PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462549}

Siódmy syn

Seventh Son
2014
5,6 50 tys. ocen
5,6 10 1 50301
3,8 13 krytyków
Siódmy syn
powrót do forum filmu Siódmy syn

Wydaje się dosyć interesujące...chciałbym trochę się dowiedzieć na temat cyklu na którym opiera
się film :) czy jest np w Polsce dostępny itp. będę wdzięczny za info

ocenił(a) film na 6
ZeneQr

Cykl nazywa się "Kroniki Wardstone". Z tego co się orientuje jest dostępny do 9 tomu w Empiku po polsku, nie wiem jak z tomami w oryginalnym języku (angielskim) jest. Jest już chyba 12 tomów. Po 9 tomie się zgubiłam.
Z tego co pamiętam to tomy w Polsce dostępne to:
-Zemsta Czarownicy
-Klątwa z przeszłości
-Tajemnica starego mistrza
-Wiedźmi spisek
-Pomyłka stracharza
-Starcie demonów
-Koszmar stracharza
-Cień przeznaczenia
-Jestem Grimalkin
Następne tytuły to będą:
-Krew stracharza
-Ślizgać (Slither)
-Jestem Alice

Plus jest jeszcze dostępny Bestiariusz. :) Polecam książkę.

Seddelich

Jest 12 tomów a w Polsce na razie 9. Trzynasty tom bedzie miał premierę na świecie w grudniu.

kamilxxx09

Ale ta reszta zapewne jest w planach polskiego wydawcy? Głupio tak przerywać cykl tłumacząc 9 na 13 :)
Hmm a długo będzie jeszcze rozszerzał serię autor??? :)

ZeneQr

Na pewno w Polsce zostaną wydane kolejne. Trzeba czekać:P

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Dzięki. :) Ja już się zgubiłam po 8. 9 leży na półce. xD A to nie jest tak że ma być ich więcej niż 13?

Seddelich

Możliwe.

ocenił(a) film na 8
Seddelich

13 będzie ostatnia

Seddelich

Aha, pewno zabiorę się za serię albo i nie...a zależeć to zapewne będzie od filmu. Tak jak miało to miejsce niestety z innymi świetnymi powieściami (władca pierścieni, pieśń lodu i ognia (gra o tron serial :p itd.) dzięki za info. :)

ocenił(a) film na 3
ZeneQr

Polecam najpierw przeczytać i nie zniechęcać się kiepskim filmem... Bo niestety film może być kiepską ekranizacją książki.

Di_

Hmm za książkę nie wezmę się prawie na pewno przed premierą filmu :) za dużo mam do czytania :D za wolno czytam :/

ocenił(a) film na 6
ZeneQr

Póki co po zwiastunie widzę, że raczej film nie będzie miał wiele wspólnego z książką. A sama książka jest dość ciekawa, ma niekonwencjonalne podejście do tematu czarownic. (Cykl Inkwizytorski Piekary spaczył mi umysł. xD) Tya.. Pieśń Lodu i Ognia, dobrze że nie Polaków. Bo gdyby zabrali się za niego, było by to samo co z Wiedźminem. Bo sam serial nie jest zły.

Seddelich

Noo serial jest raczej bardzo dobry :) książka rewelacyjna...połączenie tylu różnych wątków (i nie gubienie się w nich) jest niemałą sztuką.
A co do tej obszernej sagi to mam nadzieję się z nią kiedyś zapoznać :)