzy to potrafią tylko krytykować , a wątpię, że sami wymyślili by cos lepszego .
Nie jest łatwo wymyślic dobry scenariusz, który by wszystkich zadowolił i tyle... .
Nie mam pojęcia jak ty ten film oglądałaś , że nie wywarł na tobie większego wrażenia . Mimo to uważam że jest niewiele filmów które od początku do samego końca trzymają w napięciu jak i wszystko jest sensownie poukładane. Shutter moim zdaniem na pewno nie jest jednym z nich. Cała fabuła jak i napięcie występujące w nim tłumaczy to że jest jednym z NAJLEPSZYCH horrorów które można zobaczyć. Tyle na temat filmu z mojej strony ;)
Jak dla mnie film jest bomba!Oglądałem go w nocy sam na chacie i mocno mną wstrząsnął.Jeden z lepszych horrorów jakie widziałem.Zgadzam się z poprzednikami.Motyw z duchami jest o wiele lepszy niż seryjni mordercy.Pozdro
`niektórzy piszac nie maja racji . Jestem osobą lubiąca horrory,chociaż uwielbiam gdy wywołują u mnie lęk .Taa xD łatwo mówić. Ostatnio sobie pomyślałam, że na weekendzik wypożycze sobie jakiś horror :D Więc po waszych komentarzach postanowiłam iż wypożycze sobie "Widmo" . Film jak film , fajny ale były tylko 2momenty w których przestraszyłam ;/ ja nie wiem jak ktoś wgl mógł powiedzieć że to najlepszy horror ;-/ Może dla człowieka o słabych nerwach . Lepszyym z horrorów są np. "Ciemnośc" , "Sierociniec" Ponieważ sa w nich dzieci,co jest świetnym wprowadzeniem do strachu.
sierociniec nie jest do końca horrorem, to znaczy ma zupełnie inny "rodzaj" wywoływania strachu niż widmo.